Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k první sérii - je to promarněný potenciál. Nápad výborný - zpracování podivné. První série spíše rodinný film, druhá už byla trošku temnější, ta se mi zamlouvala nejvíce, třetí byla špatná a suverénně nejhorší. Kdyby to celé bylo pojato více hororově, dospěle, tak OK. Tohle vesměs light zpracování pro děti je asi opravdu vhodné spíše pro děti, kterým se bude líbit blbnutí s klíči, nebudou řešit nelogické chování postav a to, co prostě řeší dospělí u filmů a seriálů. Detailní komentáře k jednotlivým sériím. Je to škoda, ten nápad s klíči by se dal tak ohromně využít a mohl z toho být pekelně dobrý seriál. Takže viděl jsem, budiž. Vyloženě ztráta času to nebyla, kromě třetí série, občas jsem se zasmál (hlavně v první sérii), nenudil se. Ale... 73% je dle mého nadhodnoceno. 60% by bylo odpovídajících. Howgh! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V porovnání s geniálním comicsem (který jsem četl před lety) je to bohužel o dost slabší. V posledním díle to fakt působí hrozně, naštěstí to konec zachrání, i když hlavně kvůli feelingu Stranger things. Potenciál, herci a atmosféra jsou slibné, jenže ty změny mě lezou krkem. Scot Kavanaugh černej? Sam Lesser depkař? Ale no tak, snad druhá serie to zlomí. A ten tatík byl pěknej tragéd. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Klíčov s Bóďou a rodina Zámečků. Chvála lokalizaci. No hlavně jde o adaptaci komiksu, na kterou dost lidé čekali. Je otázka jestli dostali, co chtěli. Já jakožto heretik nemohu hodnotit s komiksem. A i bez něj to není žádná sláva. I přes velmi hladké a skvělé zpracování obrazu a efektů a v technické stránce to vyjde stejně. Problém je, že jelikož je seriál opět stylizován a cílen spíše pro mladší diváky, tak se jednoduše stane, že aby byl děj šťavnatější, tak se postavy jednoduše začnou chovat jako čuráci. A nejednou vás to nesere a bije do očí. Tento seriál se ale může jako jeden z mála pyšnit, že to má nějak mysticky alespoň vysvětleno. Najdou se super momenty a na postavy se skvěle zvyká. Obecně nejde o nijak extra špatný seriál. Spíše není cílen přímo na mě. Splnil však super funkci v tom, že mě asi donutí si přečíst komiks, abych věděl a dokázal si užít původní formát. Druhá série tedy půjde mimo mě. Ne v zášti, ale kvůli tomu, abych si v dobrém vzpomínal relativně a šel na původní obsah. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série byla fajn, ale bohužel jsem měl velké mezer\ mezi díly a tak si nejsem některými věcmi jist a ani pořádně nevím, zda té zamotanosti na konci můžu něco vytknout. Napětí bylo ale fajn. Některé postavy mi teda dost nesedly a některé zápletky byly dost slabé, ale jako celek i jednotlivé díly jde o hodně koukatelný seriál. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama