Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikey je roztomilé dítě, kterému je devět let. Společné štěstí rodiny, která jej adoptuje, má však jen krátké trvání... rodiče jsou zanedlouho zavražděni. A Mikey je znovu nabídnutý k adopci. Neil a Rachel Trentonovi si už pátý rok plánují, že rozšíří svoji rodinu, a nyní jsou okouzleni Mikeyem. I Mikeymu se zalíbí v novém předměstském prostředí s Peeping Tomem, který natáčí domácí videa, i s jeho přitažlivou přítelkyní Jessie Owens. Idylka však netrvá dlouho. Po Jessině odmítnutí se u Mikeyho projeví jeho zlá povaha v plné hrůze. Krutým způsobem zahyne nejdříve Tom, zanedlouho i Mikeyovi adoptivní rodiče. A Mikeyho si osvojí nová rodina... (Intersonic)

(více)

Recenze (52)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Nostalgia ako hovädo, ale dobrý triler nie. Síce nesie prvky znepokojivej, nepríjemnej atmosféry. Keďže ide o americký film z roku 1992, je šokujúce, aký nekompromisný je. Všetky kladné postavy, ktoré sa k Mikeymu správajú pekne a úprimne ho milujú a zbožňujú, ten malý parchant drasticky povraždí kladivami, lukmi a šípmi a molotovovými kokteilmi a suverénne odkráča smer (neexistujúce) voľné pokračovanie. Ale inak bieda. Ústredné decko ešte celkom fajn, no tým sa plusy končia a začína logické peklo (dieťa kladivom zlomí žene ruku a tá následne pokojne odkráča do kuchyne, kde si ruku OBVIAŽE KUCHYNSKOU UTIERKOU a následne ležérne použije telefón.). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někteří zmiňují v komentářích, tak ten film je přehlídkou velkých lapsů a scénáristických absurdit. Já se nehádám, je fakt, že některý do očí bijící nesmysly tomu opravdu hodně podrážejí nohy, ale zase na druhou stranu je tady ta příjemná typicky devadesátková atmosféra a souhlasím, že plus je určitě i to, že tvůrci se tu zvysoka vysrali na nějakou propracovanou psychologii postav a servírují nám přímočarý a místy opravdu až nečekaně nekompromisní výplachový masakr. No a ten kluk to byl neskutečnej parchant. Nejenom tím, jak je ta postava napsaná, ale především jak jí zahrál její představitel, kterej to psychopatický vraždící děcko sehrál, tak znepokojivě přesvědčivě, že i jeho samotnýho bych podrobil psychologickýmu vyšetření.55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Si představte, že jdete navštívit/vyšetřit/zjistit cosi o dítěti, u něhož akutně hrozí těžká psychopatóza. Otevřete barák a na schodech najdete ležící těla ženy a dítěte. Co uděláte? Smutně se na ně podíváte a buď nejapně utečete ven, nebo je bez bližšího ohledání prohlásíte za mrtvé - alespoň dle logiky tohoto filmu. Děkuju tvůrcům za představu, že až spadnu ze schodů a natluču si papuli, kolemjdoucí mě hned strčí do černýho pytle. Ve zkratce: je to tradiční hororově-thrillerové béčko, které navíc ve všech ohledech vypadá jako laciný televizní film. A tradičně v něm všichni potratili mozek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„A když to (kulmu) hodím do vody (vany), stane se z toho elektrické křeslo?" „Ano." Sice je vědecky prokázáno, že spotřebič vhozený do vody člověka nezabije, ale ve filmech jde pořád o vděčný motiv. Mikey je psychopatický spratek, co zatočí s celou rodinou. Tedy podle obsahu distributora to vypadá, že mění rodiny jako ponožky, což rozhodně ne, ale na kontě má k závěru slušné skóre. Začátek je fajn, pak dlouhou dobu nic, jen hrozba visí ve vzduchu, ale poslední třetina je nejlepší. Napětí začne v momentě, kdy se za tmy vplíží do pokoje Jessie. Jeho osudová láska však má v srdci někoho jiného.... Ozdobou snímku je Ashley Laurencová (Hellraiser). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mě dokopalo doporučení kolegy HorrFi za což mu děkuji. Film sice působí laciným televizním dojmem, ale myslím si že na rok 1992 se jedná o celkem vydařený počin, který táhne především představitel malýho killera Brian Bonsall. Potěšila i účast Ashley Laurence kterou hororový fandové jistě znají z Hellraiser(ovské) série. Ostatní herci jsou celkem toporní. Nepochopím buchtu co se nechá od 10iletýho kluka mlátit kladívkem. Chování postav je prostě nelogické a místy až dementní. Samotnej scénář postrádá taky veškerou logiku. Film Mikey má prostě spoustu záporů a chyb, ale i přesto si myslím, že za shlédnutí stojí. Jen je nutno pominout logickou stránku filmu, přistoupit na hru malýho killera a nepochopitelný chování postav. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na poli hororu to není žádná bomba, ale přesto jsem se obstojně bavil když se malý zločinec Mikey chopil sekerky nebo kladívka a jal se porcovat nějakého dospěláka. Film se snažil pracovat i s psychologií postav, ale na to neměl a tak zvolil přímočarou naturalisticky pojatou řež, kterou moralisté odsoudí a hororový divák si ji napoprvé docela užije i když už se k ní pravděpodobně vracet nebude. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Toto ma dostalo. Je to už pár rokov, čo som to videl, ale slušne som sa vtedy zabával. Kto chce, nájde v tom začiatok príbehu Michaela Myersa... V podstate zbierka klišé v štýle DENTISTU či OTČIMA. Malý prcek je však slušne odporný a krutý a pri skopnutí rádia do bazéna ina okom nemrkne :-) Tak trochu srdcovka... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem z toho byl paf, když jsem to viděl. Ten začátek je fakt brutální..pak nuda a ke konci to zase nabere obrátky. Nic moc, ale za zmínku to stojí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Snad jen bacha na to, aby vám náhodou nespadl do vany fén nebo do bazénku magneťák... Ale v zásadě si myslím, že když se nad to člověk povznese, tak si tuto šílenou hororovou podívanou může pustit i vícekrát než jednou. Pěkné 2 hvězdičky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě dovedlo nedávné zhlédnutí o rok mladšího Dobrého synka, se kterým je Mikey nejčastěji porovnáván. Oba filmy jsou však dost rozdílné, přestože v nich figurují malí fakani, kteří se neštítí vůbec ničeho. Společné však mají to, že právě tito dětští záporáci jsou jejich hlavními tahouny (v Dobrém synkovi však měl Macaulay Culkin rovnocenného protivníka v osobě Elijaha Wooda). Tady si Brian Bonsall musel vystačit sám a dospělí pro něj nebyli žádnou překážkou. To však bylo zapříčiněno především samotným scénáristou a režisérem, kteří nám naservírovali hotovou přehlídku žánrového klišé a kupy mírně řečeno nelogických situací – nebo spíše lépe podivného chování dalších postav. Pokud bych však hodil logiku za hlavu a chtěl vidět jen další průměrnou „vyvražďovačku“, tak bych prostě musel být spokojený. Mikey se totiž činil, mrtvých tu bylo skutečně dost. Vadou na kráse však bylo několik těžce uvěřitelných momentů/situací, které s vraždami souvisely a které vám hned trknou do očí. Kdyby blbost nadnášela, tak se scénárista ještě dnes nedostal zpátky na zem, ale nelogicky se chovající postavy jsou snad ve většině filmů, které jsem kdy viděl, takže nic nového pod sluncem. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V případě filmových příběhů o horrorových spratcích je minimálně větší půlkou úspěchu sednoucí obsazení hlavního dětského padoucha. V případě Mikeyho jedna z nejpovedenějších věcí. Ten hajzlík sedí perfektně. Což filmu hodně pomáhá, protože ač vcelku dobře herecky obsazen (od adoptivních rodíčů, přes učitele až po kost od sousedů), značně se utápí ve stereotypu (a to jak klasicky zápletkovém a vypravěčském, tak i co se týče mordů, Mikey není moc nápaditý a jede prakticky na první dobrou). Fakt, že už v půlce víte, jak to zhruba skončí, už vlastně ani nevadí. Ale na počátek devadesátých let ještě poměrně dost slušná jízda. Docela zábavná je scéna, kdy Mikey říká, že má rád Noční můru v Elm Street, v jejímž pátém díle hrál kluk, který zde hraje jeho kamaráda od sousedů. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepochopitelně nízké hodnocení. Jedná se o kvalitní horor, který má mrazivou atmosféru, která se mísí s napětím a divák při dívání je patřičně napjat. Herecký výkon malého kluka je prvotřídní. Prosím všechny o shovívavost a dejte tomuto filmu šanci. Nebudete litovat. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Snímek měl očividně nízký rozpočet (neznámí herci, speciální efekty téměř žádné) a ze všeho nejvíc připomíná nějaký laciný tv thriller. Tvůrcům se vůbec nepodařilo navodit patřičnou atmosféru a o nějakém napětí ani nemluvím. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pomerne slaboduchý thriller (horror ani náhodou) o chlapcovi, ktorrý nie je tak celkom spokojný so svojou rodinou. A ani s tou náhradnou. A ani vy nebudete spokojný ak si to pozriete. Tak to radšej nepozerajte. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to naprosto skvělý horor a je od začátku jasné, jak to dopadne, tak si nemůžu pomoct, ale tenhle snímek je zatraceně znepokojivý. Ten kluk je tak uvěřitelný, až mě z něj skutečně mrazilo a měl jsem co dělat, abych na něj nezačal křičet, ať už toho nechá. Předvídatelné, ale aspoň dostanete to, co očekáváte. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten chlapec by bol neznesitelny, teda aj keby nebol psychopat :) Najviac to pripomínalo Stepfathera, teda typický prípad svojej doby, svištiaci na VHSkách, čo teda nemyslím ako mínus, práve naopak. Typické oblečenie, hudba, atmosféra, Mikova "crush" je fakt kočka. Typický dej. Skôr taký  thriller, až na vyvražďovací záver. Opäť, to nie je mínus, práve naopak. Aj záver nijako nevybočuje, a tak to má byť. 90s VHS nostalgia. ()

Fanucci odpad!

všechny recenze uživatele

Adoptivní 9 letý chlapec terorizuje svou novou rodinu. Mlátí svou novou maminku kladivem, hází (zapojená) rádia a fény do výřivek a občas vezme do ruky luk a lidi prostě probodne šípem...Takovou píčovinu jsem už dlouho neviděl. P.S Proč tomu malýmu spratkovi někdo nedal normálně přes držku nechápu doteď... ()

Reklama

Reklama