Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +občas se tu najde pár zábavných fórků (pousmál jsem se 2x)tolik herců pro tak ubohý film se na jednom místě už asi nikdy nesleze (Zázvorková, Kabátová, Nárožný, Lábus, Landovský, Jandák, Somr, Kraus, Molavcová, Klepl), fakt to je důvod proč se na film podívat -a je to taky asi jedinej důvod, mizerné technické zpracování a efekty(to už Arabela zvládla líp), primitivní masky, otřesná hlavní písnička převedená do techna!?!, a především tlupa neherců v podobě všech zůčastněných pod 10 let (tzn. skoro polovina herců), kdo proboha dělal ten casting?/// Takovouhle šílenost dokáže natočit málokdo. A Václav Vorlíček myslím ani nevěděl co točí (tohle je asi nejslušnější věta která mě napadla). Fakt si nedovedu představit koho napadlo, tuhle látku převest na plátno. Co to bůde přístě? Rákosníček? Ještě si tak dokážu představit Maxipsa Fíka na styl Beethovena, ale tohle. Raději už víckrát ne a pokud náhodou ano, tak pořádně. Nebýt herců, tak si snímek nezaslouží aní 1*, natož 2./// Celkem 36%/// ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že pan Vorlíček tak klesl, ale bohužel pokles svých kvalit už i potvrdil. Zábava na nule, hloupý scénář, příšerné "herecké" výkony dětí, celkový dojem, jako by byl film z počátku devadesátých let. Je mi líto hereckých legend, které asi netušily, jaký bude výsledek jejich snažení. Hraní Mach a Šebestová u mě propadli. Líbí se takové "umění" alespoň maličkým dětem? Edit 2019: Ano, našemu prckovi se to líbí, takže děkuji panu Vorlíčkovi alespoň za to. ()

Reklama

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

K pláči. Na pěst. Bezmocný vztek. Večerníčkova noční můra. Jestli to viděl, musel si to házet. Sice si vůbec nedovedu představit dobrou "adaptaci" Macha a Šebestové, ale v tomto případě jde o zbytečné starosti. Srovnávat tuto trapnou tupou břečku s originálem naprosto nelze. Demence obsahová i zpracovatelská je zde do nebe volající. Porno. Lobotomie. Urážka. Loupežná vražda. Už název je zlověstný ("kouzelné sluchátko" místo utržené). Angllický titul "Max, Sally and Magic Phone" vhodně ilustruje nivelizaci charakteru původního díla (resp. jakéhokoli charakteru). Pokud jde o herce, nikdy nezapomenu na představitele Macha - ten klučina byl naprosto zoufalý, prostě jen prováděl úkony. Něco takového jsem před tím ani potom neviděl. Otřesný zážitek. (Marigold správně poukazuje na Cimrmanovo "oživlé dřevo" - bez nadsázky.) Ale nehaňme děti bez talentu. To režisér Vorlíček by se měl oběsit. A Macourek? Prznitel a vrah vlastních dětí. Nejvíc zamrzela účast Nárožného, který svým géniem kdysi dal život věčným žákům 3.B a spol. Pět hvězdiček ovšem dávám Oskarovu spásnému referátu. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová je film vyloženě pro děti. Už jen slyšet Lábuse (proměněného psa Jonatána) jak před učitelem říká "Ale já nejsem pes, já jsem tatínek...podívejte se, vždyť mám klobouk.." je jasnej důkaz, že lidem starším deseti let, tenhle snímek do rukou nepatří. Dávám za dvě, na tohle jsem už asi opravdu starej.. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Vyhlašuji pátrání. Od natáčení tohoto filmu se pohřešuje chlapec s brýlemi, naposledy oblečený v červeném svetru a modrých kalhotech a dívka v modrých džínových šatech oba ve věku žáků 3.B. Spolu s nimi se ztratil pes Jonatán, paní Kadrnošková a třída i se soudružkou učitelkou. Místo nich zde kdosi zanechal ubohé napodobeniny bez kapky vtipu a nápadu, kteréžto se snaží zakrýt stylem naházejme toho tam co nejvíc bratři v triku. Fuj, vraťte nám starou dobrou Šebestovou a starýho dobrýho Macha. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Film navštívilo 238 718 diváků a celkový výdělek činil 16 769 186 Kč. Statistika vydaná 1.11.2008. (Valsadora)
  • Jedinou úpravu, kterou musela absolvovat Kristýna Květová (Šebestová), byl příčesek, který prodloužil její zrzavé vlasy až po zadek. Robertovi Hájkovi (Mach) stačilo pouze nasadit brýle. (HappySmile)

Reklama

Reklama