Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (141)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když to vezmu kolem a kolem tak se první série House of Dragon povedla. Mezitím na seriálovou scénu dorazilo více podobných podniků, ale je zjevné, že tento si zachoval svoji kvalitu a bavil mě celou dobu, nikde nedošlo k nějakým velkým přehmatům, což se o dalších právě říci nedá. Celkově jsem tedy spokojen a budu se těšit na další řadu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kiež by som mohol napísať, že to bolo tak dobré, ako "Game of Thrones", no stále je to v rámci intrigovej "zábavy" dostatočne dobrý námet, ktorý bude fanúšikov tejto seriálovej fantasy delikatesy baviť. Keď sa ďalšími sériami dostane na pútavejšie postavy, ktoré budú charizmou výraznejšie, je veľký predpoklad, že "nástupca" v podobe "House of the Dragon" bude viac ako solídnym pokračovaním "Game of Thrones". ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych napsat, že se cítím být po první sezóně zklamaný, ale nebyla by to pravda, protože jsem po GoT nic velkého neočekával. Hra o trůny pro mě totiž začala od páté série výrazně ztrácet dech, a protože jsem realista, příliš jsem si to nemaloval. A tvůrci mě nepřekvapili. Děj se odehrával převážně v kulisách, postav bylo sice dostatek, jenže byly z naprosté většiny nevýrazné, jejich představitelé a představitelky nebyli mnohdy potěchou pro oko po stránce vzhledové ani herecké (čest výjimkám), scénář byl často až nudný, a i když vím, že to tak není, nemůžu se zbavit pocitu, že se tu umíralo spíše u porodů než po úderu ostrým nebo tupým předmětem. Po první řadě tu prostě zůstala (u mě) taková nepříjemná pachuť. / Poučení: Nástupnictví je záležitostí ošemetnou; jednoho třeba pro dýku přestane poslouchat ledvina. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce. Ani maličko mi nevadilo, že se nikam nespěchá - spíše naopak. Postavám jsme se dostali pod kůži a tohle je evidentně dlouhodobá zakázka, tudíž ta hromaděná atmosféra a vnitřní napětí, které byly v posledních epizodách nonstop hmatatelné, se určitě bohatě splatí. Znepokojuje mě vlastně jen to, že když už se tvůrci rozhoupali k větší akci, většinou to vyústilo v nedotažený a uspěchaný (Daemon vs Krabák), popřípadě jen hloupý zvrat (drak v předposlední epizodě). Sviňáků se tu ale schází dostatek, a byť mě zatím žádný nebaví tak jako Malíček (Hra o trůny byla celkově z pohledu charakterů jinde), na clash v druhé sezóně se moc těším. A vše navíc korunuje chvályhodný feministický tón, který tomu dodává dříve nepoznaný rozsah a dokonce i nějakou historickou hodnotu. 80 % ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama