Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (142)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje pohledy na první sérii se mohou zdát rozporuplné, ale jde o to, že mám raději druhou polovinu série, která je dle mého více dramatičtější, zábavnější a také zajímavější! Přestože mi vadilo na seriálu, utahanější tempo, kterému ale dopomohl pestrý výběr skvělých herců, kteří to dotáhli společně i se scénářem na jiný level. Rozhodně příběh je jeden ze skvělých a originálních aspektů tohoto seriálu a také i mezi fantasy děly, které se mi tuze líbí a G.R.R Martin je v tomhle ohledu naprostý král. Miluju jeho směřování tohoto krutého světa, práce s postavami a prostředím. Obecně sérii ohodnotím velice kladně a to příjemnými 8/10! Jelikož jsem knižní předlohu nečetl, nemám jak porovnávat, ale v plánu knihy Písně ledu a ohně číst mám. Také se velice těším na druhou sérii po tom velice otevřeným konci, které nám dalo mnoho otázek a nenávisti vůči straně zeleným. Spor mezi těmito stranami naprosto miluju a opravdu se těším jak bude eskalovat v druhé sérii. Rod Targaryenů naprosto zbožňuji a z toho audiovizuálu mám husí kůži ještě teď. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prolog k Tanci draků není sice dokonalý, ale připomíná GoT v těch lepších letech. Až na někdy podivné panoramatické krajinky to vypadá skvěle i je to příjemně zrežírované. Opět je tu snaha o nečernobílý svět, ale jelikož to máme jen dvě strany, tak jedna poměrně jednoduše vyznívá jako ta dobrá a druhá jako ta špatná. Jen pár postav bylo vyobrazeno během seriálu pouze jedním hercem/ečkou, a tak se k nikomu nevytvoří úplně vztah, spíš jen lehké sympatie. Je to jen úvod a ten málokdy strhne, ale pokud tvůrci dostanou ještě větší rozpočet do budoucna, tak nás bezpochyby čekají úžasné věci. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Westeros is back. Condal se Sapochnikem vzali podle všech indicií náročnou předlohu, kterou proměnili v shakespearovské drama o dvou rodinách, třech hradech a sedmi dracích, přičemž nejsilnější scénou bylo asi dvouminutové belhání krále trůnním sálem k židli. Pomalé, ale zatraceně výživné! O to víc mě tak mírně zklamalo finále, které je (možná nevyhnutelně, ale stejně) jen dalším setupem bez žádného payoffu. Ne tak špatný, jako finále druhého Hobita, ale rozhodně horší než všechny poslední díly Hry o trůny. Mohlo to být bezchybný, takhle si holt počkáme na druhou sérii, no. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych napsat, že se cítím být po první sezóně zklamaný, ale nebyla by to pravda, protože jsem po GoT nic velkého neočekával. Hra o trůny pro mě totiž začala od páté série výrazně ztrácet dech, a protože jsem realista, příliš jsem si to nemaloval. A tvůrci mě nepřekvapili. Děj se odehrával převážně v kulisách, postav bylo sice dostatek, jenže byly z naprosté většiny nevýrazné, jejich představitelé a představitelky nebyli mnohdy potěchou pro oko po stránce vzhledové ani herecké (čest výjimkám), scénář byl často až nudný, a i když vím, že to tak není, nemůžu se zbavit pocitu, že se tu umíralo spíše u porodů než po úderu ostrým nebo tupým předmětem. Po první řadě tu prostě zůstala (u mě) taková nepříjemná pachuť. / Poučení: Nástupnictví je záležitostí ošemetnou; jednoho třeba pro dýku přestane poslouchat ledvina. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • Fanouškům Hry o trůny (od r. 2011) může Lord Jason (Jefferson Hall) spolu se svým dvojčetem Tylandem (Jefferson Hall) připadat povědomě. Je to dáno tím, že herec Jefferson Hall se objevil jako Ser Hugh z Vale ve dvou epizodách 1. série Hry o trůny. (Veskoslav)
  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama