Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuneš se zabydluje v Ústí a současně řeší svoji bezútěšnou finanční situaci. Společně se svými kolegy se snaží proniknout do prostředí ústeckých neonacistů. To, co se původně zdá jako náhodný důsledek hromadné bitvy dvou skupin fotbalových „ultras“, je ve skutečnosti úkladná vražda. I Rohan je zcela ponořen do svojí obsese Željkem. Informátor Željkovi zabaví telefon a tím ho odřízne od světa. Msta na sebe nenechá dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to byla teda zábava :) . Tohle byla taková ještě tvrdší variace na rané devadesátky alá Nahota na prodej. Zatím co v 94 roce opravdu náckové měli nějaký takový dress code a svůj hůrá styl, tak dnes je to úplně někde jinde. Celé ztvárnění nazi scény bylo opravdu někde na úrovni parodie. Do toho propletení s hooligans Spartaku Ústí nad Labem (odkazuje se na reálný klub 1. FK Příbram, i když se to fiktivně odehrává v Ústí nad Labem a Příbram samozřejmě nikdy tvrdé jádro neměla). Navíc režisér by si měl nastudovat základní pojmy fotbalové subkultury. Ultras opravdu nemusí být chuligáni. Celkově je to sranda, jak to všechno přehrocené. Třeba fotbalista Šlapko chlastá tvrdé přímo na lavičce při zápase...no prostě bizár :) . Navíc, když vidíte ve scénáři kličku, jak se pořídil záznam ze skinheadské rvačky (ne fakt, to chuligánský fight nebyl), tak jen doslova hledíte :) . No a Duchoslav byla taková třešnička na dortu, ale dres Schalke byl teda fakt parádní ;) . Bavil jsem se, ale tím, čím jsem se bavit původně nechtěl...56%. PS: Předsedo, já jen doufám, že budeš mít podobný inspirativně-motivační projev jako Antonín Duchoslav ;) . ()

G04T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supr epizoda až na tu závěrečnou hudbu, byla strašně otravná a vůbec se do scény s vysypavanim mrtvoly nehodila, no co už. Dobry námět stejně jako jeho zpracování. Začátek hodně temný, po kterém se celá epizoda skvěle rozjíždí! Kuneš v tomto díle konečně chytí nějakého rapla, když se ho pro něj v tu chvíli neskutečně otravný Lupen ptá, jestli má alergii. ()

Reklama

Dr.Taby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trpěl jsem jako zvíře... To že se Ústí netočí v Ústí sice chápu, ale tahá to za oči. Ale všechno ostatní je fakt špatně úplně. Z postav se staly karikatury. Je jich tam moc, času je málo, takže každej má tak 2 až 3 zásadní věty a musí přehrávat. Náckové jsou opravdu vykresleni stereotypně jak z mateřídoušky. To co byl minule tým je dnes naprosto nespolupracující tlupa solistů. Scény z vězení jsou jak kdyby je někdo okopčil z nějakého starého US béčkového filmu. A pořád ty plesnivý ubytovny. To jako MV nemá na to, aby dalo Kunešovi a spol. nějakej suchej byt? Jak v Jáchymově, tak tady? Chápu, že pro zbytek ČR jsou severní Čechy Albánie, ale tohle je fakt děs. ()

.baris. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě kolosální průser. Jeden nesmysl vedle druhého. Zaměňování ultras s hooligans a neonacisty, fetující neonacistka, neznalost základních fotbalových pravidel, neonácci, co na sebe práskají, fotbalovou hvězdu hraje kluk, který podle mě v životě nekopnul do balónu, házení piv na hlavní tribuně, hod pyrem po vlastním hráči, neonacisty se zákazem vstupu na stadion protáhne dovnitř údržbář... A mohla bych pokračovat. Ne, takhle to na fotbale opravdu nevypadá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě kamery jako by toto nebyl snad ani starý dobrý Rapl. Ultras byli více než cokoli směšní, nejvíce jejich přehrávající šéf. Ostatní děj mě nijak nepotěšil, navíc byl případ rozdělen, přitom se dějem proplétá už Željko. Kuneš je skvěle hláškující flegmatik, Mácha šašek, ale tentokrát zde bylo i na mě až příliš hloupostí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)
  • Druhý díl se natáčel převážně v Chomutově, bitka ultras v Praze (ledárny Braník). (spacio)
  • Figurínu, kterou Kuneš (Hynek Čermák) přivlekl na kriminálku z patologie, pojmenoval paní Knechtová. Knecht je patolog (Cyril Drozda). Slovo „knecht“ je však z němčiny a znamená sluha. Figurína měla posloužit k demonstraci toho, jak došlo k vraždě. (sator)

Reklama

Reklama