Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 15

Recenze (404)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Zřejmě trošku nadhodnotím, protože mám slabost pro dobré muzikály, ale přesně takhle má vypadat parádní vánoční film. Jednoduše krásně vypadající pohádka, která hezky odsýpá, někdy nedává moc smysl, ale člověk se u ní zasměje a Willyho příběh ho zahřeje u srdíčka. Paul King natočil novou vánoční klasiku a zřejmě se zařadil mezi režisérské jistoty. Sice to Burtonova Karlíka nepřekonalo, ale své místo si to rozhodně najde. PS: Timmy zpívá lépe než bych čekal. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

WONKA je woke. Áno, ako ďalší príspevok ku cancel culture a jednej a jedinej pravdy dnešného progresívneho, liberálneho a ,,správneho´´ spôsobu života. Toľko k negatívam. Zaradil som spiatočku, snažil sa nemyslieť a nebrať si k srdcu prekrucovanie kultúry, či histórie a užíval si chytľavé songy, skvelé hlášky a vizuálnu podstatu celého diela. Je to síce až príliš sladké, ale je to predsa len menšie zlo, ako vyššie spomenuté. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Plusové body za nové pojetí, které nekopíruje známý příběh původního filmového muzikálu ze 70.let ani novější verzi s Johnnym Deppem. Tentokrát nesledujeme příběh malého Karlíka z chudé rodiny a věhlasného výrobce čokolády pana Wonky, který Karlíkovi a jiným dětem umožní poznávat divy jeho tajemné čokoládovny. Ne, vracíme se jakoby roky nazpět a sledujeme mladého Wonku, který zatím nemá ani vindru, ale zato má svůj sen a vizi o tom, jak bude slavným výrobcem čokolády. A je odhodlaný tento sen i přes veškeré potíže uskutečnit. Hotovou továrnu na čokoládu tedy v tomto filmu hledat nemůžeme, ale i tak jde samozřejmě o pohádkový muzikál plný kouzel a nechybí ani uvedení „prvního“ trpaslíka Umpa-lumpy na scénu (vtipně a nečekaně obsazeného Hughem Grantem). Film je sice téměř čistokrevnou pohádkou s pozitivní a optimistickou hlavní postavou, která zápolí s překážkami, jež jí kladou nepoctiví a zkorumpovaní záporáci, takže divák samozřejmě od začátku předvídá, jak film dopadne, a vývoj příběhu ho moc nepřekvapí, ale určitou předvídatelnost plně vyvažuje zábavnost a taky pár dobrých písniček. Film je rozhodně humornější než jsem čekala. Obzvlášť pobavila prohnilá církev „čokoholiků“ v čele s Rowanem Atkinsonem, ale nápaditých a vtipných scén či hlášek se ve filmu najde víc (např. povedená scéna s hlídačem zoo, která je pojatá jako stínové divadlo). Vcelku vzato jde o příjemný muzikál, který svou pohádkovostí a zasazením do zimního období skvěle padne do plejády oblíbených vánočních filmů. ~(4,0)~ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal medzi 3 a 4 hviezdami. Prvé čo som povedal, keď som asi rok naspäť zistil, že vzniká nový Wonka bolo: "Preboha načo? Pre koho?, veď to nie je tak dávno, čo J. Depp ako Wonka potešil divákov malých aj veľkých..." Samozrejme ako som tušil, je to iný pohľad, iné spracovanie. Príbeh fajn, herci tiež, len mám rád klasický film, radšej než muzikál, ktorým sa nový Wonka takmer stal. Kolíše niekde ne hranici žánrov, no radosť mi urobil H. Grant ako Umpa Lumpa, aj ten jeho tanček a pesnička na záver mi výborne sadli. Základná otázka či je nový Wonka lepší než ten posledný znie - pre mňa nie, no oplatí sa vidieť. 70%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Usmívala jsem se od začátku do konce a to je pro mě hlavní, protože to bylo ve správné míře kouzelný a magický, ale zároveň film nepůsobí (jak jsem se obávala) pateticky. Samotný příběh na mě fungoval a vizuál moc potěšil. Bylo fajn být po dlouhé době v relativně plném kině (což je u nás a na poslední den promítání poměrně překvapivé). A přestože je to film, který je pro menší i větší, nejsem si jistá, zda si to užily i ty úplně malé šesti leté děti, byť se tam "hezky zpívalo a mělo to hezký barvičky", kde bylo poznat, že je to na ně už moc dlouhý. Ale když se rozsvítilo, vypadly šťastný. Stejně jako my nudný dospěláci. A nenapadá mě víc, co chcete od filmu dostat... :) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Loompaland bol predtým opísaný ako krajina džungle. V tejto verzii žijú Oompa-Loompovia na tropickom ostrove. (Arsenal83)
  • Hugh Grant povedal, že režisér Paul King mu "poslal maketu Oompa Loompy úplne nahého. A moje malé deti to trocha vystrašilo". King dodal: "Bolo to jedno z najviac znepokojujúcich vecí, ktoré som v živote videl. Ak by sa to niekedy dostalo von, generácia detí by bola poznačená." (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno