Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt neskutecna sracka. Cely to na me pusobilo jako nejakej amaterskej film. Cemuz taky dost napomohla naprosto dementni kamera, ktera vzdy honem uhne, aby nahodou nebylo videt krapet krve nebo kousek nahy zensky a kdyz clovek nepozna rozdil mezi kamerou a domaci kamerou, na kterou si Paul natacel holky, tak je neco fakt spatne. K tomu je tu pekne dementni pribeh, kde sou proste nahodne scenky z Karly zivota, aniz by to na sebe vyraznejc navazovalo a vetsinou to je natoceni obeti, zbiti Karly, hysterickej vystup manzela a tak furt dokola. Co se tyce hercu, tak Misha Collins se snazi delat strasnyho psychouse, ale bohuzel na to nema a vypada jak chudacek a to radsi pomlcim o jeho desne "drsnym" jmene. A co se tyce Laury Prepon, tak ta se tvari furt stejne a vesinou stoji nekde v rohu a cumi. Proste debilni amaterska nuda. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný a zbytečný film. Vraždící dvojice "Barbie a Ken" by si opravdu "zasloužily" nějaký film. Ale když už, tak pořádný! Tohle byl slabej, nezáživněj a strašně nudnej brak. Mohla to být druhá Zrůda, bohužel se tak ale nestalo. Takový silný námět ale je z toho tak špatný film. Režie i herci velmi slabí. Obsahově hodně špatné. Tenhle film mi přišel takový neprofesionální, hodně odfláknutý, prázdný. Mučení, znásilnění a následné zabití dívek bylo ve skutečnosti hodně brutální, tady to byl jen takovej slabej odvárek. Když už si chci o těhle dvou bestiích něco dozvědět, raději si informace najdu na internetu. Ale tenhle film mi prostě nic nedal. Zbytečná záležitost. - Mimochodem, Karlička je i po tom všem na svobodě, příliš velký trest nedostala, přitom byla k obětem stejně brutální jako její manžílek. Oba by si zasloužily provaz. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný film, akých idú v rámci Skutočných príbehov v TV desiatky. Jeho priemernosť sa týka ako spracovania, tak aj hereckých výkonov. Vzhľadom k tomu, že ide o sfilmovaný príbeh "najbrutálnejších zabijakov modernej kanadskej histórie", mohol režisér trochu viac pritlačiť na pilu a spraviť "unrated" verziu, lebo na to, že sa väčšinu filmu vraždí a znásilňuje je to natočené tak, že by to kľudne mohlo byť MP. Počas každej takejto scény si kamera všíma buď tvár Karly alebo Paula a preto sa niet čo diviť, že v divákovi to nič nezanechá. Proste pozriete a o pár minút na ten film úplne zabudnete. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Filmařsky strohé, vnitřně chladnokrevné, a vůbec skrz-naskrz nesympatikcé. Látku o vrazích jde natočit i tak, ale nemůžete čekat pochvalné ohlasy. Třeba U Zlaté rukavice je výrazně krutější a detailnější profil skutečného vraha, ale kromě zápachu rozkládajících mrtvol z něj cítit i umělecký vklad, takřka karikaturistický nadhled, snahu říct věci autorským způsobem, reflektovat společenské poměry doby a místa. Karla nemá autorského nic a ani hlavním postavám, se kterými je prakticky neustále, nedodává jakkoliv zajímavé povahové črty. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)

Reklama

Reklama