Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Přestože zpočátku mě Gumídci ze čtveřice hlavních disneyovek z ČT moc nezaujali, postupem času jsem jim čím dál víc přicházel na chuť a dnes považuji Gumídky za jednoznačně nejlepší disneyovský seriál. Od ostatních se liší zejména na Disneye netradičním, zato však mně velmi sympatickým prostředím středověké Evropy a docela poklidným bezgroteskním dějem. K tomu skvělý český dabing, navíc jsem byl dlouhé roky zamilován do Báry (což umocnil i sexy hlas její dabérky Jitky Morávkové), takže už jen díky ní si seriál zaslouží o jednu hvězdičku navíc.:) A rozhodně nemohu souhlasit s tvrzením některých zdejších uživatelů, že díly bez Ignora a Stoupy jsou horší. 90%. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Méééďové skáčou jako míčku gumovééé!! Jedna z nejlepších pohádek mýho dětsví :) Hopsinkovou štávu jsem si dicinky přála.. z Bručouna jsem měla strach... Babču jsem chtěla v kuchyni.. s Brumlou bych se nechtěla hádat o jídlo :) Báru a Bíďu jsem chtěla jako plyšáčky a od Brepty bych nechtěla kouzelnej lektvárek :-D ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně mého raného mládí, úspěch zaručen - jako děcko jsem byl při pohledu na hopsající gumáky tak u vytržení, že mi v jednom kuse padal dudlík z pusy na zem...a napomáhal ani med :). Ani dnes neodolám a partu skákajících hippísků si pustím znovu. A Stoupa s Ignorem by měli dostat Nobelovku, jejich portréty by měly viset místo Vaška ve školách, předseda vlády by jim měl skládat přísahu, v lékárnách by se měli vysílat bez předpisu a aspoň jednu pouťovou atrakci založit na principu "zastřel si svého gumídka". Parádní seriál. Rada všem našim tuzemským televizím: Nové seriály nevysílat, stačí Gumídci, Kačeři a děcka mají hody. Jen bych tu rád naťuknul tajemství, které nedá spát leckterému fandovi metalu, konkrétně skupiny System of a Down. Nerad bych vytvářel konspirační teorie, ale nezdá se mi, že by se autoři při vytváření designu knížete Ignora inspirovali v Serj Tankianovi. To spíš rodiče Serj Tankiana se při výrobě budoucího frontmana inspirovali v Ignorovi :-) Ta podoba je úžasná, Serj se jim povedl!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama