Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (2)

Gangs of London (2020) 

Gareth Evans servíruje v 9 hodinách gangsterský Opus Magnum a je to událost roku možná i století. Evans se režijně evolvoval snad o 2 úrovně a natočil nám silný osudový příběh s hutnými charaktery, poutavým příběhem, úžasnou akcí, kde násilí dostává absolutně jiný a nový rozměr. Boss britské mafianké rodiny je zastřelen a syn pozastavuje všechen obchod a vydává se do války za pachatelem a pomáhat mu bude Sope Dirisu, což je policista v utajení i hlavní hrdina. Evans opravdu natočil nejlepší gangsterku od Scarface, kde každá postava vypadá jako opravdový Gangster nikoli herec a sešla se zde velká skupina rodin. Britští gangsteři, Britští cikáni, Irové s flintama, Nigerijci s mačetama, vycvičení Turci, Dánská speciální jednotka a další. Osudovost z toho stříká na všechny světové strany a Evans baví i zajímavými zvraty a podrazy. Raidovská Akce je opět absolutní skvost. Soubojů je sice méně, než by se čekalo, ale když na ně došlo, tak patří k tomu nejlepšímu v žánru a vynikající jsou i přestřelky, které svou reálností vyrážejí dech. Řekl bych, že každá jedna akční scéna už teď nese kultovní nádech. Krom klasické akce zde dojde i na mučení ( trhání nehtů a zubů včetně) a hodně nepříjemných způsobů jak zabít člověka ( zabetonování zaživa či poprava střelnou zbraní používaná na jatkách k zabíjení kráv byla síla). Vrcholem je pro mne 5 díl, což je 35 minutový Home Invasion a je to takový masakr, že jsem si nadšením málem urval hlavu. Nádherných infarktově strávených 9 hodin, kde jsem se potil, řval, fandil a nemálokrát koukal s otevřenou bránicí. K seriálu mám výtku pouze jedinou a to, že od 5. dílu Evans předává režisérské křeslo Xavieru Gensovi a ten se soustředí spíše na příběh a vývoj postav. Doufám, že se seriál dočká 2.série. Příběh*****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí*****. 10/10: ()

Season 2 (2022) (S02) 

Návrat velkolepé gangsterky od Garetha Evanse je pořád solidní londýnskou gangsterkou, ale na první sérii bohužel nemá ( možná i zapříčiněno, že Evans tentokrát jen dohlížel, ale nerežíroval). Do města přijíždí nový mob boss Koba ( hned se mi vybavil záporák z PLanety Opic!), který chce ovládnout Londýn a má své drsné metody. Jde z něj respekt, je zahraný hodně přesvědčivě a pro sérii je rozhodně velkým přínosem, ikdyž druhou půlku série už nedostával tolik prostoru. Vrací se staří známí a přibyde i pár nových postav, opět se tu řeší drogy, zbraně, investoři a celá ta špína a korupce Londýna je z toho vyloženě hmatatelná. Trochu mě štval hlavní hrdina Elliot, který se první 4 díly hledal, nevěděl pořádně na čí straně být, boji se záměrně vyhýbal, ale zlepší se to v závěru. Každá postava si tu urve jednu silnou scénu pro sebe. Luan má skvělý úvodní home invasion, Lela má perfektní Survival a útěk z domu a Elliot exceluje v Paříži v klubu. Akce tentokrát není úplně tolik, kolik bych chtěl a převažují přestřelky. Čistě fyzický kontakt v raidovském stylu tu byly asi jen 3. Rozhodně 2 série postrádá něco ve stylu epizody číslo 5 v první sérii, což bylo půlhodinové akční inferno, které je už teď kultovní, tady se nic tak epického nekoná. Naštěstí po stránce násilí, mučení a gore je Gangs of London opět výživný a nikdo se tu s nikým nesere, hudba je až nepříjemně děsivá, která všechny brutální sekvence podtrhává a rve to koule. Vizuálně slušné, řemeslo parádní, herecky excelentní, příběh má dobré tempo a šlape a došlo i na pár zvratů, takže rozhodně skvělý návrat a nechŤ je už trojka, ta slibuje opět zajímavé věci. 8/10. ()

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama