Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomenutá detektivka se Svatoplukem Benešem v hlavní roli se soustředí na ty neduhy minulého režimu, které bylo povolené glosovat - hlavně rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví a nedovolené podnikání. Kriminalisté zde přijdou na stopu nezákonných machinací v pohostinství, zahraničním hostům jsou dokonce nabízeny sexuální služby... Mládeži přístupný příběh se však odvíjí líně, nenápaditě, důraz klade na přemíru tupě přednášených dialogů, které nahrazují akci i napětí. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (48)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netypická detektivka, v níž sledujeme téměř pořád aktivitu podezřelých a doufáme, že VB ve skrytu bdí. No samozřejmě, že bdí, takže se po utahaných dialozích tria Beneš, Dubský a Fišer, u kterých nevíte, zda jsou myšleny vážně, ci jako vtip dočkáte lehce povedené rekonstrukce, při níž zaklapnou dveře a rádobydůkazy na pachatele a je konec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plzeň už popil, na Hradčanech zaplakal a teď si chce povyrazit." Valutoví cizozemci to neměli v ČSSR lehký. Sehnat ochotnou slečnu s velkou postelí nebylo snadný, ale tady se to povedlo a kapitán Roháč už je tomu zločinu na stopě. Já jsem mu tedy moc nefandil, protože jeho charisma proti excelentnímu panu Sálimovi nestálo za řeč a slečnu Léblovou bych si dovolil zatknout sám, diskrétně a v pokoji, od kterýho by mi pan Alexej laskavě dodal klíče. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film o kurvách, ve kterym se kurvy odhalujou asi jako jeptišky a do toho člověk kouká na nějaký nudný rozhovory fízlů a záporáků. Starý český detektivky mam docela rád, ale tohle se vůbec nepovedlo. Hlavně na rok 1966 je to takový podivně upjatý. Jiný filmy z tý doby jsou rozhodně víc odvázaný. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mělo to svůj nádech, atmosféru i pointu, takže co by ne, další slušný krimipokus na tv obrazovkách, mně dosud skryt. :-) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dabovaná Schoberová, bezvýrazný Šmída (kvůli němuž hlavně jsem to chtěl vidět) a Eduard Dubský překonávající svou naivní strojeností v roli prohnaného hoteliéra cokoli z prvorep. a protektorátního filmu. Ještěže aspoň ten Lackovič člověku spraví chuť, byť v charakteru pro něj velmi netypickém. On by i ten minimalistický Šmída stál za hřích, jenže tento užvaněný a se svým tématem úspěšně se míjící film to neumožňuje, jeť nemožný i jako kriminálka i jako drama i jako komedie. Nefunguje nic. Duo Štorkán-Toman je zde tématem, pojetím i kvalitou široce rozkročeno mezi padesátými a sedmesátými lety. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu prospaná detektivka, u které mě zarazil text EPG z Barrandova, podle kterých Sváťa Beneš vyšetřuje vraždy (ve skutečnosti patří do druhého tábora než policie). Čekáte-li s ohledem na námět nějaké pikantnosti, budete zklamáni, Olinka se sice svlékle, ale jen za paravanem. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Detektivka o tom, jak si zaměstnanci jednoho pražského hotelu přivydělávali provozováním nelegální agentury s erotickými službami. Film je přes zdánlivě lechtivý námět velmi cudný, Olga Schoberová je na cestě za klientem oblečenější než dnešní ženy a dívky v létě a divák by ani ji ani ostatní slečny nemohl podezírat, že se budou ve vypůjčeném bytě s pánem věnovat něčemu jinému než konverzaci. Film má jednu vadu, ale na detektivku dost podstatnou: postrádá napětí a nudí. A to se v Československu v 60. a 70. letech dokázaly natočit slušné detektivky. A jeden plusík za roztomilou epizodní postavu Egypťana v podání Jureje Herze. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Černobílá detektivní konverzačka na téma prostituce, do níž se náhodou zamotaly dvě vraždy … Vlastně mě napadá, že jsem si skoro ani nevšimla, že se staly … Ještě že alespoň tou první příběh začínal, jinak bych to ani ve spleti těch duchaplných pravdu odhalujících dialogů nezaznamenala. Tak tohle tedy ne. Já mám klasickou československou černobílou detektivku moc ráda, ale tohle opravdu nešlo. Bylo to nudné, k uzoufání nudné. Jasná ukázka toho, že ani sebelepší herci a byla jich tam celá plejáda – Beneš, Šmída, Dubský, Vrchota, Lackovič, Fišer … - nezachrání špatný scénář. Téma prostituce mohlo být v té době zpracováno velmi kontroverzně, nakonec bylo to v té době vnímáno jako výrazně negativní jev, tvůrci se mohli pokusit mravokárně varovat mladé dívky, aby nepadly do tenat … Ale tady, jaksi, nebylo před čím. Tenata se nekonala, dámy byly cudné, se svými klienty především konverzovaly u televize a nejodvážnější tak byla hláška „svý manželce dává každej mnohem víc a spokojenej je mnohem míň …“. Tak takhle tedy ne. „My končíme, soudruhu kapitáne, my končíme.“ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Kupodivu Olinka Schoberová mne tady moc netankovala, ale to vlastně nikdy, Barbie na pochodu, víc mne zaujalo, že jsme měli českého Petera Sellerse - ta podoba! Film má několik velkých kladů. Co se scénáře týče, postupné rozvíjení zápletky je dobře načasované, snad jen závěrečné odhalení stylem "Jo, takhle!" mi přišlo poněkud uspíšené - zase na druhou stranu divák musí trošičku popřemýšlet, proč zrovna tohle je ta stopa neomylně ukazující na vraha. Herecky jsem se dočkal několika překvapen - jak Dubský (s Vladimírem Šmeralem jak by si z oka vypadli!), který střídá několik poloh, podle toho, jestli předvádí ctnostného ředitele, nebo podvodníka, tak velmi civilní a skvělý herecký výkon Beneše - vlastně v takto vážné roli jsem jej viděl poprvé. A Šmídu jsem doposud znal jen jako Pacínka, ale jako komisař si vede skvěle, a kolikrát jsem se přistihl, že vlastně koukám na českou verzi Maigreta, třeba Vraždy v hotelu Majestic. A moc se mi líbila i kamera - škoda, že film nevyšel vyčištěný na DVD - třeba ke konci v tom jednom záběru, když komisař prochází jednotlivými odděleními, nebo ten hitchcockovský pohled do dlouhé chodby, když přichází Řehoř, excelentní! Skvěle kamera kouzlí i na terase, kde ji vhodně doplňují ruchy v pozadí. Mimochodem, tento film je jeden z mála, kde je ještě vidět vlakové nádraží Těšnov - mívalo to tam zajímavou atmosféru. Ještě se vrátím k postavám - jsou dobře napsané i zahrané, nikdo není vyložený padouch, teda kromě jednoho, docela všechny ale chápeme, jejich jednání vychází z jejich psychologie. Ve scénáři se dají najít ještě drobné nuance, třeba právě u mnohovrstevné postavy ředitele hotelu a jeho morálních zásadách a jistém druhu pokrytectví. Povedený film, pro mne překvapivě. Takže, nezapomeňte, Bartolomějská 6, Roháč. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1966. Socialistický majetek se vesele rozkrádá už v této době. Ve své podstatě se majetek rozkrádal stále a nějak moc to stát neohrožovalo. Jenže je potřeba tomu zabránit a začít vyšetřování. Kapitán Roháč a poručíci Kosina a Kodeš se vydávají do hospod řešit jeden takový případ. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminálka. Socialistické prostitutky, pasák, který pochází ze SSSR. Děj je trochu překombinovaný, nestíhala jsem jednotlivé souvislosti. Ale docela se divím, že socialistická kinematografie natočila film se záporným sovětským hrdinou. Proto asi to "zapomnění". ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem si sehnal jenom proto, že v něm hraje Olga Schoberová, ale nakonec mě překvapilo, že to není až takové zlo. Ten režim v tom je, ale to se dá kousnout, místy je to detektivka celkem napínavá, jen ten konec tomu moc nedává a spíše ubírá. Škoda, tam se to s tou pointou moc nepovedlo. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...zázrak to nebol,taký slabšie podpriemer....takže hlavný organizátor mal zisk 20 000 kčs mesačne -pre seba ? alebo sa delili všetci štyria z toho? ,mali 16 bytov , 16 slečien k dispozícii,za slečnu pýtali 350 kčs, boli v tom štyria ....neviem pripadá mi to veľa námahy,málo zisku,obrovské riziko....a to mali 16 bytom k dispozícii??? v roku 1966? kto by tým mohol disponovať,riadnu kravina.... ale nno povedzme.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Snímek nám tu ukazuje jak se dělala prostituce za minulého režimu. Jenže policajti na to přijdou. Jako prostitutka tu zaujme krásná Olga Schoberová. Pak už tu jen sledujeme vyštřování kdo za tím vším stál máme tu tři podezřelé, ale taky dvě vraždy a ppouze jeden z nich to mohlo udělat.To , že jsou vinni všichni je jasné, ale vrah je jen jeden. Další z těch zapomenutých filmů. Celkem pohodová kriminálka , která staví hlavně na dialozích než na akci. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s nazory, ze se jedna o velmi nudnou detektivku, bez napeti a atmosfery. Role prostitutek jsem hereckam neveril. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Standartní detektivka, kde základní chybou jsou opravdu unylé výkony jak policajtů, tak i banditů. Je z toho cítit rezignace na obou stranách, ani Beneš nezahrál, a tak Olinka Schoberová je nakonec jediným světlem ve tmě...50% ()

Reklama

Reklama