Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

parabellum 

všechny recenze uživatele

Kdo nežral v dětství želvy ninja, tak nebyl nikdy malej:)) Můj nejoblíbenější animovaný seriál vůbec i po xletech si ho pouštím s nostalgií a stále mě neomrzel. Mám xdílů jak na stařičkých videokazetách kdy to ho dávaly v televizi tak i na DVD. Jo u mě jasný favoriti byli Rogstidy a Bíbob, ty dva neměli chybu a ze želv Donatello:)) ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Dodneška stále hledám a hledám takovou pizzu, která by naplnila moji dětskou zidealizovanou představu o pizze, jakou jsem viděl jen a jen v tomto seriálu!!.Je to běh na dlouhou trať, ale já věřím, že to není utopie, že opravdu taková existuje! A až ji najdu, třeba u vedlejšího stolu si na ní budou pochutnávat i Želvy Ninja! ()

Reklama

pekas 

všechny recenze uživatele

193 dílů - tak to bych chtěl znát někoho ze zdejších, kdo je viděl všechny. Zřejmě nikdo. No jo, je to dnes už klasika, ale ruku na srdce, kolik z hodnotitelů hvězdičkovalo jenom z mlhavé paměti a nostalgie? Zřejmě většina. U mě nemůže být o nostalgii řeč a hodnotím dle nedávno viděných cca 50 dílů. No po pár dílech už to byla celkem pruda. A tak snad jenom za tu nostalgii dávám tři : ))))) ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že stejně jako pro mnoho dalších to byl jeden ze seriálů mého dětství, pak se jedná o seriál pro děti, kterému jeho bohatě využitý scénáristický potenciál kazí velmi průměrná animace. Ale komu to tehdy vadilo? PS: Na ty hnusný Turtles žvejkačky padly tenkrát všechny moje úspory a ty hodinky, co jsem za ně dostal, přestaly stejně po pár týdnech fungovat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama