Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byla zvědavá, jak moc meta se filmařům podařilo být - a bohužel moc nepodařilo. Z mého úhlu pohledu (a teoreticky může být špatný, i to už se stalo) je tohle totiž film (nebo by měl být) z podobného ranku jako Vřískot a ne z toho, jakým byly původní Pátky a Můry. Teenageři sice přijdou na obě mytologie a zkusí je cíleně použít k řešení problému, ale jinak nejsou moc self-aware ani oni, ani film jako takový. Což je smutné. Ale na druhou stranu jsem nečekala, jak velkou satisfacki budu cítit u toho titulního versus. Protože já mám obecně velký problém, když vidím trpět nevinné. Strašně kvůli tomu nesnáším například Pošťák vždy zvoní dvakrát, a velmi proto strádám u všemožných vyvražďovaček. Takže moje srdce se opravdu zalilo spokojenou radostí, když jsem viděla pachatele ochutnávat svoji vlastní medicínu a že je to doopravdy bolelo a že doopravdy také trpěli. Ačkoliv tedy, když jsem o tom říkala sestře, tak říkala, že bych si takovéhle svoje myšlenky měla nechat spíš pro sebe. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Freddy vs. Jason aneb splněný sen všech fanoušků, kteří znají tyto dva zřejmě nejslavnější masové vrahy filmového plátna. Oba dva jsou ikony let minulých, oba dva děsili diváky v mnoha pokračováních a oba dva mají na svědomí ohromné množství vražd. Nicméně tady končí podobnost. Zatímco Jason nemluví, je "reálný" a nosí masku, Freddy má tvář, černý humor a zabijí ve snech. Byl jsem hodně zvědavý, jak dopadne výsledek, když se tito dva setkají tváří v masku a musím říct, že jsem se bavil. Je fakt, že čekal jsem možná ještě více od tohoto crossoveru, ale že bych byl hodně zklamaný, se říct nedá. Režisér dává prostor jak Freddymu, tak Jasonovi, oba zabíjejí tak, jak to jejich fandové mají rádi, zazní tam "main theme" jak z Elm Street tak z Crystal Lake a jejich závěrečný souboj je prostě parádní. Ale v některých scénách jsem měl pocit, že se mohlo jít ještě dál… ale jinak - tenhle díl se povedl. 80 %. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +PŘÍBĚH, vše do sebe logicky zapadá, Freedy a moře jeho hlášek, obsazení, akční spád, atmosféra, solidní efekty, souboje -v tom všem mi tolik nevynikala hudba, nebylo u nás uvedeno v kině, dosud nebylo ohlášeno pokračování./// Nářez, pro mě snad druhý nejlepší film roku 2003 a jeden z nejlepších filmů po příběhové stránce vůbec. V tomto směru je to bez chybyčky a hlavně znalci obou sérii musejí jásat. Obsazení Roberta Englunda je samozřejmost. Přesto nebýt jeho, film by postrádal to nejzákladnější, tedy jeho charisma, jeho tvář jeho ztvárnění samotného Freddyho. Takže spolu s ním jsem s pokojen i s dalším obsazením, který je v rámci žánru super. Mimojiné spoustu známích béčkových tváří a pěkné holky. Jen holek i smrtí mohlo být víc. Avšak film je hlavně zaměřen na souboj těchto dvou domácích mazlíčků a tady musím smeknout, i tohle je vymyšleno do detailu přesně a mimojiné názorný příklad jak proti sobě postavit dvě takové celebrity, aby si to rozdali společně a nerozdílně na plátně, případně na obrazovce před vašimi zraky. Občas zaslechnu kritiku, že to není moc hororové. Dá se do jisté míry souhlasit. Když to například srovnám s Freddym jedničkou, tak to jsem byl posranej strachy a to jsem byl už velkej kluk. Nadruhou stranu věk skutečně hraje roli a dnes mě rozhodí máloco, takže pokud vám je 10-15, asi budute mít co dělat, aby ste nemuseli měnit, vy výte co. Ještě zmíním, že můj bráška (19let) raději po první půl hodině odešel. Údajně aby neměl Noční můry :-) Teď už by to chtělo jen zapojit Ashe a nebo Michaela Myerse, ovšem to je v nedohlednu a tak nezbývá nic jiného než zmínit, že tento film přináší nejlepší díl Freddyho a zároveň nejlepší díl Pátku 13tého. PS: už víte kdo přežije?/// Celkem 94%/// ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení z 28.10. 2009) Dnes jsem měl chuť, si po více jak 10 letech připomenout tuhle Hororovou kultovní double bombu, navíc v krásném Full HD, takže zážitek maximální. K tomuhle není co dodat, pokud milujete od dětství Freddyho i Jasona, tak je tohle prostě srdeční záležitost. Na tu dobu, kdy mi bylo 12 let, je to naprostá pecka. Jo a Robert Englund, naposledy jako Freddy. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi zaryje do paměti kvůli hláškám ve kterých tento film plave. Nejlepší hlášky chrlí Freddy:"postarám se o tu svini","to je žraso,tmavý maso","tenhle ksichtík by mohla milovat jen tvá matka hahaha no jo","teď je čas zlobivého pejska uspat","můžu já za to, že ta děvka je po smrti"a následně zamává s její rukou,"tohle jsou moje děti,vrať se kam patříš","vždycky jsem měl slabost pro děvky tady z toho domu"."vítej v mém světě,děvko","myslíš že jseš chytrá co děvko","no jasně,všichni jste zapomněli,proto už se tu nikdo nebál,a tak jsem nechal Jasona aby pro mě zabíjel a osvěžil vám paměť,ale on teď už nepřestane ten hokejista",chci abys po mě poslal malou zprávičku nic víc""já to neudělám""tak ji budu muset poslat já sám že ano". ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)
  • Hneď počas prvého víkendu zarobili Freddy a Jason vo svojom prvom spoločnom filme skoro 36 a pol milióna dolárov, pričom tento zárobok je vyšší ako celkové severoamerické zisky ich posledných samostatných výstupov na filmových plátnach. (2-Xtreme)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama