Reklama

Reklama

Superšéf 24 hodin do pekla a zpět

(pořad)
Rozhovor
Reality-TV
Česko, 2020, 4x55 min

Obsahy(1)

Zdeněk Pohlreich se vrací ve velkém stylu! Zdeněk během neuvěřitelných 24 hodin podává pomocnou ruku restauracím, které už neví, kudy kam. Vyvede Zdeněk žalostný podnik doslova z pekla? (TV Prima)

Videa (1)

Rozhovor

Recenze (113)

Colonist 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy horší Ano, šéfe. Koukat se na to dá, zabaví to a hláškující Pohlreich je pořád super, ale ten nový formát se mi nelíbí ani v originální verzi. Ze všech pořadů Gordona Ramseyho, na který si mohla Prima koupit licenci, si vybrala asi ten nejslabší. Nelíbí se mi ta komedie "Šéf přijde v převleku a nikdo nic netuší", když například ve druhém dílu Superšéfa bylo vidět, že personál má na sobě mikrofony, zatímco Pohlreich přichází v přestrojení za dělníka. Při ochutnávání navíc Zdeňka natáčí normální štáb, to není přes žádnou skrytou kameru, takže i hostům kolem musí zákonitě dojít, o co jde. V originální verzi toho Gordona alespoň umějí lépe namaskovat, tady by Pohlreicha v přestrojení poznal i Stevie Wonder. Otázkou také je, zda jsou záběry ze skrytých kamer v kuchyni a na place skutečné, nebo zda jde o sehrané scénky a la Policie v akci (snad jen ta špína v kuchyních bude autentická). Tahle nahraná komedie mi zkrátka vadí. Také mi přijde, že tento pořad nemá žádnou váhu. Za jeden den prostě nejde změnit restauraci ani mentalitu lidí, co v ní dělají. Je to jen jedna velká Potěmkinova vesnice. U Ano, šéfe byl vidět určitý posun (či neposun), ať už během jednotlivých dní, co tam Zdeněk byl, nebo pak při návratu. Tady nic takového není. Po měsíci pošlou majitelé Primě video natočené mobilem, že mají hodně hostů a že jim to šlape. Jenže to o ničem nevypovídá.... Koukat na Superšéfa budu, je to samozřejmě lepší než Ano, šéfová, ale taková bomba, jako bylo starý dobrý Ano, šéfe, to zkrátka není. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy, ale tak tak. Nebejt Zdeňka, tak to bude někde kolem nuly. Superšéf, ať si šéf říká co chce, je taková mnohem mnohem slabší verze Ano,šefa! Tu jsem ale miloval natolik, že jsem i za toho bídného Superšéfa relativně rád. Zatím jsem alespoň všechny díly dal. Jak to bude dál těžko říct, ale vracet se k nim, tak jako k některým dílům Ano, šefa!, skoro s jistotou nebudu. Není totiž důvod. Během tak krátkého časového úseku, v kterém je Zdeněk v kontaktu se svými momentálními "učni", se totiž nemá šanci odvíjet žádný příběh. Není možné jít do hloubky. Poznat nové "postavy", nahlédnout do nového kraje, poodkrýt nějaký nový společenský nebo jiný problém a tak dále. Důvodů ke sledování Ano, šéfa! bylo zkrátka, krom kuchařiny, dost. Jenže Superšéf připomíná spíš stupidní akční seriál. Výbuch, honička, přestřelka, jeb jeb jeb a konec. Jen s tím rozdílem, že Pohlreich jede každý díl podle stejného pořadí. No a o tom, že ty přepadovky v převleku a oficiálně utajená špionáž v podniku působí krajně nevěrohodně, ani nemluvě. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento formát silně připomíná pořad Jak se staví sen. Není mi jasné, proč je tam ten časový limit 24 hodin. Klidně to mohlo mít alespoň týden, protože naučit personál, který nikdy nebyl v Itálii, vařit italskou kuchyni se nedá stihnout za jeden den. Je zřejmé, že s vedoucím muselo být natáčení předem domluvené, tak proč ta maškaráda. Nejvíc mi na Pohlreichových kuchyňských exkurzích vadí ta špína v restauračních kuchyních. Pokud by to ukázal v televizi a nechal tak, už by mě tam nikdy nikdo jako hosta nedostal. Pracovala jsem v hotelové škole a v naší školní kuchyni by se po směně jak se říká dalo jíst i ze země, tak je to tam nablýskané. Dokonce i strávníci, kteří si berou jídlo sebou domů, musejí mít vzorně čisté ešusy. Je dobře, že takové pořady vznikají, ale není třeba obelhávat diváky falešnou show. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut mě nějak bavilo, pak to ale byla příšerná nuda. Je to vyloženě přehrané, máme tam kamery, ale nejsme schopní uklidit, chováme se jako hovada, místo obsluhování hostu sjíždíme FB na mobilu? Jako vážně? Nedělám si příliš iluzi o českých restauracích, ale aby byla nejlepší restaurace ve městě takhle špinavá tomu prostě nevěřím. Však i sám Pohlreich říkal, že se úroveň českých restaurací za těch x let hodně zlepšila a ten první díl tohoto byl co se "čistoty" týče snad ještě horší než byla první série ano šéfe. Škoda, mělo to obrovský potenciál a očekávám, že se v příštím roce vrátí opět ano šéfe. Zatím dávám tři hvězdy, myslím si, ale že po dalších dílech to půjde dolů. 50% ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit to, že Zdéňa vaří všechny své pořady z menu Gordona Ramsayho, protože to už víme zhruba 11 let, kdy začala televize dávat Ano, šéfe! Budu hodnotit pořad po dvou dílech, které jsou zatím venku. A ano, po prvním pořadu je to vodový vývar. Jak už tu bylo několikrát zmiňováno, trošku mi nesedí ta hra na "inkognito" vzhledem k přítomným kamerám a stejně tak někteří nedokáží dosti předstírat ten "wow" moment překvapení, kdy se Zdéňa "ukáže na place". Hlavně ta snaha hrát si na americkou šou mi trošku křivilo hubu. Je to zhruba takový pocit jako, když si chcete dát hamburger a dostanete sekanou v housce z Globusu. Každopádně dám u mě pořadu ještě šanci. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • „Superšéf je živější, má rychlý střih. Je to takový lehce hektičtější, ale divácky zajímavější,“ uvedl Zdeněk Pohlreich. (SONY_)

Reklama

Reklama