Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zahalte jí tvář je první detektivní román P. D. Jamesové, kterým v roce 1962 zahájila svou dlouhou a úspěšnou spisovatelskou kariéru. Přivedla v něm na stránky knih - a posléze pak i na televizní obrazovky - onoho poněkud netypického detektiva jménem Adam Dalgliesh. Na první pohled mírně flegmatického, zjemnělého chlápka, který na rozdíl od svých razantnějších kolegů píše poezii, bydlí v bytě nad Temží, jezdí jaguárem a ve Scotland Yardu postupně dosáhl hodnosti komandera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná detektivka, ve které jsem marně pátral, kdo za vším může stát až do posledního okamžiku odhalení. Kromě očividných záporáků (kteří zpravidla nebývají pachateli, jsou jen dost protivní), je většinou pachatelem někdo méně nápadný, přirozeně se pohybující a do děje zapadající, že rozuzlení je pak překvapující. K tomu celkový odstup a chladný pečlivý postup intendata britského Scotland Yardu Dalglishe, dává této detektivce nezaměnitelný ráz a kouzlo. ()

Thorgerda 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to hltala, po letech z toho na mne trochu leze televizní umakartovost, i když britská... Ale to už tak prostě u tohoto druhu filmů a seriálů je....někdy by si člověk to "znovuobjevování" kultovních záležitostí z dětství měl možná rozmyslet, bývá to často velká deziluze. Ale tady to zachraňuje Dalgliesh ... ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju P. D.James a R. Marsdena. Inscenační detektivka na pokračování za doprovodu britského chladu a odstupu, ale také zeleného venkova. Udivilo mě, kolik je tam slečen postaršího věku. Může jedna z nich jít příkladem, když vede "útulek" pro svobodné matky? Stejně její chování není standardní. Mileráda se nechám překvapit, i když jsem knižní předlohu četla, bylo to však kdysi dávno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od predchádzajúcich mini sérii, sa v tomto prípade ihneď začína vraždou. Scenár je opätovne až do úplného záveru viac ako solídne prepracovaný, pričom divák opäť, zas a znova nemá ani tušenie kto je vrahom. Ono všetky tieto kriminálky okolo postavy inšpektora Dalgliesha sú viac ako vydarenou záležitosťou, akurát v dnešnej dobe už pôsobia akosi bez emócie, v rovnakej tónine, bez mimoriadnej dávky napätia. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentní konverzační detektivka na pokračování v tradičním anglickém stylu. P. D. Jamesová sice svoji velmi kvalitní prvotinu několikrát překonala, ovšem na poli žánru ji nechybí nic. Výborně prokreslené postavy, záhady, napětí a pachatel, do kterého by to nikdo neřekl. Jedna z těch lepších sérií s charismatickým detektivem Dalglieshem. 85%. ()

Reklama

Reklama