Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil a moji oblíbenou komiksovou předlohu jsem poznával od začátku do konce – Zámkovi (tedy až na Rendella) jako by se zhmotnili přímo ze stránek a jsou takoví, jací mají být. Především tedy Bóďa, kterého nemůžete nemilovat, když řádí v chodbách a pokojích Klíčova a nadšeně objevuje jedno tajemství za druhým. Skvělá je i tajemná atmosféra, tak trochu připomínající Stranger Things, za niž Zámek a klíč vděčí i výpravě, režii a super soundtracku (ať už vyjde!), a líbilo se mi postupné odhalování rodinné minulosti. Proč tedy jen čtyři hvězdičky? Kvůli uspěchanosti posledních epizod, které najednou a zbytečně začaly řešit věci, o nichž do té doby takřka nebyla zmínka. A to jen pro "velké finále". Především Korunu stínů nebylo třeba vytahovat se vším všudy a mohla zůstat schována až do druhé řady. Ne snad, že by bitva se stíny nebyla povedená, ale v seriálu jsem do té doby viděl spoustu mnohem působivějších scén a ani se v nich nemuselo bojovat - třeba Bóďovo poletování nebo Ninu se skříní a popelem. Méně je někdy více (a lépe). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to sice zajímavé a hezky to vypadá, ale ve výsledku jde jenom o nějakou divnou verzi Stranger Things, a na to, že to má dvě řady, tak je ten příběh neuvěřitelně zbytečně roztrhání a propletený nějakými vztahovými nesmysly. Ddalo se to dokoukat, ale už se to muselo proklikávat. No a pak jsem si všiml, že to má ještě třetí sérii. Dal jsem první díl, část 2. a vypnul, protože dávat to celé od začátku a koukat na to zase úplně od píky bych fakt psychicky nedal. Je to docela škoda, potenciál to melo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série - I když neznám původní předlohu, tak mě trailer na nový seriálu od Netflixu zaujal a já se ho rozhodl vyzkoušet. Čehož s odstupem času určitě nelituju, ale pokud je komiks ještě lepší (jak tvrdí snad každý, kdo s ním měl tu čest), tak se do něj asi budu muset pustit. Když jsem prvně viděl ten dům, tak mě napadlo přirovnání k The Haunting of Hill House a tím, že jsou v hlavní roli děti se nabízí i přirovnání ke Stranger Things. Obě jsou ale pro seriál hodně krutá, protože je přeci jen jiný a snaží se zaujmout jiné a hlavně širší publikum. Tohle je mnohem víc příjemná rodinná oddechovka, kde sice občas hrdinové nejednají úplně logicky, ale i tak to pořád slušně funguje. Já jsem si první řadu užil, bavilo mě zjišťovat, co se bude dít dál a jaký další klíč se objeví. Jestli bude další řada, tak se na ni s chutí podívám. 2. série - Druhá série k mému zklamání více méně jen opakovala schéma první řady. Navíc se vytratilo kouzlo z objevování klíčů, a i celkově to ztratilo na zajímavosti a Gabe je oproti Dodge vážně nudnej. Pořád je to příjemná rodinná oddechovka, ale nenabídne to nic navíc. Cliffhanger sice dává naději, že by to příště mohlo být o něco lepší, ale obávám se, že se opět bude opakovat, to co už jsme viděli. A k tomu přibude další hromada nelogických rozhodnutí. 3. série - Paradoxně pomohlo to, že se jedná o poslední sérii a očekával se uzavřený závěr. Je dobře, že přesně tohle třetí řada nabídla a závěr se podle mého vcelku vydařil a ságu o Lockových slušně uzavřel. To kouzlo, které to mělo na začátku je pryč, ale to se nedá nic dělat. Škoda je i toho, že záporák nebyl úplně využitej. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama