Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela fajnový tuctovější horůrek z netradičního prostředí a docela pěknými vedlejšími nápady, který ovšem krachuje hlavně na názvu, který si "vypůjčil" od dříve slavné, dnes již neslavné série Paranormal Activity. Amišská vesnička nepřipravila nic jiného než pěkně záhadný lokál, kde se dějí divné věci, jež je potřeba prozkoumat. Scéna s lezením do díry byla jedna z nejlepších. Kamera je sice FF, nicméně obraz je až nevšedně pěkný. Tradičně zběsilé finále v tomto typu hororu se tu objeví také, ale tam už kamera tak sofistikovaná není a dost tomu ubližuje střih. Celou dobu jsem věděla, že tomu dám tři, protože je to fakt takový ten exemplární případ osvěženého materiálu, který ale přesto díru do světa neudělá. Naštěstí jsou tu i sympatické postavy, což je další důvod, proč mě to neštvalo a nelitovala jsem stráveného času. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je už len firemnou značkou. S pôvodným filmom už to nemá príbehovo nič spoločné. Dostanete dobre zvolené prostredie a vlastne prekvapivo vydarený vizuál. Hlavne záverečná tretina filmu sprevádzaná snežením za svitu kamery je dosť vydarená. Neblbé, neoriginálne, nenudné, kvalitné v rámci svojej kategórie. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle už nemá s sérií Paranormal Activity nic společného (viz zajímavosti) momentálně teda stačí, aby kdokoliv natočil démonský horor o posednutí formou found footage a může se to točit donekonečna. Nejprve upravím popis děje jelikož tenhle je hodně mimo ženská zjistí, že její matka byla Amiška a kdysi ji odložila a chce zjistit proč najde si chlápka co byl taky Amiš a jde do nejbližší osady zjišťovat o ní informace. Není to vyloženě , že by točily dokument o životě Amišů , ale , že se ptá lidí na svoji matku co o ní ví a tak. Samozřejmě zjistí, že její matka tam je a není to člověk dál nebudu spoilerovat. Jinak mě se to líbilo má to dobrý námět i zpracování jediné blbosti mě přijdou tam, že nevidím důvod proč by jim to povolily tam natáčet a zajímalo by mě kde nabíjely ty kamery, notebooku a podobně v jedné scéně jde vidět sice i prodlužka nicméně i na tu potřebujete zásuvku. Konec potěšil dokonce i se slow motion záběrem smrti klidně bych to rozvinul do dalších dílů. 80 procent ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Pořád mají tyhle "dokumentární" horory s kamerou své kouzlo, byť je tento dost utahaný, naprosto to vyrovnal konec. K zechcání!!! Pořád se u toho bojím víc, než u graficky sebelepšího celovečerního Wana aspol., protože to ve mne evokuje tu možnost reality, a to je spolu se zvuky nebo obrazovými halucinacemi a prací naší fantazie pro vzbuzení strachu nejvíc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další démonský zářez do dojné krávy Orena Peliho, který se ale tentokrát odehrává pouze ve stejném univerzu a na hlavní linku navazuje pouze jmény démonů. Dlouho jsem neviděl zapomenutý žánr Found Footage který patřil mezi mé nejoblíbenější hororové podžánry. Nový vzhled, vylepšená kamera a lepší digitální zpracovaní tomu moc sluší. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci což je u hororu dneška poměrně vzácný jev i když se opět samozřejmě chovají brutálně nelogicky, protože mi přijde, že dneska už filmový tvůrce neumí bez hloupého jednaní postav postavit na nečem příběh. Upřímně, já vidět babku jak se škrabkou na brambory snaží ořezat ruku, nebo viděl narození dvouhlavého berana, okamžitě bych utekl do prdele i kdybych tím lesem v zimě měl běžet třeba bosej. V každým případě děj mezi Amiši je fajn, efekty jsou boží, pár lekaček klasicky natrhne pumpu a finálový brutální masakr má pořádné koule. Po dlouhý době moc příjemný démonský kousek.70%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama