Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

Manarit

všechny recenze uživatele

Asi se musím zdržet hodnocení, protože je pravda, že tenhle seriál nevěděl, kdy skončit, tudíž zatímco prvním dílům bych udělila i pět hvězd, u posledních by to možná nebyly ani tři. První část je skutečně povedená, vtípky jsou neotřelé a postavy skutečně úžasné a milé. Nicméně, zvlášt v posledních dílech se vtipnost postav proměnila spíše v nablblost a jelikož jsem jako dítě prvotní část neviděla, měla jsem flinstoneovi zafixované jako rodinu blbců, jakmile se přidaly jejich děti, šlo to zkopce. Po zhlédnutí začátku jsem byla skutečně překvapena. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malý, tak se mi to moc líbilo. Jenže pak od roku 1997 až do 2013 v ČR nevysílali vůbec. A já z nostalgie jsem to hledal, jelikož od roku 2000 jsem nechtěně přetočili kazetu se seriálem. 16 let to nevysílali. Poté na SMÍCHOVĚ to odvysílali a já se radoval z těch dílů, zejména z těch prvních, ještě s hrubými obrysi. Ty hádky mezi Fredem a Barneym, to napálení druhých se mi moc líbilo. Hlavně ty zvukové efekty, jak je u Hanny a Barbery zvyklé. Pak ale od dílů s těhotenstvím, s Pebbles, pak ty různé setkání s mafiány, cestování po světě, začalo silně upadávat. A tahle série je jenom první série z mnoha Flintstonů. A zvášť, když od posledního dílu, zase odvysílali od začátku a dokolečka a dokolečka, se mi seriál znelíbil a už to nesleduji ani jako kulisu. Jediné, co bych chtěl sledovat je ta animace konkrétních animátorů, kde jsou pohyby postav výborné. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porevoluční euforii jsme doma věnovali mnoho večerů nejrůznějších výběrům z Hanny-Barbery na VHS, v paměti mi zůstali především Pazourkovi, Méďa Béďa a Pes Filipes. Tom a Jerry byli známí už dřív a mnohem víc, což platí samozřejmě do dnes. Neměla jsem nikdy zájem o Scooby-Dooa, Johnnyho Questa a podobné kousky, ale dejme tomu takový Pišta a Fišta, to bylo ještě dobré. Postupem let jsem tomu přestala věnovat pozornost, myslím, že jsem viděla ještě kusy některých spin-offů s teen Oblázkem a Bam Bamem, ale to už nebylo ono. Naštěstí teď, díky mase příbalových filmů, se ke mně dostal i druhý hraný film a jenom jsem se podivila, kde je konec tomu prvnímu, když je o tolik lepší... Takže teď osvěžuju vzpomínky co to dá a pořád nevycházím z úžasu :) Konzumuju všech šest řad originálního seriálu pěkně anglicky a nořím se do komplexního světa v Bedrocku. Čeká mě nepřeberné množství pokračování a televizních filmů a já se na to neskonale těším :)) Protože například hned první film dopadl skvěle. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

LISTER: Kocoure? KOCOUR: Hmm? LISTER: Viděl si někdy Flinstounovi? KOCOUR: Jasně! LISTER: Taky tě Wilma přitahuje? KOCOUR: Wilma Flinstounová? LISTER: Možná jsme už moc dlouho v hlubokym vesmíru, ale ta její figura mě pokaždý tak rajcuje. Jsem ujetej? KOCOUR: Klidně bych se vsadil s kýmkoli, že Wilma Flinstounová je nejrajcovnější kost, jaká kdy žila. LISTER: To jsem rád. Já myslel, že mi měkne mozek ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že nejslavnější pravěká rodinka zrovna mě nikdy příliš neuchvátila a poté, co se jeden rok stali Flintstoneovi přímo tématem našeho tábora a já musel 2 týdny v kuse den co den poslouchat jejich znělku, tak jsem si chtě nechtě vybudoval ještě větší averzi. Doufám, že se nikdy ani omylem nesetkám s hranou verzí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (73)

  • Prvých 61 epizód počas 1. a 2. sezóny bolo vysielaných čiernobielo. (Arsenal83)
  • Flinstonovci boli inšpirovaní sitcomom The Honeymooners (1955). Bol to jeden z prvých sitkomov, ktoré sa priamo zameriavali na dospelé publikum. (Arsenal83)

Reklama

Reklama