Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Theodore Robert Bundy. Údajně první člověk, který byl označen termínem "sériový vrah" a tím se tak definoval rozdíl mezi masovým a sériovým vrahem. Vysoce inteligentní chlapík, který dokonale využil své inteligence a pohledného vzhledu pro započetí svého vražedného tažení. Studoval na právníka a u soudu se dokonce sám obhajoval. Michael Reilly Burke ho pro mě naprosto věrohodně ztvárnil, včetně vzájemné podoby a ukázal nám, jaký Ted zřejmě asi byl. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

LOL to bylo mega. Možná jsem divnej, ale ve chvílích kdy tam hrála skvělá hudba ze 70. let a Ted Bundy souložil s mrtvolama a řval "MRDEJ, ŠUKEJ TY KURVO, TY KURVO MRDEJ" tak jsem měl takovou pohodovou náladu, a když udělal na ňákou ženskou "hele koukni tam" a z druhý strany jí dal hasákem po držce, tak jsem se i gebil. Jinak Michael Reilly Burke předvádí úžasný herecký koncert, nebudu kecat a dělat že ho znám, protože do tohohle filmu jsem o něm nikdy neslyšel a přitom je to prvotřídní herec. Nechápu, že se neprosadil. Všechny ty jeho úchylný držky jsou hyper a hlavně díky němu tento film hodnotím tak jak ho hodnotím. No prostě MRDEJ TY KURVO... :-))))))))))) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama