Reklama

Reklama

Outer Banks

(seriál)
  • USA Outer Banks
Trailer
Akční / Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2020–2024), 32 h 50 min (Minutáž: 42–79 min)

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Madelyn Cline, Charles Esten, Drew Starkey, Caroline Arapoglou, Cullen Moss, Jonathan Daviss, Terence Rosemore, Rudy Pankow, Chase Stokes, Madison Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Teenager John B. na ostrově boháčů a chudých přesvědčí svoje tři nejlepší kamarády a společně se vydají hledat legendární poklad spojený se zmizením jeho otce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (51)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompas se k němu vrátil. Bere to jako znamení. „Velké“ dobrodružství je tady, ale nejprve se musíme prokousat faktem, že jde sice o jeden ostrov, ale dva kmeny. Jeho část je totiž domovem smetánky, která je odříznutá od jižní strany, která je zase domovem dělnické třídy. Hned od začátku to nevypadá, že by šlo o vrchol scenáristického umu, hlavní hrdina je přesvědčený, že ví, co ho dovede k dávnému pokladu a k pohřešovanému otci. Jde po něm sociálka, brzy i policie. Onen poklad zmizel ve starověkém vraku. 150 let po něm pátrali. Neúspěšně. Parta šestnáctiletých mládežníků se do jeho blízkosti dostala neuvěřitelně snadno. Díky troše napětí, troše humoru a retro nádechu jsem vydržel. Čekal jsem, že někdo konečně (opravdově) přijde k úrazu a že se hrany přeci jenom zostří. Poslední tři díly PRVNÍ série už ale byly velký průšvih, protože se začali tahat hodně divocí králíci z klobouku. Zejména logika šla na hodně dlouhou procházku. Čekal jsem seriálovou oddychovku ve stylu limonádového Do hlubiny (2005), kdy se budou před voyeuristickou kameru cpát urostlí mládenci, děvčata vrtící se v plavkách a průzračné moře. Nedočkal jsem se. Soutěž, kdo se zachová jako největší idiot, měla nakonec víc vítězů. A tenhle festival náhod a špatných rozhodnutí opravdu nemůže nalákat na sledování druhé série. Alespoň mě těžko. ()

Tunri

všechny recenze uživatele

Na začátku to vypadalo dobře, ale pak to začalo být minutu od minuty debilnější. Banda drsnejch šestnáctiletejch děcek (hraní dospělými lidmi) běhá po ostrově, střílí, krade, fetuje, surfuje, potápí se, pracuje s pokročilou výzkumnou technikou, vyjebává s policií, řídí velký auta a lodě, mlátí se a pětkrát za díl dostává přes držku a vlastně nějak všechno, co běžně dnešní mládež dělá. Po pěti dílech už je to trapný a opakující se. 90 % dílu tam nějakej arogantní zkurvenec zdrhá nebo se hádá nebo mlátí, ostrovní pohoda. Nějaká buchta je tam nasraná, jak je bohatá a buržoazní. Děti si v tom najdou svoje dobrodružství, ale dospělý divák průměrné inteligence to nemůže dát za střízliva. ()

Reklama

DWR 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriál, který mě ve výsledku bavil, zpočátku jsem trochu váhal jestli sledovat dále, nudnější začátek, ale po 3 dílu se dostavila dávka napětí a překvapení, k tomu hezké prostředí, super záběry na místní krajinku. Očekávám další serii, ale myslím že by stačila jedna s větší propracovaností, ale určitě tomu dám šanci. ()

Pekyno 

všechny recenze uživatele

. Už po druhej alebo tretej epizóde ma to značne chytilo, hlavne kvôli sympatickým postavám, lokalitám, ale aj príbehu, ktorý sa môže zdať, že je čisto pubertálna záležitosť ale nie je tomu úplne tak. Outer Banks je dobrodružstvo a oddychová jazda ktorú som si počas pár dlhých letných večerov maximálne užil. Áno, definitívne tam sú klišé scény, nelogické úsudky hlavných postáv, či niekedy natiahnuté dlhé dialógy. V konečnom dôsledku mi to zasa až tak neprekážalo. Ako ľahká, nenáročná oddychovka super :)) ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Outer Banks až příliš hřeší na to, že cílí na mladší publikum. Záleží tak jen na vás, jestli (případně do jaké míry či jak dlouho) budete ochotni přehlížet či tolerovat, kolikrát příběh spoléhá na absolutní náhody, šťastná setkání či rovnou zásah deus ex machiny. V tomhle jde seriál daleko za hranici scenáristické lenosti a dle závěru druhé série to nevypadá na brzké zlepšení. V čem naopak seriál boduje, je rozhodně překrásné prostředí Severní… tedy vlastně Jižní Karolíny, sympatičtí hlavní hrdinové a především samotná zápletka o hledání pokladu. Ačkoliv jsou tedy počínání a schopnosti postav velmi často přitažené za vlasy, hledají poklad - existuje snad lepší zápletka? Výhodou je také to, že už po prvním díle bezpečně poznáte, jestli tohle dobrodružství bude pro vás nebo ne. 70% ()

Galerie (655)

Zajímavosti (25)

  • Chase Stokes původně odmítl jeho roli Johna B. V roce 2019, kdy byl Chase poprvé představen v seriálu, tak si myslel, že jde o zlomek klasického filmu z 80. let Buráci. Poté se omluvil za to, že podcenil seriál a přijal svoji roli. (orionn12)
  • Madison Bailey (Kiara) má ve skutečnosti 6 sourozenců a jedna z nich, Katie, pracuje jako kaskadérka, která mimo jiné pracuje i na tomto seriálu, takže kdykoli Kie šplhá nebo skáče přes ploty, je to vlastně její sestra. (Sebastian777)
  • Štáb získal špeciálne povolenie od vlády na Barbadose na natáčanie, takže scény z 3. sezóny v Južnej Amerike sa natáčali aj na Barbadose. (Arsenal83)

Reklama

Reklama