Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Recenze (585)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vítejte, parto. Nedáte si pŕed vraždou koktejl?" Já bych si s dovolením dal. Rád totiž poválím na jazýčku něco chutnýho, když se dobře bavím. A tohle mě bavilo, i když to mělo do rafinovaný detektivky dost daleko. Jenže když strejda Google praví, že nejlepším světovým detektivem je Benoit Blanc, tak si to s ním užijme. Narušujme, vydělávejme, vražděme i objasňujme. A bavme se. Mě nejvíc bavil internetovej bojovník za práva mužů Duke, skvěle se mi dívalo na Whisky a vtípek se Serenou byl skvělej. Takže za mě to byl fajn nenáročnej filmovej  večer. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig to táhne dobře, postavu detektiva má ušitou na tělo a užívá si ji pro maximální potěšení diváka. Super jsou taky kostýmy a interiéry a exteriéry dějiště jeho druhého “Knives Out” dobrodružství. Ostatní postavy vzbuzují divákův zájem rozkrýt jejich tajemství a hlavně odhalit jejich skutečný vztah s hostitelem, miliardářem Edwardem Nortonem. Ale rozuzlení není nijak překvapující či chytré. A film se s ním stává pouze příjemnou, pestrobarevnou oddechovku s vytříbeným stylem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Člověk 70 minut čeká, než dojde na pořádný twist, který hříčku povýší o level výše (a na ten moment dojde), jen aby se to na konci zvhrlo v (minimálně na můj vkus) příliš stylizovanou dohru o příčině a následku. V rámci hravých detektivek je každopádně pořád Glass Onion výrazný nadprůměr, jednička ale byla atmosférou někde trochu jinde, blíže klasickým detektivkám a i Blanc mi přišel o něco lépe uchopený. Pokud se ale povznesu nad to, že to zkrátka není to samé, co první díl, vychází mi z toho pořád hodně slušná žánrovka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Atmosféra Agathy téměř vymizela, předchozí film se odehrával na malém prostoru, pokračování je zbytečně opulentní, vyjadřuje se k veřejným věcem pomalu jak nějaké společenské drama a při tom všem dostává detektivní zápletka dost na zadek. Docela zklamání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až přestane Netflix bazírovat na žirafí stopáži světu se uleví, protože zákonitě nemlže celkem nápaditý scénář, ale ne přiliš výrazné postavy utáhnout tuhle jinak stylovou detektivní hříčku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že pokračování jedné z nejzábavnějších detektivek posledních let si Rian Johnson poslal rovnou na Netflix. Ale chápu, že když jde dnes o volbu mezi kino a VOD službu, penízky hrají velkou roli. Nicméně tenhle film je konečně kouskem, který Netflixu ostudu neudělá. Konečně! Je pravda, že kvalitou už mě tolik neuchvátil jako první díl, který dokázal detektivní kvalitou dost překvapit. Tady už divák nějaké to očekávání má a ví, že se na Daniela Craiga a jeho novou roli detektiva Benoit Blanca může vysloveně těšit. Ten totiž nezklame. Horší je to s očekávanou překombinovaností děje, jeho délkou a některými postavami. To je ale pořád zblo na skutečnosti, že jsem se bavil. Je na pět hvězd by to chtělo větší překvápko...něco jako u prvního dílu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║ Tržby USA $13,280,000║ Tržby Celosvetovo $13,280,000▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Do kelu prvú polhodinu si tukáte na čelo, že na čom toto vlastne frčí. Úplný haluzný miš maš, herci ako na tripe, dokonca dosť otravný, až sú obavy čo ďalšie takmer dve hodiny môžu priniesť, keď to bolo tak vychvaľované!? No ale príchodom na zbohatlkov ostrov sa to rozbehne do správnych "detektívnych" koľají. Naberie to na správnych obrátkach a tie niečo cez dve hodiny ubehnú ako voda. Neskutočná gradácia s flashbekami. Na černošku Janelle Monáe sa pozerá dobre, je veľmi sympatická a v konečnom výsledku aj najviac strhne.  /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné! Rian Johnson opět potvrzuje svoje kvality, radost z podrazů na diváka a vizuální cit, který prochází všemi jeho filmy. Glass Onion působí trochu jako reflexe současného světa, ale snaží se jít i trochu dál a hlavně v závěru příjemně překvapí rozuzlením. Technicky i produkčně jde o jednoznačně film pro kino a jeho vysílání na Netflixu je jen otázkou exkluzivity a strká v podstatě všechny filmy tohoto amerického streamovacího kolosu do kapsy. Jako u ostatní produkce je však cítit, že Netflix postrádá určitý tlak tradičního studia a autoři mají možná až příliš volné ruce v látce i obsahu. Uvidíme, co třetí část, já se rozhodně těším. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Samolibé, do sebe zahleděné, rádoby okázalé(jší), přesto banální ještě více než minule. Detektivní sračka, která trapně parazituje na odkazu Agathy Christie, která se musí obracet v hrobě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DRAZÍ PŘÁTELÉ, JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI NA VÍKEND NA SOUKROMÉM OSTROVĚ, KDE OSLAVÍME NAŠE POUTA  A VYŘEŠÍME ZÁHADU MOJÍ VRAŽDY …“ Skupinka více či méně sympatickejch lidí na jednom místě a otázkou je, proč jsou to zrovna oni? Dlouhej seznamovací úvod, kde se víc kecá než děje a tak je tomu v podstatě furt, jen se občas něco děje, ale všechno to překvapivý je brzy udušeno další vrstvou keců, který v sobě nemaj ani špetku vtipu. Vlastně ten tady chybí úplně nejvíc. Takový navoněný nic.  ///   ----------------------- POD ČAROU: ---------------------------------------------------------- 1.) Režisér a scénárista Rian Johnson je velký obdivovatel detektivek Agathy Christie. 2.) V lednu tohoto roku Johnsoun potvrdil, že začal psát scénář dalšího pokračování. 3.) Šedesát křišťálových plastik pro film vyrobila sklárna Pačinek Glass z Kunratic u Cvikova na Českolipsku. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa navzájom nevylučuje.“ Mňa pravdupovediac neodpálila ani jednotka. Dvojka je taká... čo ja viem. Prvú polovicu vyzerá hlúpo, tragicky, nezmyselne opulentne. Našťastie, v druhej sa ukáže, že v mnohých scénach klamala, zavádzala alebo nám proste nepovedala všetko. Vďaka „reštartu“ mnohé scény, v ktorých ústredný hrdina vyzerá ako hňup, zrazu pôsobia presne naopak. Celkovo ma reštart bavil, ale že by som z neho bol odvarený, to sa povedať nedá. Finále je potom už len kôpkou nešťastia. Hugh Grant wtf. Ústredný zločin strašne nezáživný. Postavy v podstate tiež; jediný, kto ma vyložene bavil, bola Janelle Monáe (Antebellum). Mala to zjavne suverénne v rukách a nebojí sa to použiť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rian Johnson potvrdil, že umí psát. Taky ale potvrdil, že neumí sám sobě říct: "Dost!" Dvojka Na nože je tudíž samozřejmě opulentnější v každém směru, zároveň ale plná cheap cameo rolí, narážek a easter eggů, které člověka často vytrhávají ze samotného děje, jenž by přitom jinak až na drobné berličky (chování a motivace vedlejších postav se tu dost podřizují scénáři) bez problému fungoval i bez nich. Výsledkem je naleštěná detektivka, která je chytrá, ale zároveň trochu protivná, svižná, ale přesto zbytečně dlouhá, a odehrávající se ve světě, který bohužel zaplňuje Johnson svými fantaziemi a pravidly, spíš než aby jej ukotvil v realitě. Což z tohohle pokračování v mých očích dělá o něco slabší film než ten první. Hravost zjevně má své meze. Jsem zvědavý, jestli na to Johnson přijde dřív, než bude pozdě. 7/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší odvar prvního dílu, který paradoxně ztratí dech, když dojde k vraždě. Zklamání. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poutavá a hravá detektivka podruhé, jenom že tentokrát mi (subjektivní) tolik nesedlo prostředí, případ a ani co se týče herců & postav. No a nejsem vysazen na výstřední superboháče, jako trapně a pokrytecky mnozí… Tedy: zklamání, oproti jedničce mínus ten wow pocit top nadšení, není to ten samý vrchol (zdaleka), ale je to OK. ()

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama