Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porevoluční euforii jsme doma věnovali mnoho večerů nejrůznějších výběrům z Hanny-Barbery na VHS, v paměti mi zůstali především Pazourkovi, Méďa Béďa a Pes Filipes. Tom a Jerry byli známí už dřív a mnohem víc, což platí samozřejmě do dnes. Neměla jsem nikdy zájem o Scooby-Dooa, Johnnyho Questa a podobné kousky, ale dejme tomu takový Pišta a Fišta, to bylo ještě dobré. Postupem let jsem tomu přestala věnovat pozornost, myslím, že jsem viděla ještě kusy některých spin-offů s teen Oblázkem a Bam Bamem, ale to už nebylo ono. Naštěstí teď, díky mase příbalových filmů, se ke mně dostal i druhý hraný film a jenom jsem se podivila, kde je konec tomu prvnímu, když je o tolik lepší... Takže teď osvěžuju vzpomínky co to dá a pořád nevycházím z úžasu :) Konzumuju všech šest řad originálního seriálu pěkně anglicky a nořím se do komplexního světa v Bedrocku. Čeká mě nepřeberné množství pokračování a televizních filmů a já se na to neskonale těším :)) Protože například hned první film dopadl skvěle. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Na Cartoon Network jsem seriál sledovala a v originále jako malá holka a ani mi nevadilo, že jsem tomu nerozuměla, obrázky stačili. Jak jsem rostla, tak už to s tou angličtinou přestával být problém a začínala jsem rozumět čím dál víc. Je to jeden z mála seriálů, kde mě nevadí originální znění (a další seriál v originále Yoggi Bear). Nejvíc mě utkvělo v paměti konečné titulky, kde Fred se snaží Dina nechat venku před domem a nakonec se Dino dostane domů a Freda nechá venku. ()

Reklama

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Legendárna rozprávka, ktorá mi pripomína bezstarostné detské rána keď bola vysielaná v telke, malo by to chodiť častejšie. Už len tie vtipy v úvode a znelka, proste úžas :-) Detská jednoduchosť gagov a ezabudnuteľný domáci pomocníci ako prasosaurus - odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, diktafták - diktafón, brontožeriav :-D Jabadabadú :-D ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika, ktorá sa pre mňa stala skutočným rozprávkovým kultom. Na Freda, Barneyho, Wilmu a Betty naozaj nikdy nezabudnem. Neviem však, či boli nadabované aj ďalšie série okrem prvých dvoch. Dabing je skutočne úžasný: ANDREJ HRYC, ZUZANA TLUČKOVÁ, INGRID ŽIRKOVÁ a IVO GOGÁL. Réžia slovenských dialógov: ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ + Slovenské znenie vyrobila firma AV FINAL (Final preto, lebo tú firmu vlastní B.Filan) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá nikdy nepatrila medzi moje top. No treba uznať, že aj po toľkých rokoch má stále čo ponúknuť. Hlavnou témou je snaha o vytvorenie dokonalej manželskej a susedskej atmosféry. A ako to už v seriáloch býva, snaha našťastie pre diváka skončí vždy nejakým prúserom. Najväčším kladom seriálu je kreativita vo vymýšlaní pravekých zariadení, ktoré majú byť alternatívou moderných. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (73)

  • Len v prvej epizóde celého seriálu je Betty označovaná skutočným menom Elizabeth. (Arsenal83)
  • Bezprostredné narodenie Pebbles bolo veľkou celosvetovou senzáciou. Televízne siete po celom svete organizovali divácke súťaže o to, ako sa nové dieťatko bude volať, aké bude mať pohlavie a pod. (Arsenal83)
  • 24.09.2013 zveřejnil týdenní magazín TV Guide na svém webu žebříček 60 nejlepších animáků všech dob a předal seriálu nic moc stříbrnou medaili. Krásné zlato dostali Simpsonovi (od r. 1989) a ostudný bronz pohádky Looney Tunes, a to např. Úžasná show (od r. 2010). (Kmotr76)

Reklama

Reklama