Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Stephen Fry a Hugh Laurie společně napsali a uplatnili svůj břitký intelektuálský humor v komediální britské "sketch show" A Bit of Fry & Laurie. (Pawlinkaaa)

Recenze (59)

cherita 

všechny recenze uživatele

Hello, welcome to photocopying my genitals with... Hugh Laurie i Stephen Fry patří oba dva k mým oblíbeným hercům (trochu se mi to označení příčí, protože v nich zdaleka nevidím jenom herce) a přestože mám slabost pro cokoli, na co sáhnou, přece jen mám pocit, že jeden bez druhého nejsou tak úplně kompletní. Nejraději je vidím spolu právě v téhle show, kde dostali možnost dokonale se vyřádit. V duchu tradice anglického humoru jim samozřejmě nic není svaté. Dělají si legraci ze všech žánrů, kultur, náboženských, národnostních, politických a věkových skupin a v neposlední řadě i sami ze sebe, parodují všechno možné i nemožné, a když už si myslíte, že vás nemůžou překvapit, vytasí se Hugh s nějakou ujetou písničkou (já mám nejradši tuhle ). Když si občas pro zvednutí nálady pustím nějakou svou oblíbenou scénku, málokdy to skončí jenom u jedné, a přestože je jejich humor založený převážně na slovních hříčkách, ve skutečnosti jsou k popukání, i když jim vůbec nerozumíte (vyzkoušeno na příbuzných). Pokud jde o tu zmiňovanou sestupnou kvalitu jednotlivých sezón, řekla bych k tomu asi tolik, že ta první je jako celek asi opravdu nejlepší, ale v té poslední se zase objevují moje nejoblíbenější skeče, takže tak. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jednoduše tuto dvojici miluju! Skvělé scénky (Tony of Plymouth), pointy, hudební čísla (Mystery je skvělá píseň :), krátké pouliční rozhovory,...Navíc když vidím Hugha v dalším dámském převleku, tak se směju, ještě než scénka začne. Zajímavé by taky bylo spočítat kolikrát dostal Hugh od Stephena ránu. Milé je taky, když do jejich scének zavítá Emma Thompson nebo Rowan Atkinson. :) Britský úžasně úžasný humor dvou dobrých celoživotních přátel, kteří se dle jejich slov navzájem zbožňují. :) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak krásně, skvostně britské. Úroveň lehce proměnlivá (dvojka byla slabší), ale stále velmi vysoká. Skvělé masky, kostýmy, náměty scének a i zajímavé anketní předěly. V čele toho všeho samozřejmě pánové Fry and Laurie, jejichž bity jsem si náležitě užíval. Soupy twist... 90% (1. série - 100%. 2. série - 80%, 3. série - 100%, 4. série - 90%) ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Je to šílené, lingválně vyšperkované, srandovní, břitké, kreativní, střelené, hudební ... a šílené. K tomu jsou Fry a Laurie značně schopní herci. Prostě geniální, odrzlé duo, které ve své době vpustilo do éteru svěží vítr absurdity a satirického humoru a především rozkošných jazykových hrátek. Jejich práce je fascinující. ()

Entity 

všechny recenze uživatele

Geniální. Báječná hudba Hugha Laurieho, úžasné vtipy, scénky na stálé velmi vysoké úrovni... Dle mého jeden z nejlepších britských komediálních počinů všech dob. Nejvíce mi asi k srdci přirostla víčková scénka s písničkou "Where is the lid?" se vzpomínkami na zesnulou polovičku tohoto dua :D. "Well of course off a horse." ()

Reklama

Reklama