Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl až dva držely stále v očekávání kvalitní detektivky či psychothrilleru. Díl od dílu se pak začal propadat v čím dál tím větší nudu plnou rádoby objevných dialogů, které byly ve skutečnosti naprosto prázdné a děj nikam neposouvající. Poslední díl pak naprosto zabil veškeré šance na kvalitní vyvrcholení. Spoiler alert: "Kdy od začátku víte, že to udělal Grant a ani v tom autě se nezabijou či sebevraždu nespáchá". Veliké zklamání a nic na co bych si vzpomněl za pár dní a komukoliv rád doporučil. Snad jen ten Grant se Sutherlandem hráli obstojně. 63%. PS: Jestli někdo viděl v mém profilu v sekci Minisérie, už tomu tak není. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na celé minisérii jsou nejlepší dohady o tom, která z postav je ve skutečnosti brutálním vrahem. Málokdy se totiž stane, že budete postupně podezírat asi úplně všechny výraznější charaktery - ústřední pár, členy jejich nejbližší rodiny i jejich přátele. Hodně tomu pomáhají také herecké výkony - o genialitě Nicole snad nikdo nepochybuje, ale největším překvapením pro mě rozhodně byl Hugh Grant v pro něj netypické úloze. Troufám si tvrdit, že minimálně nominace na Emmy ho nemine. Bohužel mám ale k minisérii více výhrad než ke Kelleyho "Sedmilhářkám". Některé části působí jako pouhá výplň a čekání na finální rozuzlení. Způsob vyprávění zároveň dává divákovi indicie (většinou formou vidin/flashbacků hlavní hrdinky), že s vraždou souvisejí další dějové linky. Ty ale v konečném důsledku nemají vůbec na nic vliv, jelikož se pouze snažily rozptýlit divákovu pozornost. Přesto se jedná o velmi slušné drama/thriller, které vás do posledních minut bude napínat a u kterého si budete mlaskat nad výbornými hereckými výkony. ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Co tady po herecké stránce předvádí Hugh Grant, je něco opravdu mimořádného. A nejen on, ale i všichni ostatní jsou vynikající. Mysteriózní příběh je chytlavý od samého začátku, kdy je jasné, že se něco děje, ale nevíme co, přes postupná odhalení až do dechberoucího závěru. Atmosféra některých dialogů by se dala krájet. Chválím také to, že na rozdíl od zbytku „detektivního“ žánru tady není jedna scéna, která všechno vysvětlí, ale musí nám to dojít postupně. Seriál rozhodně stojí za zhlédnutí a je to jedna z nejlepších věcí letošního roku. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Undoing je nejslabší ve chvílích, kdy se přizpůsobil premiérovému vysílání s týdenním rozestupem a podřídil tomu vyprávění s šokujícími závěry jednotlivých epizod, snad aby se o tom více mluvilo. Nebylo třeba, je to dobré i tak. Twisty z toho na druhou dobrou nejspíš nevyjdou moc dobře. Nicméně příběh stojící na špatných vlastnostech hlavních postav vůbec nebyl zlý. Je to herecký koncert tria Grant - Kidman - Sutherland a sonda do pavučin lží v jejich vztazích přehraje s přehledem slabší kriminální zápletku. Jinak seriál jako celek funguje, kulisy New Yorku taky, a z režie čiší sebejistota. Na zimní covidové večery to funguje jako dost silné kafe, po kterém není snadné usnout. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vynikajici serial ve vsech smerech. Stihl jsem si pustit vsechny dily za sebou a uzil jsem si to. Vsechno zapada do sebe, divak se nemusi bat, ze se bude ztracet v deji, coz nijak nesnizuje celkovy kredit. Bier je moje oblibena reziserka, toci zajimave rodinne namety, ma velky smysl pro detail a v neposledni rade ma uzasne vedeni hercu. Vsichni zahrali sve role vytecne, Kidman (at uz holduje plastikam ci botoxu) nemusi ani hrat, ta mluvi ocima. Za me jedna z nejlepsich aktivnich herecek. Snobske prostredi Manhattanu je taky uzasna kulisa. Jsem sice filmovy, ale tohle je jeden z nejlepsich serialu, co jsem videl. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama