Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Recenze (303)

Parabot 

všechny recenze uživatele

Samotný pokus o parodii ve stylu filmů J. Abrahamse a bratrů Zuckerových je mě sympatický. Horší je, že Případ mrtvého nebožtíka obsahuje gagy, které jsou 1:1 vykradené z nejslavnějších filmů výše uvedených a navíc absolutně nefungují, co se komična týče. U parodie je problém, že pokud chceme, aby byla funkční, musíme zvládat původní žánr, vzor. Zde na to žádný element filmu počínaje režií nemá a výsledek je pouze křeč a pitvoření. Škoda. ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Vtipy jedou jak na běžícím páse a možná, ale fakt jen možná se zasmějete každý 2 minuty, (jako já) nad debilitou zúčastněných. Přesto je to kokotina na ntou. 5/10 ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ja parodie nemel nikdy moc rad. Clocek se sice obcs zasmeje, ale nez se k tomu dostanete, musite si protrpet priblblej dej a dalsi kupu napadu, ktery se treba zase tak nepovedly. Je to odvaha natocit takovou kravovinu, neumim si predstavit, ze bch to zkousl znova. Dve hvezdy za snahu, nejsem schopen se srovnat s tim, ze takova plejada hercu a dohromady vlastne nic. ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Žhavé výstřely v českém provedení! Z podstaty je to blbina, pokud by chtěl člověk koukat na nějakou propracovanou a seriózní kriminálku, měl by zvolit cokoliv jiného. Prima parodie, která mě pobavila. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom vtipná a svieža komédia, ktorá podľa mňa dobre funguje ako paródia na kriminálne filmy či seriály. Samozrejme to, že je tam viacero trápnych scén a klišé, je proste fakt, ale vzhľadom na to, aké filmové katastrofy v rámci tohto žánru Česi produkujú, tak toto sa určite dá pozrieť a určite sa miestami aj zasmejete na celkom trefných hláškach. Takže ako oddychovka určite fajn. 60 % ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Pár fórku možná potěší, ale jinak je to podobná trapnost jako Jak ukrást Dagmaru a podobné filmy. Hodnocení: 35 % ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Kameňákem a Babovřeskama, ovšem ke které z těchdle dvou "trapomedií" to má blíž, to ťažko povedať. Několik vtipných momentů k popukání, to zas né že ne, vynikající Pechlát, Příkazký a Novotňas, ale zato ta ostuda ostudná Vagnerová...bóže muj, nejen, že je to absolutní herecký dřevo, ale holka nám asi ještě chtěla zhubnout a ňák se to vymklo, vypadá jak bezdomovec, opravdu katastrofa. Hodnocení takové, jaké si to zaslouží - jeden hvězdiček. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

ale jo,chvílemi jsem přemejšlela,proč na to koukám a pak si přiznala, že mne to baví...že chci vědět,jak to dopadne..... ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film, který si na nic nehraje, nepředstírá, jak je originální a mimořádný, vtípky možná už leckde předvedené jsou pospojovány celkem dobře a když se k tomu přidá, že ten film vypadá jako film a hercí hrají (mají co), tak bych řekl, že jsem byl spokojenější, než jsme si představoval. Protože domácí film je jedna obrovská bída, prázdnota a nabubřelost. Za možná nejgeniálnější fórek pokládám ono ostentativní použití PP na konci - oblek Bandi. Jako celkem pravidelný sledovatel různých těch Specialistů, Modrav, Kriminálek Anděl nebo Ostrava, či strašlivých detektivek z dílny České televize (čest těm dvěma výjimkám) mně to rozhodně neuráželo, naopak jsem si vybavoval, kde jsem už co viděl a co bylo původním předmětem parodie. Bláboly zdejších intošů, že to bylo podle žhavých výstřelů, či čeho jsou taky docela komické, parodie tohoto typu jsou mnohem starší a najdeme je i v českých luzích a hájích, i když jsou rok od roku fousatější. To ale moderní vzdělanci exhibující tady nedají. Takže díky tvůrcům za 97 minut celkem solidní zábavy, nic víc jsem od toho nečekal (nakonec ani v těch sledovaných detektivkách není nic víc než zábava) a díky taky za tu Olomouc. Ačkoliv jsme rodilý Pražan (ne nějaká náplava - to jsou ti praví pražáci), jsem vděčný za každé jiné místo než Praha, kde se český film nebo seriál odehrává. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nekonečný zběsilý sled gagů, které si vychutnáte až tak pro druhém shlédnutí, protože slovní přestřelky jsou fakt rychlé. Je to tak uhozený, že je to až dobrý. Srovnání s přiblblou Bláznivou střelou nebo dementním Kameňákem snad nikdo nemyslí vážně. No a bonus byla místní lokace - Olomouc. ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Výborná oddychovka. Některé vtipy se minuly účinkem, jinde jsme se smáli. Každopádně to pěkně odsýpalo a za mě velmi příjemné herecké obsazení. 3/5 ()

sinjakupre 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk denně pohybující se v Olomouci, musím přidat vlastní dojem z tohoto díla. Téma parodické komedie je téměř nepolíbené v našich končinách a já dávám velké díky, že měl pan Šmídmajer odvahu pustit se tímto směrem. Upoutávka v kinech byla skvěle střižena a byla pro mě velkým lákadlem film navštívit. Po nekompromisně rychlém hození diváka do úvodu filmu chvíli trvalo všem v sále naladit se na parodický typ humoru, který z první 1/4 filmu dělal problém zasmát se a nepřipadat si opravdu hloupě, protože některé fórky byly i na dané téma opravdu "laciné". Postupně gradující zápletka s ubíhajícím časem za polovinou filmu míchá dojem divákům zajímat se o děj s průběžným dávkováním vtipných situací a gagů, kdy se u masáže vašich bránic vyrovnaně střídá trio Novotný, Vagnerová a Pechlát s občasně doplňujícím Příkazským. Finální scéna dechberoucího útěku hlavních hrdinů končí spláchnutím záporáka městkou splaškovou kanalizací díky absenci kanálového poklopu a tím vítězný hrdina ukončuje případ mrtvého nebožtíka. Ikdyž mohu ve výsledku konstatovat, že jsem se více jak 2/3 filmu bavil skvěle, cením si odvahy točit parodii v našem rybníčku, oceňuji smysluplnost scén, kdy znalému Olomouce nepřišlo příliš míst, které by na sebe nenavazovaly svoji polohou, ale přesto vše kladné musím dát maximálně 3 hvězdy a to proto, že je u tohoto filmu stále co dohánět a učit se od cizích parodií třeba od francouzských kolegů. Za samotný výkon 5 hvězd Novotnému, 4 hvězdy Vagnerová a Pechlát ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Parodie jak má být! Nečekal jsem, že to bude až takový výlet do absurdna. A po lehkém začátku jsem se začal opravdu bavit. Stačí jen přistoupit na tu hru. Navíc ještě se skvělým hereckým obsazením, které se k tomu opravdu hodilo. ()

Reklama

Reklama