Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První šestidílná série historické satiry přináší opravdovou historickou příšernost, která je tak strašná, až je úžasná. Filmařsky to sice není žádný skvost, ale námětově je to opravdu geniálně šílené. Díly: 1. Věštba, 2. Vousy španělské královny, 3. Arcibiskup, 4. Zrozen pro trůn královský, 5. Čáryčichač a Lovec čarodějnic, 6. Černá pečeť ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se na počátku 90. let objevila Černá zmije na českých televizních obrazovkách poprvé, považoval jsem ji za svého druhu výjimečný počin, hodně originální, ujetý a navýsost vtipný. České stanice se rozhodly k Černé vrátit po více než 20 letech, a tak jsem mohl konfrontovat své vzpomínky s realitou. První díl mi přinesl velké zklamání, protože ujeté to bylo, ale z mého dnešního pohledu to nebylo zdaleka ani tak vtipné, jak jsem předpokládal. Následující díly série ale rozpačitý dojem napravily, protože v prvním díle evidentně scénárista i Atkinson teprve hledali tu správnou polohu humoru a nadsázky. Stále je to nadstandardní záležitost z pohledu žánru, protože středověký sitcom věru nevidíte na obrazovce každý den. Atkinson poprávu patří mezi komediální špičku a tady to jen potvrzuje, i když příhody pana Beana ze současnosti mi (v té seriálové podobě) přijdou přece jen lepší. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita pozvolna rostla, ale na víc než průměr to není. Humor je hodně jednoduchý, občas skoro fekální a vtipy často vyznívají do ztracena. Dost možná nějaké z nich sežral opravdu mizerný dabing, ale ony i tak nestály za moc. Rowan Atkinson je jediný opravdu světlý bod na celé první sérii. Tak krásně slizkého a s citem zahraného manipulátora musí člověk obdivovat. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Každá série Black Addera se sice odehrává v jiné době a prostředí, ale přesto se nese ve stejném duchu. A ten duch se vyznačuje smrští fórů, kousavých narážek, vychytralých plánů, maskované nevraživosti, nepříliš skrývané nadřazenosti a předem stěží odhadnutelných zvratů. Když máte štěstí a nenatrefíte na česky dabovanou verzi, budete se bavit přímo královsky! (Nebo spíš Blackadderovsky? :-)) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak tu spousta uživatelů ve svých komentářích sděluje, 1. série tohoto kultovního seriálu je skutečně dosti chabá. Kvalita značně pokulhává a nabízený humor mi přišel více trapný, než vtipný. Rowan Atkinson a jeho šklebící se grimasy mi také příliš humorné nepřišly, zjevně ještě zůstal zaseklý v Mr. Beanovi:) Zhlédla jsem asi 2 díly, které mi úplně stačily a rozhodla jsem se raději počkat na 2. sérii, o níž jsem doufala, že bude o mnoho lepší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama