Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi pohadkovy animovany serial, Stoupa (Toadie) s Ignorem (Igthorn) byli neodolatelni :-). V kazdem pripade to byl vylozene pohadkovy serial, coz se o vetsine dnesnich serialu pro deti rici neda. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v ceske televizi nektere dily vubec nebezely ? Hlavne dily s Ursalii a zaverecny dvojdil Kral Ignor. 95% ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

No, tak tady je těch pět hvězdiček asi především tak trochu z nostalgie, ale nemohu zapomenout na to, jak jsem jako malý"omdléval"blažeností, když jsem slyšel titulní písničku(S trochou dávkou nadsázky, samozřejmě)..:-).Na to se prostě nezapomíná a tím pádem rozhodování mezi zcela zaslouženými 4* a trochu nadstandartními 5* je velice snadné... ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je pro dospělého poněkud nudnějších, ovšem kolem desátého se vše začíná rozjíždět a příběhy si užijí nejen děti, ale i dospělí. Kníže Ignor je chováním podobný Gargamelovi, taktéž krásně zlomyslný, přičemž Gumídci také nemají velikostí i férovým chováním daleko od Šmoulů. Pro mě osobně je vedle Ignora nejzajímavější postavičkou Tupounek Stoupa, který vždy všechno odskáče, ať se snaží, jak chce. Já osobně mám jako dospělý raději akčnější a zábavnější díly právě se Stoupou a jeho šéfem Ignorem, ovšem menší děti si zase přijdou na své v těch zbývajících. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně mého raného mládí, úspěch zaručen - jako děcko jsem byl při pohledu na hopsající gumáky tak u vytržení, že mi v jednom kuse padal dudlík z pusy na zem...a napomáhal ani med :). Ani dnes neodolám a partu skákajících hippísků si pustím znovu. A Stoupa s Ignorem by měli dostat Nobelovku, jejich portréty by měly viset místo Vaška ve školách, předseda vlády by jim měl skládat přísahu, v lékárnách by se měli vysílat bez předpisu a aspoň jednu pouťovou atrakci založit na principu "zastřel si svého gumídka". Parádní seriál. Rada všem našim tuzemským televizím: Nové seriály nevysílat, stačí Gumídci, Kačeři a děcka mají hody. Jen bych tu rád naťuknul tajemství, které nedá spát leckterému fandovi metalu, konkrétně skupiny System of a Down. Nerad bych vytvářel konspirační teorie, ale nezdá se mi, že by se autoři při vytváření designu knížete Ignora inspirovali v Serj Tankianovi. To spíš rodiče Serj Tankiana se při výrobě budoucího frontmana inspirovali v Ignorovi :-) Ta podoba je úžasná, Serj se jim povedl!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama