Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch

  • USA The Blair Witch Project (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 81 min (Special Edition: 86 min, Alternativní 78 min)

VOD (1)

V říjnu 1994 se záhadně ztratili v lesích poblíž Burkitsville v Marylandu tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen materiál, který natočili... Mystifikační horor o tajemné kanibalistické příšeře, který zaznamenal mimořádný komerční úspěch, stál pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž utržil přes 240 milionů dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 382)

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto nefungující psedudohoror, který prostřednictvím zmatených, hloupých lidiček a neskutečně iritující "práce" s kamerou přednáší filmové peklo - bohužel ne v tom hororovém slova smyslu. Díky logickým dírám a opravdu otravným postavám, k nimž nelze přilnout, se nedá proniknout do atmosféry, díky nesmyslnosti celého projektu se nedá uvěřit a díky doslova (!) nulovému scénáři se nedá takřka nic jiného než nudit. Dejte komukoliv, kdo už aspoň jednou držel v ruce kameru, pár tisíc a natočí vám tohle... 2/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného a nikoho nezajímajícího názoru je toto nejlepší horor všech dob. Vím, že spousta lidí má na něj opačný názor, ale já jsem se při tomhle filmu skutečně bál, a to poprvé ve svém životě. Gradovaná atmosféra je úžasná a ke konci už by se dala krájet. Ať si vzpomenu na kterýkoliv moment z tohoto poloamatérského snímku, napadají mě samé superlativy. Připadal jsem si, jako bych v tom lese byl s nimi. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

O tom, že v potemnělých lesích se neskrývá nic dobrého už nás před více než dvaceti lety poučil Sam Raimi v Evil Dead, a Blair Witch project k tomu dodává, že největším nositelem strachu je člověk sám. Jestliže se tento film bude brát jako čistý filmový experiment, kterému by se „seriózní“ filmař vyhnul, dá se považovat za onu „seriózní“ podívanou. Jinak se totiž dá brát za daleké šlápnutí mimo, protože jako celek tento film nenabízí krom trojice vystrašených studentů, spousty nadávek, ručně vedených „osmiček“ a „šestnáctky“, zhola nic, ani hudbu. Jenomže taky bych nevěřil, že křupání větví, neznámé chichotání či dětské výkřiky dokáží vyvolat pocit hrůzy, při kterém šedivějí vlasy. Stejně tak jako je podání Blair Witch project velmi osobité, tak i natolik osobní bude pohled každého diváka, protože všechno co se na něm dá milovat lze i bez jakýchkoliv zábran zkritizovat. Čtyři hvězdičky za originální nápad a taky za to, že jsem v závěrečných deseti minutách málem rozmačkal ovladač, který jsem svíral v ruce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tony Cora: 1. Gloomy Sunday - Lydia Lunch ,2. The Order Of Death - Public Image Ltd. ,3. Draining Faces - Skinny Puppy ,4. Kingdom's Coming - Bauhaus ,5. Don't Go To Sleep Without Me - The Creatures ,6. God Is God - Laibach ,7. Beware - Afghan Whigs ,8. Laughing Pain - Front Line Assembly ,9. Haunted - Type O Negative ,10. She's Unreal - Meat Beat Manifesto ,11. Movement Of Fear - Tones On Tail ,12. The Cellar - Antonio Cora , ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Propásla jsem svou šanci vidět ten film tak, aby se mi líbil, tedy někdy ve dvanácti ve společnosti hysterických přátel. Momentů, kdy jsem se bála, bylo sakra pěkně málo oproti těm, kdy jsem si přála, aby ty tři magory už někdo zavařil do guláše, aby přestali řvát. 2023: Ale navzdory tomu se z filmu v průběhu let stal můj comfort movie. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (84)

  • V originálnej verzii sa produkcia snažila znížiť počet nadávok, a tak Heather Donahue strávila deň v nahrávacom štúdiu a namiesto „fuck you“ narozprávala všade „let's go“. (ludovit14)
  • Legenda o čarodejnici z Blair je fikcia, ale niektorí tvrdia, že príbeh bol inšpirovaný legendou o čarodejnici Bell z Tennessee alebo legendou o čarodejnic Moll Dyer z Leonardtownu. (Raccoon.city)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Paranormální příběh jednoho filmu?

Paranormální příběh jednoho filmu?

22.09.2009

Horor Paranormal Activity se očividně pokouší navázat na úspěch nízkorozpočtových hitů typu Záhada Blair Witch, Saw či aktuální District 9. Jak? Promyšlenou kampaní, která buduje mýtus… (více)

Reklama

Reklama