Reklama

Reklama

Highlander 5

  • USA Highlander: The Source (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svět se propadá do chaosu. Highlander Duncan MacLeod prochází ruinami rozpadajícího se města a vzpomíná na dobu než odešla láska jeho života. Přidává se ke skupině nesmrtelných. Znovu se setkává se svým tajemným přítelem Methosem a také smrtelníkem Joe Dawsonem. Společně se vydávají na nebezpečnou výpravu: hledat původ své nesmrtelnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Tom Hardy

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem to a na ten "předčasný sestřih" se podíval (ty ohlasy na netu jsou totiž opravdu kouzelné, tak nešlo odolat;). Netuším, co s tím producenti zamýšlejí ve střižně dělat (a kolik mají materiálu k dispozici), ale dost pochybuji, že se jim podaří plně zacelit ptákoviny typu "když někde hrozí výbuch, zcela logicky tím směrem bude projíždět cisterna s palivem". Adrian Paul je pořád stejně dřevěný, nicméně paradoxně on jediný působí jakžtakž normálně. Skřet s anglickým akcentem a kněz vypadají, jak kdyby je sem někdo vstřelil z Pána prstenů a dost podobně působí i občasné aranžmá scén. Za největší perlu ale považuju hlavního záporáka. Zkřížit obludu ze Silent Hillu s Rain Manem a do toho fláknout pohyby Super Maria (ano, té herní postavy), na to už je třeba koňská dávka zvrhlé fantazie. Brett Leonard to celé zachraňuje od naprosté propasti akorát zabarvením obrazu. Každá scéna má „svou vlastní náladu“ a některé pasáže opravdu nejsou kompozičně vůbec špatné. Ale k čemu je dobrý občasný povedený look, když Leonard neumí akční scény. V souhrnu mi to přijde o dost blbější než jednička a trojka, ale na rozdíl od čtyřky to nemá vyloženě televizní look a dvojka mi zase přišla mnohem úchylnější (a blbější). Kdybych měl dát hvězdičky, asi bych dal jednu, ale producenti tvrdí, že do kin půjde něco jiného, tak nebudu nefér a schovám si hodnocení až pro finální verzi… ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho horšie ako tragický štvrtý diel. Partia mizerne hrajúcich hercov v spleti nemožne nakrútených situácií, ktoré v konečnom dôsledku nedávajú vôbec žiadny zmysel. Uvažoval som, či dám aspoň jednu hviezdičku. Ale za čo? Za spomaľovačky, v ktorých tí kreténi kráčajú v ústrety kamere a do toho hrá Queen z prvého dielu? Rúhanie!!! Za záporáka, ktorý si pospevuje "who wants to live forever..." a vyzerá, ako keby si režisér pomýlil Highlandera s Hellraiserom? Za tú trochu krvi a odtrhnuté či odseknuté hlavy?..... Nie. Nedám. Trpel som. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby Celosvetovo $212,000Tržby za predaj DVD v USA $3,711,143 //počet predaných kusov 197,800 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to takhle spatne, jak to podle hodnoceni vypada, urcite nevidel, po pravde mi to prislo jako naprosto perfektni becko a pravdepodobne po prvnim dilu nejlepsi ze serie o Highlanderovi. Je tu konecne nejakej poradnej pribeh, kde neni moc prostoru pro kecy a v slusnym tempu odsejpa a pri delce 80 minut neni sance na nudu, i kdyz je fakt, ze konec se k predchozimu deji moc nehodi, ale je zajimavej, i kdyz nebudem si nic nalhavat, lehce debilni. No styl natoceni je taky fajn, jednak perfektni vizualni stranka, misty (hlavne ze zacatku) zbesila kamera a strih a to vse, spolu s faktem, ze se vetsinou film odehrava v noci, dobre maskuje lehce mensi rozpocet a zaroven to dava paradni temnou atmosferu, kde neni nouze o atmosfericky zabery a nakou tu krev a trosku mi to pripomnelo Doomsday. No a co se tyce hercu, kdovijakej vykvet to neni a chybi tu Lambert, ale jelikoz to neni o jednotlivcich, ale o tymu, tak se nejaky to horsi herectvi docela ztrati. No a to vse podporeny dokonalou hudbou. Celkove pro me asi jedno z nejlepsich becek, co jsem tenhle rok videl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(Post)produkce tohoto rádoby filmu je sama o sobě téma na vlastní pojednání, ale to pominu. Neb ten výsledek je neskutečně špatný. A kazí reputaci skvělého seriálu. Zbytečné pokračování. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Highlander" - Horal. Príbeh o Nesmrteľných, ktorých možno zabiť len sťatím hlavy. Zabitie ďaľších Nesmrteľných im dodáva silu. Nemôžu mať deti a môže zostať len jediný. To bolo hlavnou myšlienkou filmu režiséra Russella Mulcahy z roku 1986. Bola to premyslená akčná fantasy s výborným hereckým obsadením, kde si hlavné úlohy zahrali Christopher Lambert a Sean Connery. Mysteriózna dráma so zaujímavým scenárom, kvalitnou kamerou, réžiou a energickým sountrackom od kapely Queen. Pamätáte si to? Ak ano, tak sa na toto piate pokračovanie radšej ani nepozerajte. S pôvodným snímkom to má spoločné tak akurát názov. "Highlander 5" je nudná, nízkorozpočtová, komiksová zlátanina natočená niekde vo východnej Európe. Béčkový, neúspešný režisér; chudobná produkcia; príšerní herci; podradné filmové triky; lacná kamera; neprehľadné, nezáživné bojové scény;... veľmi slabý film. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak už nám to skončilo (konečně?!) už bez Lamberta a s pramálem společnýho s původním filmem. Hlavně do dneška pobaveně vzpomínám když Intersonic uváděl tyhle šlehy jako kinohity do půjčoven...15% ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 3/10 Efekty 1/10/// PLUS: hudba by se krásně vešla do jednoho sestříhaného klipu, je to totiž to nejlepší co film nabídne, jo a taky tu hraje Adrian Paul MÍNUS: totálně zmršený, to bylo něco strašného tohle sledovat, nejvíc mě iritoval klipovitý střih, levná výprava a dekorace, mizerné efekty a pošahaný příběh a směšné dialogy/// Shrnutí: Totální ukázka sestupné tendence celé téhle série, kdy pátý film už nemá kam klesnout. Musím se snažit najít pozitiva a taky pravda, napoprvé jsem to nedokoukal. Nesrovnatelně odlišný zážitek oproti prvnímu dílu, který jsem sledoval na skotské vrchovině./// Celkem 15%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Horal už je ve sračkách a tak vzniká další z jeho zbytečných dobrodružství. Bohužel zase bez Lamberta ale jen s podprůměrných Paulem. Jediný důvod proč film zkouknout je snad jen kvůli hudbě z prvního dílu(pravda trochu zmixovaná). Nciméně film je to špatný, herci otřesní, efekty průměrné, příběh děsně slabý naprosto bez inovací. Tedy možná by to fungovalo ale film by musel být aspoň trochu zábavný. Podprůměrné béčko a důkaz toho že Highlander funguje v 80 letech dnes by se toho musel uchopit schopnější režisér(i když neříkám že Leonard je vyloženě sráčkař), ale dost pochybuji. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem se zas pobavil nad totálně debilní plečkou. Jedna za to, že to rozesmálo jak to bylo strašný. Hlavně ten konec. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Highlander: Zdroj utrpení. Čtverka byla sice špatná, ale nakonec jsem se královsky bavil díky over-the-top záporákovi a šíleným hláškám typu „Don't you wana be inside me?“ (A záporák je taky jediná věc, která dělí pětku od odpadu... při jeho scénách jsem se dost nasmál. Stačí se podívat na tohle video.) Pětka... to je panečku jiné maso. Už od začátku je patrné, že jsme klesli prakticky na dno filmové produkce, některými zasvěcenci přezdívané direct to DVD. Všechny aspekty filmu jsou prakticky odpad – střih je upraven na míru pro epileptiky, kteří při sledování zažijí peklo, na své si jistě přijdou také milovníci zpomalených záběrů a pokud vás zajímá, jak vypadá filmování s kamerou zavěšenou na provázku, jste na správné adrese. Co se scénáře týče, ten je typickou ukázkou lenosti a chybějící invence. Jednoduše řečeno ruce pryč, nohy na ramena a utíkejte, co vám nohy stačí... tedy pokud nejste milovníky opravdu špatných filmů, jaké běží ve tři ráno na Prima Cool. V tom případě si možná přijdete na své. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

To je k nevíře, kam až to ten Highlander dopracoval. Zlatá dvě ( slabší ) pokračování po úžasném prvním filmu. Nu což, onen originál tu budeme mít ke zhlédnutí naštěstí pořád , docela mám na něj po týhle ptákovině chuť. 2/10 ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Skoda, ze sa tu neda dat nizsie hodnotenie ako odpad. Toto nie je film. To je regulerne peklo vhodne maximalne pre masochistov. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto je jednoduché, miestami mi to spôsobovalo filmové utrpenie, bolo to desné. Po videní všetkých piatich častí vám odporúčam si pozrieť len prvý diel, ostatné je veľká strata času. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Kde bolo, tam bolo, kedysi dávno bol film pod názvom HIGHLANDER...je až zarážajúce, ako sa dá sprasiť legenda. A sprasil to aj záporák, ktorý nieje len najväčším trtkom série, ale aj jeden z najtrápnejších, akého kedy focus kamery natočil. Réžia sa prispôsobuje východoeurópskym lokáciam ( čiže jeden veľký bordel ) a pri hudbe sa Freddy otáčal v hrobe. Ešteže to skončilo takto. Lebo takouto tendenciou verím, že pri ďalšom pokračovaní, by sa podarilo dosiahnuť ešte hlbšie dno. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Ohodně lepší než předchozí díl. Z choreografie soubojů uvidíme prd, protože sou zrychlené (naschvál). Soubojů je tam dost, ohodně víc než v předchozím dílu. Scénář je hodně chatrný a herecké výkony nejsou taky žádná sláva. Ale musím pochválit triky které sou na některých místech dosti povedené (třeba výbuch věže). Tak to byly klady a zápory. Na mě působil Highlander číslo 5 docela slušně, jasně není to velkofilm, přece jen má takové malé kouzlo. Jinak na hlavního záporáka musím snést kritiku, není ani slizký ani nemá charizma, chybí mu prostě to co má hlavní parchant mít. Adrian paul hraje tak jak sme u něho zvyklí. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. To bylo jak když použijete název "Highlander" pro značku toaleťáku a vydáváte ho za pokračování filmové série. ()

Související novinky

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Reklama

Reklama