Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 236)

Tom44zKA 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mi přišlo, jako bych se díval na přepracovanou, modernější, ale rozhodně nepovedenější verzi Pulp Fiction... film je to určitě jeden z těch lepších... ale znova bych se na něj dívat nemusel... radši si pustím staré dobré "Historky z podsvětí"... 3,5*. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa aj ja dostal k tomuto klenotu Guya Ritchieho a od prvej minuty som sa doneho zakusol a vydržalo mi to až dokonca!Skvelá gangsterka ,ktorá má všetko čo taká správná gangsterka má mať!Partiu smoliarov,grázlov, obávaných bossov,príživníkov atd...atd...Proste sa mi to páčilo a hotovo!!!Inak v scéne ked v aute Vinnie Jones zapína rádio tak znie tam Lucky star od Madonny a Vinnie povie že je to jeho oblúbená pesnička!!!Náhoda??? ()

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Takto nejak má vyzerať film o gangstroch – s nadsádzkou, vtipne, svižne. Úžasný strih, čierny humor prechádzajúci až do „WTF“ humoru. Rozuzlenie nečakané, ale veľmi uspokojivé. Keby naši Cigáni boli ako títo, zrejme nikto by nič proti tým našim nemal. Ani keby po sebe nechali štyri tony odpadu a dvanásť studených tiel mafiánov. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nepobavila. Suchý britský, černý humor, odpovídající hudba i herecké výkony. Fakt skvělé. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Lišiacky zauzlená, ale rovnako aj rozuzlená gangsterka s Pittom a Stathamom a pískacím psom ? Ešte k tomu Guy Ritchie ako režisér ? Tak tento film som sa chystal pozrieť hlavne kvôli tomu, a vôbec som nebol sklamaný. Šikovné.... :) 5***** a 87,373% ()

K_A_MK_A_M 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt jako blonďatý cikán - dobrý. Zdálo se mi, že zápasy dost přehrával z Fight Clubu, ale neviděl jsem v tom zas tak velký problém. 85% pro čitelnost jak některých scén, tak katarze samotné. Jinak srandy ne kopec, ale Everest. Takovej pech, co měli ¨negři¨ jsem ještě neviděl. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy si černoši sednou pod průmyslovou kameru v herně, kterou právě vykradli a sundaj kukly. Nejlepší hlášku hledat ani nemá smysl, byla to smršť gegů. ()

Pr4d3d 

všechny recenze uživatele

Geniální počin, který stvořil jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Zájem který měl Brad Pitt aby v něm hrál mluví za vše. Výborné herecké výkony, dialogy, zápletka a ještě lepší rozuzlení. Výborná komedie. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Ritchieho masterpiece nás zavedie do bláznivého kolotoča ruskej rulety, ktorú rozohralo londýnske podsvetie. Na Brada Pitta sú však gádžovia krátki... ()

huko 

všechny recenze uživatele

Jedinej film, kterej sem viděl tolikrát, že už se neodvážím ani to zkoušet spočítat. Vizuálně dokonalá a zábavná podívaná, skvělá zápletka i podání. Herci jedna báseň a český dabing je v tomto případě spíše plusem než naopak, jak to bývá. Pro mě navždy absolutní jednička! ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to chytré, zábavné, o neuvěřitelné dějové kotrmelce a pošukané figury tu není nouze. Jenom mě to prostě nerozebralo tak jak asi mělo. Důkaz dalekosáhlého Tarantinova vlivu na film posledních patnácti let. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Zatím a myslím, že už napořád nejlepší film Guye Ritchieho. Drsná komedie s Pittem a Vinniem Jonesem diamantem a ilegálních boxerských zápasech. Film má originální nápad, spoustu vtipných scének, výborných nápadů a šílených náhod. ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná do podsvětí Londýna. Guy Ritchie nám opět ukazuje, že pokud jste na na dně, vždy to dno můžete prorazit a dostat se ještě níž. Příběh je neuvěřitelně propleten, ale naštěstí každý problém má své řešení a někdy je řešení těchto problémů tak šílené a nečekané, až je přímo elegantní. Charakterů které vám utkví v paměti je opravdu dost a každý z nich má své vlastní osobní kouzlo. Ať už je to Boris The Blade, Brick Top nebo třeba cikán Mickey, Snatch si vás (nás i mě) podmaní. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Zase nám Guy Ritchie ukázal, že je majstrom vo svojom obore. Vo filme vsadil na starú dobrú a už odskúšanú partu hercov, čo sa mu veľmi oplatilo. Dej je nepredvídateľný s od začiatku až do konca nabitý výbornými scénami. Len tak ďalej. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Víte co?Angláni maj ve škatulce"gipsies"strčenej veškerej póvl,kterej někde něco čóruje,vojebává,šmelí nebo bitkaří.My z našeho,prý rasistického, úhlu by jsme tady tu partičku obchodníků s ojetými přívěsy pravděpodobně vrazili do škatule"Světský",nebo co?To sou,na rozdíl od těch vyžírků,velmi čilí občané,hybná síla spodních pater "šedé"ekonomiky!! ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Co se hlášek týče a stupně zábavnosti, tak bomba! V tomto je scénář opravdu výborný. Herecké superstar hrají svoje role drsňáků znamenitě a v podstatě jediná moje výtka směřuje k možná až zbytečně překombinovanému příběhu. Těch postav je tam přebytek a celé je to takové nepřehledné. Ale myslím, že při další projekci se už divák zorientuje docela snadno a vše bude OK. ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama