Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

hhannie 

všechny recenze uživatele

Když jsem "#martyisdead" viděla u jednoho svého oblíbence, říkala jsem si: "na co to, sakra, kouká? A ještě je to český! To bude nějaká ultra chujovina!". Ale když jsem viděla, jak to hodnotil, tak jsem si řekla, že tomu dám šanci. A jo, líbilo se mi to. Hned první díl mě vtáhnul do děje a chtěla jsem vědět, co z toho v závěru vyleze. Netajím se tím, že prostě nemám ráda české věci, i když samozřejmě existují výjimky, a tohle je jedna z nich. Je fajn, že takové počiny vznikají jako varování pro dnešní mládež. Kyberšikana je totiž dost aktuální téma. Těším se na druhou sérii, kterou si opět nenechám ujít. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Plný počet, protože názorné, poučné, aktualní a důležité. Řekla bych, že především pro rodiče, protože omladina už kolikrát poučena je. Gratuluji k nominaci na Emmy! Po dokumentu V síti další práce, která může lidem otevřít oči. Pěkně natočeno, sympatická stopáž, dobře obsazeno. Odbočka k jiné věci: nedávno jsem četla nový český román Soběstačný. Pojednával o čemsi jiném, ale v určité etapě se jedenáctiletý chlapec dostal do situace, kdy ho obtěžoval dospělý chlap přes mobil. Spisovatelka velmi dobře vystihla nesnadnou situaci vystresovaného kluka, který dobře ví, že je to špatně, že o tom musí říct dospělým, je poučen jak ze školy, tak z domu, přesto je tato cesta neschůdná. Například dveře ke školní psycholožce v místech, kam každý vidí a on se tam stydí vejít, třídní učitelka, která se mu líbí a hanba nepustí, vážně nemocná máma, kterou zatěžovat nemůže nebo dědeček, který je moc starý... A predátor stále vypisuje, stále naléhá. Situace, kterou jedenáctileté dítě řešit chce, ale kvůli všelijakým okolnostem neví jak. Tato dějová linie mě zaujala a seriál ji teď doplnil. Obojí doporučuji rodičům, ačkoli jak zmiňuji výše, v knize jde o něco jiného, setkání s predátorem je jen epizodou, přesto jsem u ní trnula hrůzou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky obdivuhodné, herecky velmi uvěřitelné, výborně hudebně podbarvené a hlavně, od začátku do konce fest napínavé a nepředvídatelné. Funguje to jako varování pro děcka i jako dramatický seriál. Má to tah na branku, nepůsobí to nijak zvlášť televizně (což je u českého webseriálu obdivuhodné o to víc), neplýtvá se zbytečně stopáží a ještě to má logické vyústění. Možná nadhodnocuju, ale hodně příjemně mě to překvapilo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jednohubka na jeden večer. Plus k tomu v krátké verzi. Je zajímavé, že na tomto asi nejde ve výsledku nic moc zkazit. Autoři se projeví, mají méně možností pro chyby a stále to má svoji údernost. Jednoduše, formáty malých internetových televizí, kde se točí pár dílné seriály o délce asi průměrně 12 minut jsou trendy. A je vtipné, že by dost mohli ukázat směr budoucích tvůrců v Česku i jako start-up. Když hodnotíme tenhle kousek, tak se nedá moc, co vytknout. Hezky udělaná atmosféra, fungující flashbacky, příběh, který poukazuje na dnešní dobu. Což je dneska už trochu trendy, zároveň je to trochu otravné, protože tyhle témata jsou sice důležité, ale trochu ve filmu vypadají příšerně. A pokurveně. Jediné, co je trnem v oku ve výsledku je trochu otevřenější konec, který ve výsledku není ani tolik otevřený jako spíš nedokončený až nedodělaný. Jinak hej, Češi se vrhají na malé projekty, které jim vychází a mohou být pro ně nadějí do budoucna, zaslouženě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)
  • Pán, kterému Martyho tatínek (Jan Grundman) sebere telefon, hrál hru „Pokémon GO“. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama