Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává opilecké víkendové šaškování, které se pohybuje v "červených" číslech jen díky tomu, co následovalo v tvorbě komunity kolem Raimiho s Campbellem bude mile překvapen. Obraz je sice příšerný a leckoho odradí, jenže typický Raimiho styl točení, Bruce Campbell jako démon a plno násilí nepostrádající krev dělá z téhle amatérské řezničiny opravdu úctyhodné dílo. Navíc při pohledu na úspěchy Raimiho:"Díky bohu za něj!". ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pár let předtím, než Raimi vypustil do světa své Smrtelné zlo, natočil tuto režijní (skoro) prvotinu, jíž to vlastně všechno začalo. Within the Woods jsem sice viděla v otřesné kvalitě a počáteční amatérismus je znát, ale i tak, nezaměnitelný styl a počátky zrodu kultovní hororové série jsou zřetelné, i přes ten "horrible picture.":) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak, viděl jsem to v kvalitě opravdu hrozivé :-) Možná, že to nebylo vyloženě na škodu, spíše naopak, ale každopádně je tenhle počin slabý, dějově nijaký, zkrátka mě to moc nechytlo. Jinak mam Evil Dead moc rád, zvláště ´´první´´ film z roku 1981. Tohle je ale přeci jen trochu zbytečnost. I když hororově temné a brutální, tak prostě jako celek víceméně o ničem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)

Reklama

Reklama