Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Celkem dobře napsané i zahrané ale... Proč když už se dílo dobře daří tak ho musí zkazit výběrem hlavní postavy. Ken Marshall hrající Marca Pola je doslova na pěst. Je to takový hodný, nejistý, citlivý a humání klučina zkrátka ideální hrdina multi kulty společnosti, ale zasazené do dobových reálií je to krajně nepřesvědčivé. Když ho ale člověk vezme na milost tak má šanci užít si podařený seriál s vyjímečnou atmosférou dodanou Morriconeho hudbou. A pro mne dalším bonusem byl Leonard Nimoy jako Achmet. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Marco Polo" bol cestovateľ, moreplavec a kupec z talianských Benátok. Žil v rokoch 1254 až 1324. Mal veľmi dobrodružný život. Bol to prvý Európan, ktorý podrobne opísal spôsob života, zvyky a zemepis východnej Ázie, kam ho zaviedli obchodné výpravy jeho rodiny. Režisér Giuliano Montaldo natočil v roku 1982 o tomto svojom slávnom krajanovi podarený, výpravný, osemdielny, koprodučný televízny seriál. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ken Marshall. *** ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s vynikajícím hereckým obsazením. Seriál si kladl za cíl seznámit diváky s mnohonárodnostní kulturou, která ve 13.stol. působila válečné rozbroje, nájezdnické výpady a obrovskou expanzi z východu na západ. Ale též moudrost a vzdělanost vládců tehdejší Číny. Slova velkého Kublaj-Chána: "Svět můžeš dobýt v sedle koní, ale v sedle koní mu nemůžeš vládnout !" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O Marcovi Polovi sa toho veľa nenapísalo, nenatočilo. Kto vie prečo, možno mali na kásting príliš málo šikmookých. Preto som sa s veľkou vďakou obrátil na tento seriál. Nepopierateľne je zdrojom hodnotných informácií o jeho živote, také, o ktorých vám v škole nepovedali. Väčšinou sa totiž tento cestovateľ na hodinách dejepisu len taktne obíde s poznámkou, že bol v Číne a napísal dielo Milión, nie je na neho čas. Seriál sa podľa môjho názoru až príliš zaoberá životom u chána, hoci aj to je veľký zdroj informácií, ale je to zase na úkor Marcovej púte, kde videl a zapísal mnoho faktov a udalostí, zaujímavostí. Trochu mi vadil Marco zahraný Kenom Marshallom, v istých chvíľach tam pôsobil ako svätec, až som si kontroloval, či nepozerám náboženský program. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama