Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sisko a posádka se vracejí v čase do klíčového okamžiku v historii hvězdné lodi Enterprise. (SkyShowtime)

Recenze (8)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší epizoda celého Star Treku. Už tak skvělou epizodu Trouble with Tribbles dotáhli do naprosté dokonalosti. Když jsem to viděl poprvé, musel jsem u toho vypít třetinu flašky Whiskey a dostalo mě to do extáze. Jadzia je tu neskutečně sladká a zbytek vtipný. Nejlepší byla scéna na baru jak si O'Brien spletl Kirka a Worf vyprávěl o hrdinném tažení proti Tribblům. 110% Bohužel tahle epizoda je zlom a od téhle chvíle jde DS9 dolů ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temporal agenti byli super. Jako někdo kdo TOS moc neviděl bych tomu dal 4*... ale chápu ten sentiment a nostalgii, o které jsem se připravil tím, že to sleduju ve "špatném" pořadí, takže tam tu +1* bez rozpaků přihodim - ostatně, to prolnutí s TOS záběry a scénami bylo udělaný FAKT dobře a Jadzie to v TOS uniformě docela seklo :) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že předchozí návraty do minulosti jsou většinou nějaký western, což není můj oblíbený žánr. Tohle je parádní scifi-retro návrat do minulosti, té startrekovské. Originální a řemeslně provedený. Jedna epizoda tak naplní nostalgii, jako celá poslední řada Picarda. ()

Zajímavosti (6)

  • Agenti Časové vyšetřovací komise Dulmur a Lucsly jsou (téměř) anagramy Muldera a Scullyové ze seriálu Akta X (od r. 1993). [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Přestože bylo hodně natáčeno před zeleným a modrým pozadím, bylo vytvořeno i velké množství kulis a modelů, které co nejpřesněji odpovídaly těm původním. Herci kulisy spatřili až při natáčení, aby byla jejich užaslá reakce co nejvěrohodnější. Modely Enterprise i stanice K-7 musely být vytvořeny znovu a byly zkoumány pod lupou, aby všechny detaily co nejpřesněji souhlasily s předlohou, jelikož fanoušci si všimnou každé malinkaté nedokonalosti. Jednalo se o nejdražší jednodílovou epizodu seriálu v čase jejího natáčení. Režisér Jonathan West ji díky svým zkušnostem natáčel stejně jako by byl rok 1967. Stejnými dobovými postupy a technikami a dokonce na dobový film s jinou barevností a zrnitostí, než který se používal v devadesátých letech. Původní záběry z epizody Trable s tribbly (1967) byly však zakomponovány digitálně, aby mohlo být odstraněno co nejvíce rozdílů mezi nimi a nově pořízenými záběry. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Když se O'Brien domnívá, že poručík Freeman je kapitán Kirk, jedná se o narážku na to, že představitel poručíka Freemana – Paul Baxley – dělal Williamu Shatnerovi stuntmana při natáčení nebezpečných scén. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Reklama

Reklama