Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější animovaný seriál mého raného dětství. Disneyovská klasika s krásnou českou znělkou a libovým dabingem. Ignor a Stoupa jsou samozřejmě největší frajeři. Pořídila jsem si DVD a bylo mi skoro do pláče, když jsem se s gumovými medvídky zase po letech uviděla. Epizody mají ale klesající tendenci a po zhlédnutí celého seriálu musím hvězdičku ubrat. S dětmi se ale na "Gumídky" vždycky ráda podívám :). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Jasné tak na tejto seriálovej Disneyovke som vyrastal.......spolu s medveďom Baluom. EDIT: Grami, Grafi, Tami, Zami, Sani, Kabi a zabudnúť nemožno ani na môjho obľúbeného umelca Gusta, jeho operenca Artiho, kráľa Gregora, Kevina, princeznu Kalu a vojvodu Igtorna s armádou obrov a verným Toudym :-) Samozrejme niekedy sa lepšie epizódy striedajú so slabšími no v dnešnej dobe takýto kvalitný seriál už nik nenatočí. Milujem mágiu, kúzla, čary a ako malý som mamke kázal, nech mi zoženie gumidžús :-) krásne spomienky. Gumkáčov mám rád stále rovnako i dnes. K tomu bezchybný slovenský dabing (STV), čo viac si priať...... ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál minul a teď po zhlédnutí pár dílů musím coby moudrý dospělý říct, že je blbý jak diskutující na Novinkách. Už úvodní píseň člověka dokonale připraví na to, co ho čeká, za prvé svým obsahem a za druhé formou, oněmi dokonalými rýmy "smělí" x "čely", "své" x "nemluvové" a "gumové" x "úroveň". ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Z toho, co se u nás vysílalo (Letohrátky, My z Kačerova, Rychlá rota, Medvídek Pů) asi jednoznačně nejslabší. Moc patetické, málo vtipu, charaktery narýsované tak, že byly až protivné. Seriál zachraňuje Kníže Ignor, který se se svým noshledem, zakrslým tupounem Stoupou, nijak nepáře, a tak vzniká spousta komických situací. I když jsem Gumídky občas vynechal (a přišel k televizi až na Letohrádky), dávám z nostalgie trošku přilepšené hodnocení. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Gumítci s hopsinkovou štávou vs. zlý kníže Igor, který vždy dostal na pořádně na frak ;) Vždycky jsem si chtěl taky trochu loknou té šťávy, abych skákal několik metrů do výšky.... jeden z seriálů mého dětství (alias jeden ze seriálů, který za něco stojí, ne jako teď ty hrozný novodobý náhražky). 95% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama