Reklama

Reklama

Temné lesy

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sestra varšavského státního zástupce před 25 lety záhadně zmizela. Díky právě objevenému tělu má novou naději zjistit, co se tenkrát stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % No, tak to jsem vážně nečekal. Poláci to rozjeli. I když se nejedná o nic temného, maximálně tam byl temný stín v lese, je to vlastně skvělá detektivka. Promyšlené postavy, zajímavý příběh, který udrží pozornost do samotného konce. Vyváženost mezi flashbacky a přítomností. Možná bych natáhl poslední díl a víc si pohrál s koncem, spousta linek byla až moc rychle vyřízena. Jo a pustil jsem si to s dabingem, abych si to více užil - nic proti :) Spokojenost, vážně! Víc takových. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polskou filmovou tvorbu mám dost v oblibě, takže jsem se na seriál těšil, to jsem ale vůbec netušil, co mě vlastně čeká. Tvůrci střídali obě časové roviny (to je teď opravdu in) snad až příliš často, takže jsem v tom měl občas chaos, k tomu přidali velice zvláštní chování většiny postav, navíc se tady otevřelo nadměrné množství otázek (podle mého názoru), takže se řešily vraždy, zmizení, znásilnění, antisemitismus, vydírání, zpronevěra atd., atd. Při tomto výčtu by člověk očekával strhující tempo, ale opak byl pravdou. Příběh postupoval rychlostí zraněného slimáka obaleného v medu a slazeném kondenzovaném mléce, takže mé hodnocení nemohlo být vyšší. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Temné lesy sráží dolů naprosto chabé vysvětlení na konci, které dává tomhle ze začátku solidně vypadajícímu seriálu řádně na frak. Atmosféra a hlavně ta z roku 1994 je výborná, ale to je asi tak jediné, co bych kromě krásných holek a místy strašidelně atmosféry vyzdvihl. Zbytek je jen chaotická změť, která se tváří naoko vážně, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že za moc nestojí. Dva a půl a Znaki (zatím) odkládám na neurčito. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Dej bol dobrý, len náhľady do minulosti mohli mať rýchlejšie tempo. Hudba mizerná, čo je na tú dobu pochopiteľné, ale aj tak... Do konca som netušila, kto je vrah, čo sa mi nestáva často. No najhlúpejší zo všetkých bol policajný vyšetrovateľ vrážd v minulosti. A mierne stupídny bol aj ten zo súčasnosti, lebo dnes už aj decku napadne, že pri mieste, kde sa našla mŕtvola, treba prezrieť všetky kamery v dosahu... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Zdaleka ne všechny záhady byly na konci uspokojivě vysvětleny (proč začal Artur po 25 letech znovu vrtat do starých událostí, proč ho kvůli tomu musel Goldsztajn rovnou vraždit, kdo nechal poslat Lauře příběh Pivoňky a jak mohl znát události z jejího pohledu, proč si Pavlova žena nahrávala rozhovor s ním atd.), ale přesto vznikl napínavý a kvalitní seriál, v němž si zahrál nejeden dobrý herec, dobře známý i českým divákům - třeba Arkadiusz Jakubik ("Temný dům", "Volyň") jako šéf mordparty z roku 2019, nebo G. Damiecki (mj. "Schindlerův seznam"), který si v populárním "Učiteli" zahrál významnou, ale zcela protichůdnou roli než zde. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa v deji presunieme do roku 1994, keď mladý Pawel čaká Lauru pred jej panelákom, zreteľne vidieť, že na bytovke sú plastové okná, čo v roku 1994 nemohlo byť. (Stillborn83)

Reklama

Reklama