Reklama

Reklama

Pan Tau - Série 2

(série)
Československo / Západní Německo / Rakousko, 1972, 3 h 37 min (Minutáž: 30–35 min)

Hrají:

Jiří Bruder, Jan Werich, Ela Šilarová, Otto Šimánek, Oldřich Velen, Jaroslav Mareš, Eduard Dubský, Věra Ferbasová, Jaroslav Tomsa, Veronika Renčová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Werichovské příběhy Pana Tau pojednávající o holčičce Claudii a panu Violovi jsou díky svému jemně pohádkovému nádechu o mnoho přijatelnější, nežli předchozí ryze normalizační díly. Pravda, dnes už ty výkřiky techniky tolik nepůsobí, sci-fi se nekoná a snění na zámku Hluboká patří cele do archivu FSB/ČST. Najdou se i mínusy, muzikálová vložka, nebo zbytečně dehonestující kombinace Ferbasová-Tichánková... Ale také dílčí plusy. Tau jako zástupce cestovky Globus aranžuje výlet Violy a Claudie po krajích českých. Svým způsobem je to škoda, protože původní objednávka s několika příplatky zněla poněkud lákavěji a exotičtěji (ve hře bylo například jezero Loch Ness ;)). Vedlejší role Lanďáka a Kopeckého mají ovšem vedle Wericha své kouzlo. Společně s díly s rosničkou na počasí je tato série pro seriál s Panem Tauem nejtypičtější. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle road movie mi maximálně sedla. Pan továrník Jan Werich vnesl do seriálu něco málo prvorepublikové poetiky. Příběh se stal trochu méně baletně - pantomimicky - poetickým a jeho ucelenost seriálu rozhodně prospěla, stejně jako vtipný kontrast mezi Werichovým komandýrováním a Tauovou bezelstnou snahou mu vyhovět. ()

Reklama

Reklama