Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Zajímavosti (93)

  • Na seriálu pracoval na plný úvazek sexuální pedagog, který si četl scénář a posílal na něj zpětnou vazbu, aby byla zajištěna přesnost. (Kanee)
  • Role Isaaca byla původně napsána pro člověka s amputovanými končetinami. Po úspěšném konkurzu George Robinsona byla role změněna, aby odpovídala jeho vlastnímu handicapu. (TaNya_)
  • George Robinson (Isaac) je skutečně ochrnutý. Zranění páteře utrpěl v 17 letech při výletu s jeho rugby týmem. (TaNya_)
  • Dům, ve kterém žije Otis (Asa Butterfield) s matkou Jean (Gillian Anderson) je ve skutečnosti vzdálen od školy, kam Otis dojíždí na kole, 48 kilometrů. Ve skutečnosti se nazývá The Chalet a byl postaven v roce 1912 s exteriérem v norském stylu. Dům je celý dřevěný a má například pět ložnic a tři koupelny. Jeho současný majitel Stuart Morgan se po úspěchu seriálu dokonce rozhodl, že si ho bude moci kdokoliv pronajmout na letní dovolenou. (EndyseQ)
  • Dům, ve kterém žije Otis (Asa Butterfield) s matkou Jean (Gillian Anderson), se nachází ve vesnici Symonds Yat, což je oblíbená turistická destinace, rozkládající se v údolí řeky Wye v anglickém kraji Herefordshire. (EndyseQ)
  • Přestože se celý seriál odehrává v Británii a tudíž na britské střední škole, je jak vybavení, dekorace či oblečení (např. Jacksonova bomber bunda či absence školních uniforem) v této škole po vzoru americké střední. Tvůrci tak záměrně cílí na amerického diváka. (Muffino)
  • Gillian Anderson, která v seriálu hraje sexuální terapeutku, hrála terapeutku Hannibala Lectera i v TV seriálu Hannibal (od r. 2013). (pityty)
  • Snímek Charlie Bartlett (2007) má velice podobnou zápletku. Oba hlavní protagonisté jsou outsideři a oba pomáhají spolužákům s osobními problémy na toaletách. (Kacitr)
  • Netflix zveřejnil, že se na první sérii za tři týdny od uvedení podívalo přes 40 milionů uživatelů. To je i jeden z důvodů, proč byl seriál prodloužen. (holub109)
  • Otis (Asa Butterfield) má na skříni vedle postele pověšenou kresbu Spider-Mana se znakem X. Je to odkaz na hercovo (Asa Butterfield) ucházení se o roli Spider-Mana. Roli ovšem nedostal a ta připadla herci Tomu Hollandovi. (MeanWhile)
  • Škola, kterou studenti v seriálu navštěvují, je ve skutečnosti stará Caerleon University nacházející se v jižním Walesu. (MeanWhile)
  • Natáčení probíhalo ve městě Newport v jižním Walesu. (MeanWhile)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama