Reklama

Reklama

Kouzelná lampa a její tajemný duch z Tisíce a jedné noci spatří po dlouhé době světlo světa. Napínavý příběh vrcholí tragickou nocí v muzeu plném nelidských vražd. (Inter Bohemia)

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale fakt béčko, 30%. Prostredie nočného múzea má niečo do seba, ale príliš atmosféry to nepobralo, čo je nepochopiteľné, pretože na takom mieste by sa predsa plnokrvná, temná hororová atmosféra predsa mala tvoriť takpovediac sama. Nuž... netvorila. Taký Relic bol v tomto oveľa lepší. Ako-tak pôsobivé je hlavné zlo (džin z lampy!), ale ani ono nie je žiadny zázrak. Detto postavy a scenár. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Deset let před známějším Wishmasterem se na filmovém plátně proháněl jiný džin, ale se stejnou chutí zabíjet. Poctivě obydloval starobylou lampu a z(ne)příjemňoval jedné skupině teenagerů nudnou noc v muzeu. Pomáhal si při tom různým nářadíčkem jako byly rohaté masky, hadi, nebo oživlé mrtvoly. Po většinu času tak činil jako neviditelné, pouze tušené zlo, ke konci už se chodbami proháněl v plné kráse... Lampa je prostě béčko jako řemen. Pamatuju si jí z půlnočních projekcí tv nova, kdy se mi postarala o jednu bezesnou noc. Má totiž spád, slušnou atmosféru a uspokojující dávku rudé tekutiny. Jinak spíše pro okrajové publikum, které ocení lehkou trashovitost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno, co jsem to viděl v rámci páteční popůlnoční šňůry hororů na Nově spolu se skvosty jako SMRTELNÉ ZLO 2 nebo MRTVÁ JÁMA, kterou to docela připomíná svou odpudivostí a krvavostí. Pěkně amatérská sračka, ale docela solidní humus. Režisérův první a poslední film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je parafrázou na známu moslimskú rozprávku o zázračnej Aladinovej lampe. Lenže v tomto prípade z nej nevychádza žiaden dobrý úslužný Džin, čo je oddaným otrokom majiteľa lampy a poslušte plní jeho priania. To ani náhodou. V tejto prastarej olejovej lampe sídli temná sila, ukrutný vraždiaci démon. Je to natočené v typickom štýle amerických béčkových horrorov z osemdesiatych rokov minulého storočia. Nesympatickí, netalentovaní herci - úbohé herecké výkony, stupidné dialógy, nelogické konanie postáv, zúfalé filmové triky, povrchný scénar, lacná produkcia, slabá réžia. Na druhej strane sa jedná o dosť zaujímavý námet. Sú tam tiež nápadité vraždy, pri ktorých sa krvou nešetrilo. A dôjde aj na povinné odhalenie ceckov. Mám rád staré horrorové béčka, takže som si to s chuťou pozrel. Avšak s hodnotením to nebudem preháňať. Dve hviezdičky bohato postačia. ** ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Jen to, že Lampa se nikdy nebude řadit ke špičce hororů z osmdesátých let. Tu nejnudnější část jsem naštěstí prospal. :D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zábavné krvavé béčko, s otrasnými hercami (vtedy 33 ročná Deborah Winters hrá teenagerku), množstvom úžasnej stupidity (využitie počítača na zničenie džina) a pár debilných drobností na záver (mikrofón v jednej scéne). Príjemné, hlúpe a vtipné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typické béčko 80. rokov, ale na Wishmastera sa to aj tak ani zďaleka nechytá. Príbeh sa mi zdal hrozne slabý, jednotvárny a hlavne ochudobnený o lepšie a nápaditejšie využitie hrozivého džina. Možno by sa tu hodil aj nejaký ten humor, skrátka nemalo to ten šmrnc ako som čakal. Na druhú stranu potešili aspoň mordy a miestami ma prijemne prekvapilo aj gore. Čo sa týka hlavného bubáka tak nebol zlý, ale v kontexte svojej doby bol urobený len priemerne. Celkom sklamanie. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem tenhle film kdysi před lety viděl ale pamatoval jsem si ho jen útržkovitě. Neměl jsem to zde hodnoceno a měl jsem to v pc tak jsem si dal po letech repete. Co bych k tomu dodal. The Lamp je hororovým Béčkem který na rok vzniku asi vyloženě neurazí. Samozřejmě záleží na divákovi. Vražd je celkem dost. Já osobně nemám problém dát 3hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Prvních 15 minut je pro mě naprosto brutálních a strašidelných,pak film neztrácí dech a je skvělý a ty efekty jsou taky dobrý. Trochu mě zklamalo,že džina ukázali,mohli ho nechat jako tajemný přízrak,ale zase to neodflákli nějakým tlustým chlápkem v turbanu,ale skvělou příšerou,která se mi hodně líbila. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušné, krvavé béčko s vraždícím džinem, který řádí v muzeu. Nic moc triky, hrozní herci ale i tak slušná zábava. Navíc stylový český dabing, kde Pavel Trávníček namluvil asi 4 postavy:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem o toho čekal mnohem víc, ale podívat se na to určitě dá. Nejvíc mě bavil asi začátek filmu a ta trojice zlodějíčků. Jakmile se totiž objevila postava Alex ( ta mi přišla totálně retardovaná) bylo po zábavě. Nepomohly ani ty lehce erotické scénky. I když pravda dokud se džin neobjevil v celé své kráse a lidi zabíjel za pomoci hadů, nebo mrtvol, tak se na to dívat dalo. Jakmile se tam však objevil osobně - tak tragédie započala a skončila naprosto dementím koncem.5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Levná a jednoduchá osmdesátková jízda nočním muzeem v níž je skoro všechno, od nahých prsou, přes krev, rozpůlená těla, oživlé mrtvoly starých indiánek až po sympaticky vypadajícího džina. Jen té atmosféry tam moc není. Celé to vyznívá trochu více komicky (ať už charaktery nebo dějovou linkou) než by bylo milé. Během sledování se mi vybavilo, že jsem to už určitě kdysi viděl. Řekl bych, že se mi to před těmi dvaceti lety určitě líbilo více. Dneska už jsem se bavil hlavně na tom, jak všechny postavy nadabovali všeho všudy tři čtyři dabéři. A tak nějak bych od Džina čekal, že bude svérázně plnit i nějaká přání a ne jen masakrovat. 2,5* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pro mě zahozený až moc veliký potenciál. Samotný námět o vraždícím džinovi z lahve znám jen z Wishmastera, jinak je to v celku neokoukané a tudíž originální. Ovšem, pan Daley to celé chytil za hodně špatnej konec, obsadil do hlavních rolí absolutní gumáky, kterým nevěříte ani nos mezi očima, vše založil na neskutečně trapných dialogách a čekal, že pár solidních gore scének a místy celkem mrazivá atmosfera, vše zachrání. Nestalo se. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nám v TV asi už nikdy nepustí. Jeden z těch pátečních hororů, které v druhé půlce devadesátých let vysílala Nova. Film o zlém Jinovi z lampy, pěkně strašidelný a jako malej kluk jsem měl pod peřinou se svými svěrači pořádnou práci. ()

5150 

všechny recenze uživatele

2,5*.. Poctivý béčkový horror. Potěší zejména slušnou atmosférou napětí a roztomilým monstrem v závěru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mal som hodnotený tento film, ale uz som si ho vobec neupamätoval. Hneď od začiatku dýcha strašnou lacnotou. Tá divná kamera je predzvesť, že režisér nemá veľa prostriedkov na aspoň slušné triky a tak si pomáha všetkými dostupnými možnosťami. Bodycount je dosť vysoký, ale okrem zabiackej Lucy a hadov tu nebola žiadna vražda, ktorá by stala za väčší rozbor. Vybrane miesto je ponuré a atmosférické, ale kazia ho amatérsky herci a aj triky, lebo Džin je aj na tú dobu strašne nedokonalo stvárnení, až sa mi chcelo smiať. Nechám tie 4*, ale vracať sa k tomuto filmu rozhodne dlhú dobu nebudem, lebo by som z hodnoteným išiel nižšie. ()

Reklama

Reklama