Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (610)

Lateef 

všechny recenze uživatele

První polovinou filmu prosvištěl Polární expres s dynamickou lehkostí, přehledem a po velice atraktivní dráze. Technicky perfektní, sledování trajektorie třepotajícího se zlatého lístku, se kterým si pohrává příroda a náhoda, je úžasné, stejně tak vystoupení číšníků v jídelním voze nebo jízda po zamrzlém jezeře. To byly momenty, kdy jsem na obrazovce očima visel. Jakmile vláček dosupí k severnímu pólu a caparti vystoupí, z Polárního expresu (filmu) se prostě něco vytratí. Už to na mě nepůsobí tak kouzelně. Jinak samozřejmě plné mravních poselství, vánoční atmosféry a barev. A teď rychle do postele a nastavit budíka na 23:55... ajó, dneska není Štědrý den:( 70%165 miliónů dolarů(rozpočet)/302,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná vianočná rozprávka, aj keď ja rozprávky príliš nemusím. No mám teraz nejaké citlivejšie obdobie (to bude tým večným nachladnutím) a tak bola určite za 4*. Aj keď mám nejaké drobné výhrady, celkovo sa mi to páčilo a polovicu filmu ma mrazilo po celom tele (no nechápem, prečo nemrazilo hlavných hrdinov, keď sa vo fujavici premávali po vlaku). Jazda po ľade je určite z celého filmu najlepšia. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo takovejch 10 let, tak tenhle film miluju a nedám na něj dopustit. Teď už je to ovšem horší. Pod vynikajícím digitálním hávem (v IMAXu to musí bejt opravdu jízda) se ovšem skrývá nepoutaví příběh pro nejmenší, ze kterého buď usnete, nebo budete potřebovat paralen. Já na takovýhle historky o významu Vánoc opravdu nejsem. Tím ať si Zemeckis krmí někoho jiného. Pro mě je tento film hezký na povrch, ale úplně prázný a nicneříkající uvnitř. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak před rokem, byl Štědrý den, zrovna jsem zdobila stromeček a koukala ven, na sníh se kterým si vítr hrál a poté zapla tv s přáním že budou dávat něco krásného a dávali Polární expres... Myslím že je celkem jednoduché tohle dílko přijmout. Buď budete po celý film (jako hlavní hrdina na začátku filmu) nevěřit, nebo ve vás zbyla ještě troška dítěte a UVĚŘÍTE... přesně to se stalo v mém případě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mam trosku zmiesane pocity, cakal som pribehovo daleko viac. Pre mna boli skor obdivuhodne tie prekrasne pocitacove efekty alebo nadherne zabery, ale to behanie v pyzame na streche zasnezeneho vlaku, predpokladam, ze to bolo v minusovych teplotach alebo vlak iduci po lade, najprv som si myslel, ze je to iba sen toho hrdinu, proste privital by som tam aspon trosicku viac reality. No dobre, pre detskych divakov to bolo mozno spektakularne a kym sa deti dostanu vlakom na Severny pol, bolo treba nejakym sposobom divaka zabavat, aby ta jazda nebola nudna. Len skoda, ze to Zemeckis tak prehnal, lebo aspon trosku reality by som tam privital, ta druha polovica sa mi pacila trosku viac, preto tie 3 hviezdicky + krasne animovane zabery. Rezisera Zemeckisa si velmi vazim a jeho filmy mam rad, napokon aj pocitacovy BEOWULF (2007) alebo este krajsi vianocny film, ktory zial u divakov prepadol VANOCNI KOLEDA (2009) s Jimom Carreym sa mi pacili omnoho viac, ako Polarny expres. ________ Tom Hanks - (Chris / Průvodčí / Otec / Vandrák / Santa Claus) +++ Leslie Zemeckis - (Sestra Sára / Matka) +++ Michael Jeter - (Čmoudík / Topník) +++ Peter Scolari - (Samotář) +++ Nona Gaye - (Holly) +++ Eddie Deezen - (Chytrolín) +++ Produkcia: Robert Zemeckis, Tom Hanks +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Polární expres byl pro Toma Hankse osmý film, který jen v USA vydělal více než 150 milionů. (imro)
  • Představitel pěti různých rolí Tom Hanks popsal svůj běžný den na place takto: "Ráno přijdu a navléknu se do obleku, který je celý pokrytý spoustou bílých teček, které pak budou snímat speciální senzory je to mnohem složitější, ale vysvětloval bych vám to až do zítřka a to ještě blbě -, a ty samé mi pak přidělají na obličej. Asi stovku. To trvá nějaké dvě hodiny a Bob mi pak řekne, kterou děláme scénu a koho v ní hraju. Podle toho si obléknu boty a jdeme na to. Když mám hrát někoho jiného, zase se přezuju... což bych asi měl vysvětlit. Když hrajete v nějakém 'normálním' filmu, hrozně vám pomáhá, že máte na sobě kostým. Díky oblečení snáze dotvoříte postavu. Když jste například v uniformě, automaticky se vám změní postoj, chůze i gesta a chováte se... víc vojensky. Na Polárním expresu jsme neměli žádné kostýmy, jen ten oblek se senzory. A já měl hrát pět různých postav, takže jsem potřeboval nějakou pomůcku, která by mi mezi nimi pomohla 'přeskakovat'. Takže kluka jsem hrál v teniskách, tuláka v galoších a tak dále." (NIRO)
  • Režisér Robert Zemeckis chtěl původně natočit Polární expres jako hraný film. Bránil mu v tom však vysoký rozpočet a také herecké obsazení hlavní postavy malého chlapce. Podle jeho slov by musel najít dětského herce, nějakého nového Haleyho Joela Osmenta, který by celý ten obrovský snímek utáhl. (Karlos80)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama