Reklama

Reklama

VOD (1)

Jay a Silent Bob právě přišli kvůli soudnímu podvodu o svou identitu. Tím, kdo oba podvedl, je filmová společnost, která o nich natočila několik filmů. Jay a Silent Bob to ale nechtějí nechat být jen tak a rozhodnou se zajet přímo do Hollywoodu a vše tam vyřešit. Žene je k tomu i informace, že filmová společnost právě začala natáčet nové filmy, ve kterých sice budou Jay a Silent Bob, ale nebude se jednat o ně. Hlavní scéna nového filmu má být dokončena na každoročním setkání fanoušků Jaye a Silent Boba, které se nazývá Chronic-Con. Jay a Silent Bob jsou přesvědčeni, že natočení závěrečné scény zabrání. Cesta do Kalifornie nevede ale přímo. Jay a Silent Bob nejprve dorazí do Chicaga, kde Jay z televize zjistí, že se jeho bývalá milá Justice stala moderátorkou počasí. Jay se Silent Bobem Justice vyhledají. Justice oznámí Jayovi, že s ním má dceru a že se vdala za přítelkyni. Jay slíbí Justice, že jejich společné dceři Milly neprozradí, že je jejím otcem. Justice tedy Jaye s Milly seznámí. Milly se svou kamarádkou Sopapillou chtějí využít informace, že Jay a Silent Bob míří do Hollywoodu, a vydíráním je donutí, aby je vzali s sebou. Aby dívky Jaye a Silent Boba donutily ke spolupráci, zdrogují je… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

Playman 

všechny recenze uživatele

Extrémně meta a pro někoho určitě extrémně nevtipný a nevkusný. Ale podle mě se nový přírůstek do sdíleného vesmíru Kevina Smithe celkem povedl. Docela trefně si utahuje ze současné mainstreamové blockbusterové tvorby hollywoodu (tím, že dělá totéž a ve filmu se to hodně reflektuje) a nemyslim si, že by pro mě film fungoval jen "kvůli nostalgii". Ale rozhodně je pro jeho pochopení zcela nutný vidět celou tvorbu Kevina Smithe od prvních Clerks po druhé Clerks. Jinak by to bylo asi jako pustit si Avengers: Age of Ultron, aniž byste viděli jakýkoliv jiný film z Marvel Cinematic Universe. Na třetí Clerks se po tomhle docela těšim. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si myslet o tom, když si "uvědomělý" tvůrce dělá srandu z moderního Hollywoodu způsobem, že prakticky natočí film ve stylu moderního Hollywoodu. Nadhled tam je, jen ten Kevin Smith... Nemyslím si, že tu geekovskou personu hraje, ale tam tkví možná ten problém. Jeho herecká/režisérská poloha v rovinnách od "tohle je největší pi*ovina" do "tohle je největší nářez" byla dost otravná a nepřirozená. To se bohužel destruktivně projevuje na většině osazenstva, které v některých scénách působí uvolněně a vtipně, ale je neustále sabotováno Kevinem Smithem v roli mlčenlivého Boba nebo sebe samotného, protože pravý génius je tady on. Přičteme k tomu divný střih bez života a závěr, kde selhává tak nějak úplně všechno a výsledkem je, že by se na to měl raději Smith vykašlat a neztrapňovat se. 50% ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zakončil kariérní oblouk tak trochu opačným způsobem než většina amatérských tvůrců, kteří po víkendech točí filmy pro své kamarády a sní o tom, že jednou prorazí do větší ligy. Kevin Smith má už období průniku do Hollywoodu za sebou a zatoužil po tom zase točit filmy jen pro své kamarády. Někteří ti kamarádi jsou docela slavný celebrity, ale jinak je to vlastně stejný jako to, co točí (ti řemeslně lepší) amatéři za domem. Je to napodobenina jiných filmů (v případě Smithe hlavně vlastní tvorby), je v tom křeč, ale má to na konci pár pokažených záběrů z natáčení, aby se ukázalo, že to byla sranda a že si to Kevin a kamarádi hodně užili. ___ Nakonec tak vlastně Kevin Smith žije tím pomyslným happy endem z Clerks 2, kdy se hrdinové jeho universa vrátili tam, kam patří. Tam, kde můžou dělat svůj malý byznys sami na sebe, aniž by dřeli pro velkou korporaci. To uzavíraní do vlastního světa je dokonce tak silný, že Jay a Bob už nejedou do Hollywoodu nebo na Comic-Con, ale na Chronic-Con (kterej je zaměřenej na postavy ze Smithova universa). ___ Ve výsledku Smith natočil strašně špatnej reboot vlastního filmu, aby dokázal, že rebooty a remaky jsou sračky, který vedou k záhubě Hollywoodu. V tom jediným asi neselhal. ___ A jak napsal MoRTy: „Je to jak když po dvaceti letech potkáte kámoše ze základky, kterej byl tehdy hrozně cool a zjistíte, že má pořád úplně ty stejný vtipy a hlášky.“ Nejhorší je ale, že ty vtipy se táhnou přes 90 minut. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to tam. Jay a Tichý Bob se vrací, a vrací se i režisérská forma Kevina Smitha. A mě to udělalo velkou radost, protože je to svým způsobem chytřejší, než se na první pohled zdá. Smith dospěl, něco si zažil, přehodnotil životní priority a totéž udělal i pro své postavy. Jasně, stále je zde přepálený humor, dialogy o všem a o ničem, a nebo absurdní zápletky a momenty. Nicméně je vidět, že to všechny zúčastněné bavilo, jsou rádi že jsou znovu spolu v jednom filmu a můžou dělat to mají rádi. Smith se nebojí kritizovat současný Hollywood a dělat si srandu z toho jak to dneska funguje(rebooty, restarty, diverzita, dojení úspěšné značky, absence originálních nápadů atd.). A pokud máte rádi klasického Kevina Smitha, tak si to lze hodně užít. Má to luxusní dialogy plné dvojsmyslů, narážek, odkazu na starší filmy(Dogma, Hledám Amy), nějaké to moudro, luxusní camea(už kvůli tomu poslednímu co je na konci titulků se to vyplatí vidět), opravdu příjemnou a dobře fungující atmosféru, přepálený humor a absurditu. Nesedne to každému, ale Smith tady jasně dokazuje, že jako tvůrce má co říci a ví co je v životě důležité. Jay a Tichý Bob se vrací ve velmi dobré formě a je to hodně sympatické. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vcelku silné, vtipné, aj keď hlúpe ale čakáme tu niečo viac? Podľa mňa to začína super od samého začiatku. Tupe ksichty fungujú, ale scenár je napísaný naozaj ešte lepšie, tie dialógy sa mi zdali dosť humorné. Škoda len, že ten film nejak negraduje, tá stredová časť zaostáva a záver je taký trápnejší. Keby si to udržalo počiatočnú úroveň tak tu máme komédiu možno aj roka. Takto žiaľ len priemer. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Když Holden McNeil (Ben Affleck) říká po odchodu Jaye a Boba své dceři: „They gone girl,“ odkazuje tím na stejnojmenný snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli – Gone girl (2014). Když dceři poví: „It's just us leaugue,“ opět tím odkazuje na snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli, a to Justice League (2017), kde ztvárníl Batmana. (Habansz)
  • Film se natáčel v New Orleans (Louisiana, USA). (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama