Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě velmi pestré, ale ve finále velmi monotónní. Takový jistě život běžného středověkého člověka byl, ale ten Marcův? Určitě ne, a přesto tomu jaksi chybí spád, energie, což by se pravděpodobně nestalo, kdyby vyprávět mohl sám obraz, nikoli ústa hrdinů vysedávajících někde a ne prožívajících tyto věci přímo před divákem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Už jako malé děcko jsem si tenhle seriál zamiloval. Vždycky mě dokáže uhranout na neskutečná atmosféra dálek, moří a vzdálených civilizací, vzbuzující touhu někam vycestovat. Bohatá výprava a malebná kamera se naprosto vymikají seriálovým standartům a hudba mistra Moricconeho je magická (po TNZ jeho nejsilnější skladba). Seriál plný děje, seznamování diváka s životem a obyčeji dalekých kultur a nepřeberného množství silných scén (obzvlášt jeho vrchol). Něco takovéhleho se dnes už netočí. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Marco Polo je seriál popisující nejen osudy Marca Pola, ale také je, v duchu jeho tvorby, historickým cestopisem. Podle mého zde toto propletení dvou směrů funguje. Příběh bývá občas upozaděn, aby mohl divák sledovat například mongolské tradice. Někomu to může vadit, já s tím nemám problém. Dobré je, že Marcův příběh je zde předložen v podobě dramaticky solidního scénáře, a tak zde nechybí zajímavé zápletky a vygradování hlavní dějové linie, až k dojemnému závěru. Přeci jen však mohl být seriál delší, aby bylo možné více rozvinout postavy a jejich osudy. Co se týče produkce, je Marco Polo na nejvyšší možné úrovni. Neošizená výprava, bohaté kostýmy, krásná hudba, to vše dělá z tohoto seriálu nadstandartní zážitek, hodný postavy po níž je pojmenován. Skělý je také výběr herců. Nejedná se o žádné celebrity, ale o méně známé, avšak výborné, charismatické herce, jakými jsou například Denholm Elliott, David Warner, Mario Adorf, F. Murray Abraham či mihnuvší se Oliver Reed. O to více zamrzí volba Ken Marshalla pro hlavní roli. Ten hraje Marca naivně a křečovitě. Škoda, kterou se však přívalem pozitivních vjemů daří částečně maskovat. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Marco Polo" bol cestovateľ, moreplavec a kupec z talianských Benátok. Žil v rokoch 1254 až 1324. Mal veľmi dobrodružný život. Bol to prvý Európan, ktorý podrobne opísal spôsob života, zvyky a zemepis východnej Ázie, kam ho zaviedli obchodné výpravy jeho rodiny. Režisér Giuliano Montaldo natočil v roku 1982 o tomto svojom slávnom krajanovi podarený, výpravný, osemdielny, koprodučný televízny seriál. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ken Marshall. *** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama