Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolelo to? To teda muselo bolieť.“ So sloganom „Zničí vašu minulosť, aby ochránil vašu budúcnosť“ dorazil v roku 1996 do kín 100-miliónový hit zručného remeselníka Chucka Russella (Sliz, Maska). Likvidátor bol chápaný ako symbolická rozlúčka Titána Arnolda Schwarzeneggera s akčným žánrom a hoci po Likvidátorovi Arnie prišiel ešte s mnohými filmami, vrátane akčných (a niektoré boli dokonca dobré - T3), Likvidátora skutočne s odstupom desaťročí môžeme vnímať ako plnohodnotnú rozlúčku (napr. neskorší Expendables boli enormne akčné filmy, ale on v nich mal len väčšie cameá). Diváci akoby is to uvedomili a chodili do kina v slušných húfoch, takže tržba bola veľmi fajn (242 miliónov na celom svete). Na nič sa nehrá a je priamočiarou, príjemne nekompromisnou starou školou á la 80. roky. Akurát má (na rozdiel od mnohých akčných trilerov z osemdesiatok) prekvapivo kvalitný scenár, ktorý je plný originálnych nápadov (svieže scény s krokodílmi a padákom), šikovných scén (kňaz, sanitka), výbornú zápletku (ochrana svedkov) a silné herecké obsadenie podporných roličiek (Chinlund, Coburn, Viterelli, Pastorelli, Cromwell, Maffia). Kastingu ale samozrejme dominuje Schwarzenegger v titulnej, nezavražditeľnej úlohe. Oveľa slabší je James Caan (Krstný otec, Misery), ktorý nebol práve najšťastnejším výberom na post hlavného gaunera (nie je Arnoldovi vyrovnaným súperom, našťastie to kompenzuje počtom prisluhovačom a špičkovými laserovými zbraňami vidiacimi skrz múry). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnoldova akční stár se sice na chvilku v Pravdivých lžích nadechla, ale osmdesátkovým záležitostem v 90. letech prostě pšenka už moc nekvetla. Likvidátora si navíc vzal Chuck Russell, pro kterého to byl první akční snímek. Arnold zde překvádí jen takovou další variaci na Terminátora s tím rozdílem, že do toho zakomponuje i trošku té špinavé politiky a nějaký ten podraz spojený s odhalením padoucha. První polovina je docela slušná ale po letadlové scéně, mimochodem dosti přitažené za vlasy, se film začne likvidovat v podstatě sám. Triky jsou ohavné a v krokodýlí scéně až spíše úsměvné. Druhá polovina z filmu udělá béčko až na půdu. Škoda, určitý potenciál jsem zde zaznamenal. 50% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní jednotky dohlížejí na bezpečnost těch, kteří se schovávají v rámci federálního programu na ochranu svědků. Schwarzeneggerův znatelný ústup se slávy. Jak jinak si totiž vysvětlovat spolupráci s průměrným režisérem Chuckem Russellem. Akční scény jsou nepovedené, někdy budí smích i samotný Schwarzenegger. Herci ve vedlejších rolích působí zajímavě, ale nad vším převyšuje nezvyklá křečovitost. Pro mě byl tento film velkým zklamáním a dnes působí ještě směšněji než v době své premiéry. Mé hodnocení: 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympaticky debilní béčko, poslední solidnější vzepětí guvernéra Mr. Universe v akčním filmu, pak už jeho kariéra definitivně zamrzla na úrovni "Batmana a Robina". Nejsem si úplně jistá, nakolik byl "Eraser" míněn vážně, ale já se u toho pokaždé nasměju jako šílený uň a v útlém mládí jsem Arniemu toho drsňáka žrala i s navijákem. Při vzpomínce na padákový souboj v oblacích nebo na ty divné pseudokrokodýly se moje bránice začíná samovolně otřásat, při vizuálním kontaktu by přešla rovnou do burácivého pazvuku. Nemůžu si pomoct, tahle kravina z devadesátých mě svým primitivním způsobem prostě a jednoduše baví. 66% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě slušný (ve smyslu koukatelnosti) akčňák trpící hlavně na zbytečně přepálenou délku. I když to vlastně nějak moc nenudí, ale je to prostě dlouhé. Arnold je klasika, Vanessa je fajn, i když by mohla dostat prostoru trochu více, Caan si to evidentně užívá, Kilpatrick má zabijácký knírek. Prostě klasika ústupu devadesátkových akčňáků. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Kaskadér Peter Kent utrpěl při natáčení zranění, když do něho ve výšce 30 stop (9 metrů) narazil třítunový přepravní kontejner. Skončil s pochroumaným ramenem, zlomenými žebry a rozbitým kotníkem. (Rominator)
  • John Kruger (Arnold Schwarzenegger) se skrývá v domě Lee Cullen (Vanessa Williams) za lednicí a šrapnelová výbušnina mu provrtá záprstí pravé ruky. Když však zanedlouho vyráží na akci s Robertem DeGuerinem (James Caan), není na jeho pravačce vidět žádnou stopu po zranění. Je vyloučeno, aby se mu bez následků zhojilo. (Robbi)
  • V českém dabingu nalezneme jednu chybu. Railgun nebo-li elektromagnetické dělo, též známé pod přezdívkou kolejovka (podle „kolejnic“ po nichž střely obrovskou rychlostí krouží) byla ve filmu přeložena jako vlaková puška. Tyto kolejnice ovšem s vlakovou dopravou nic společného nemají. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama