Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

FF mně obecně žile nekrátí, takže i když v rámci subžánru je zde originalita všehovšudy žádná, jsem spokojen hlavně díky námětu, jež parafrázuje část Babičky. Jako horor tento kraťas funguje, takže při srovnání s jinou českou indie tvorbou se neštítím sem čtyřku plesknout. Srovnávat s čelovečerákama je blbost.... 75% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je mnohokrát psáno Projekt černá voda ve FF stylu nepřinese nic nového. Přesto si snadno vybuduje dobrou atmosféru a vytvoří v divákovi napětí. Pak už jen stačí přiostřit a přidat nějakou tu lekačku. To se povedlo, protože minimálně třikrát jsem se pořádně lekl. Musím pochválit kameru, občasné záběry lesa a podobně. Herečky nebyly otravné, právě naopak, takže to je další věc, která občas vadí a tady je taky kladem. Na Český film se těch kladů najde spoustu, je to vůbec nejlepší Český horor a ta půl hodina stojí za to! Doporučuji všem hororovým fanouškům a zcela výjimečně osolím plným počtem hvězd .. 9/10 = 90% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Jiří Česák vytvořil film pro absolutorium na VOŠ aplikované kybernetiky s.r.o. v Hradci Králové. Zadáním bylo natočit horor ve stylu Found footage. (Allica)
  • Při cestě lesem nedaleko hlavních představitelek schválně schovaní členové štábu strašili herečky praskáním větví a dupotem. Reakce a strach jsou tak v některých nočních scénách  autentické. (jiri.cesak)
  • Postava Wiktorie Orzeszkowé je fiktivní. Přesto se ale jedna záhada o lesním přízraku ženy v Orlickém Záhoří zmiňuje. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama