Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sám so svojim hodnotením nie som moc spokojný, ale tú štvrtú tam proste nedám. Prečo? Vlastne ani neviem. Keď sa to tak vezme, v rámci hororového sci-fi béčka je to vlastne úplná špička, a triky sú na výrazne lepšej úrovni, ako podobné filmy z tej doby. Príbeh klasický, so všetkými možnými klišé a Áno, medzi filmami s touto tématikou by Sliz kľudne mohol fungovať ako učebnica. Je tu všetko čo tu má byť (možno až na sprchovaciu scénu) a aj keď zrovna moc nevystraší, zaručene aspoň pobaví. No a na tom to u mňa asi stroskotalo. Na tie možnosti mi to proste neprišlo dostatočne zábavné. 65% PS: Síce iba na chvíľku, ale objaví sa tu aj (vtedy devätnásťročná) Erika Eleniak. Na moment to už vyzerá, že uvidíme aj kozy, ale nakoniec jej z tade vylezie sliz. Tomu ja hovorím horor. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Klasická béčková záležitost s hromadou triků a snad tunou slizu. Nikdy jsem neviděla sliz, který pohlcuje, vycucává a zároveň požírá člověka zevnitř. Fakt jsem jen valila bulvy na plátno a užívala si, jak se sliz šíří městem - kam přišel, tam zabíjel. A pak to finále u stoky! Jedna hvězda navíc pro ansámbl Festivalu otrlého diváka za jejich neotřelé nápady, jak zpestřit divákům projekci. Těším se na další ročník! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Normální nebo dráždivý?" ,,Dráždivý..." I po letech stále film, na který se dá dobře dívat. Napínavý příběh, padouši, ohrožené městečko a mimozemská hmota, která je stále při chuti. Původní film z roku 1958 je dnes opravdu k pousmání, zaujme snad jen hlavním hrdinou v podání S.McQueena. Remake se ovšem neobvykle vydařil ( jako se například povedla Cronenbergova Moucha). Triky i dnes stále úžasné ( nojo, má stálá slabost pro mechanické efekty) mají na svědomí L.Conway, T.Gardner a Dream Quest Images. Chvílemi připomínají Carpenterovu Věc, hlavně když se objeví chapadýlka či sledujeme torzo zmítající se lapené oběti. Sama hmota není obyčejným slizem, ale připomíná surrealistické klubko vnitřností, které je nadáno neobvyklou rychlostí. Divák je vystaven řadě brutálních scén, kdy vtahnutí dospělého muže do vodovodního odpadu skrze malou kruhovou výpusť je jen jednou z nich. Zábavný film, který předkládá řadu osvědčených klišé, ale při tom nenudí... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Opravdu lituju toho, že jsem tohle neviděl jako malý, určitě bych si ho zařadil mezi mé oblíbené horory. Podobně jako Věc vyniká nechutnými scénami, které jsou na svou dobu výborné. Režisér Russell co také natočil Noční můru 3, měl i zde po ruce skvělé pracanty. Škoda že nenatočil více hororových filmů. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)
  • Film byl dotočen 26. května 1988 a do kin byl uveden 5. srpna téhož roku. (ČSFD)
  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama