Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Velkolepý muzikál smíchaný ze špetek dramatu, romantiky a komedie, ve kterém září jako nejjasnější hvězda úžasná Barbra Streisand (Oscar zaslouženě!), která oslňuje jak zpěvem tak herectvím. Skvěle promyšlená a dobře provedená choreografie tanečních scén a také krásné a poslouchatelné písně a jejich texty. V první polovině filmu jsem si byl jistý, že dám plný počet, ale jelikož mě druhá polovina už tolik nenadchla (škoda!), tak dám krásné a solidní 4*. Ale i tak jde o snímek, u kterého jsem rozhodně nepromarnil čas a náhodou jsem se náramně bavil a to hlavně díky Barbře. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Výborná Barbra Streisand, z níž jednoduše nejde spustit oči, ač je zbytek obsazení podobně talentovaný, přitáhne k sobě pozornost v každé scéně. Vtipná, krásná (i když ne podle děje, nechápu), talentovaná a svým způsobem naprosto uhrančivá. Tady se Oscaři opravdu nespletli. Děj není moc spletitý, čísla nejsou moc výjimečná, ale ten punc, že sledujete něco naprosto unikátního tomu dává právě Fanny v podání Streisand. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle žánrová směska je ve své podstatě omamná, za prvé Omar Sharif jako hazardní hráč podmanivý, odzbrojující, úchvatný, za druhé Barbra Streisandová působivá, přesvědčivá a když jen zpívá, je úžasná.. Krásná hudba, výprava, kostýmy i režie, pan William Wyler to se mnou zkrátka umí.. ()

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand předvadla ve Směšném děvčeti (Funny Girl) celou škálu svého velkého talentu,její gestikulace i mimika jsou něčím zcela jedinečným.Má znamenitou pohybovou kulturu a krásný alt. A dokonce má i okamžiky, kdy je i velmi hezká. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ano, konečně i já jsem měla možnost zhlédnout tento jedinečný muzikál s nádhernou a jedinečnou Barbrou Streisand. A výsledek? Jsem uchvácena. Nic víc, nic míň. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně zábavná dívka, ale takovým zvláštně tragickým způsobem, což se projevuje hlavně v závěru, kde Barbara Streisand ukazuje svoje mistrovství naplno a celkem logicky se natahuje po Oscaru, který dostala. Za mě zaslouženě. Je úchvatná, zábavná, emotivní, prostě všechno, navíc je její role zajímavá. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Starosvětský muzikál 1)  pro fanoušky klasiky žánru a zpěvačky._____ 2)  Zatímco 26letá Barbra Streisandová byla ve své filmové prvotině ve všech směrech výborná, 36letý Egypťan Omar Sharif zde vypadal jako sňatkový podvodník._____ 3)  Nevím, jestli předváděné vztahy a poměry mysleli autoři vážně, ale na mě to působí, jakoby si z věci už tehdy dělali legraci. Což je v mých očích malé bezvýznamné plus. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že je to klasika. Klasika s výbornou Barbrou Streisand. Ale dívat se dvě hodiny na perfektně fungující manželství a potom zjistit, že je všechno úplně jinak, je postě zklamání. Vážně. Ale stále trvám na pěti hvězdičkách. Sám příběh je trochu chudý, tedy můžete mi někdo říci, o čem to vlastně je? Jenže ono to funguje. Příběh o skvělé herečce a zpěvačce, kterou hraje skvělá herečka a zpěvačka a pardon ten výraz, debilovi, který je až ošklivě hubený (hledím na detaily, jsem hrozná, já to vím) a pár dalších ,,mihnoucích se'' postav je sice jednoduchý, ale jen toto stačí k úžasnému filmu. Vtipnému, chvílemi smutnému, tedy dojemnému, ke kapesníků sahat nemusíte (pokud nemáte rýmu, samozřejmě, to si, prosím vás, ten kapesník raději vezměte!), ale vtipy vás dostanou ze židle, slibuji! ,,Kdo sem snesl to vejce?'' ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj třetí film s Williamem Wylerem, tentokráte už bez Bette, ale s Barbrou Streisand. Muzikály mám ráda, takže jsem se celkem těšila, navíc mě lákalo jméno režiséra a to, že Barbra má za tuto roli Oscara. Musím hned na úvod říci, že mi vadila enormní délka, zvláště takhle pozdě večer to pro mě nebylo to pravé ořechové a místy jsem se nudila. Projev Barbry, který je dost afektovaný, nemusí sednout každému, ale hlas má, tak co, to je u zpívání asi hlavní. Ovšem to, na čem by měl muzikál stát, písničky, to se mi tady moc nezamlouvá. Nebyly pro mě tak chytlavé, aby mě dostaly na kolena a já si poté sháněla soundtrack a pobrukovala si je. Zajímavý byl přerod z komediální první poloviny do vážnější polohy, bohužel pak ale film působil spíše unyle a příliš nebavil. Není to nasnímané špatně (ani zahrané), Wyler ostatně špatně točit neumí, ale na to, že to byl muzikál, mě to nebavilo tolik, jak jsem si představovala. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z muzikálu jsem byla nadšená! Barbra je ve filmu vtipná, bláznivá ale zároveň i vážná a hlavně ten její hlas! Má tak úžasný hlas! Nejdřív jsem byla trochu vystrašená z filmu, který trvá 2 a půl hodiny, ale bavilo mě to od začátku do konce. Krásné písně a navíc Omar Sharif, který hrál elegantního muže a idola všech žen 60.let. Úžasný film! ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Sice celkem dlouhé, ale přesto film příjemně a svižně utíká. Jediné, co moc nechápu, proč tady v Obsahu píšou úplně vše, o čem je film. Možná by bylo lepší půlku obsahu smazat. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem ten muzikál "žrala", teď jsem umírněnější, tudíž kritičtější. Alespoň v tomto případě. Barbra moc přehrává, ale to ona dělá, to je její styl hraní. Někdy to sedí, někdy méně, tady mi to trošku vadí. To je, proč dávám "jen" ****. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Role Fany Brice přímo vyšitá pro naturel Barbry Streisand, která je výborná nejen pěvecky, ale i herecky. Její komika je okouzlující - ať už v její parodii na "Labutí jezero", nebo její komický výstup na kolečkových bruslích, kdy omylem přišlápne hlavní hvězdě show vlečku, a tak jí zbaví třpytivé róby :o)) Nepřímo kopíruje životní osudy známé kabaretní, a také filmové herečky Fanny B. Volným pokračováním byl pak film Funny Lady... ()

danecek24

všechny recenze uživatele

26. Zlatý Glóbus za rok 1968 - cena (2) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand + nominace (2) - Nejlepší režie - William Wyler, Nejlepší filmová píseň - "Funny Girl" - Hudba Jule Styne, text Bob Merrill ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Výpravný muzikál s klasickou zápletkou a s dramatickým podtextem je plný kouzelných melodií a stejně kouzelných komických výstupů, díky kterým mohla Barbra Streisand naplno prokázat svůj nevšední, všestranný talent. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

One-woman show Barbry Streisand, která ukazuje v plné nahotě, proč ji lidé v Hollywoodu nenávidí. Její sebestřednost a ego čiší z každého záběru, kamera ji vždycky zabírá tak, aby byla centrem všeho okolo, co scéna, to nové opulentní šaty, nový účes, všichni ostatní jsou odsunuti na vedlejší kolej, protože nikoho nepustí ke zpěvu, takže nejde ani o klasický muzikál, protože tu chybí TI DRUZÍ. A je to škoda, protože právě scény ze Ziegfield Follies patří k vrcholům filmu, neboť na jevišti se Barbra musí alespoň trochu přizpůsobit celku. Funny Girl není špatný mix zpěvu, romance a pohádky o tom, jak prostořeká chudá dívka ke slávě přišla, jenže Wyler nebyl schopný odkázat Streisand do patřičných mezí a ukočírovat její ego. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, prečo postavy na plátne zrazu prestanú rozprávať a začnú spievať. A nikoho to neprekvapuje, dokonca sa ešte pridávajú. Iba ma to utvrdilo v tom, prečo sú pre mňa muzikály nežiadúce a patriace skôr do sféry divadla než filmu. Preromantizovaný príbeh je navyše nadľahčený až komediálny a dramatická zložka je v ňom takmer neviditeľná. Postavy len tak preplávajú dejom. Áno, v závere sa síce vyskytne konflikt medzi dvoma hlavnými postavami, ale ten je tak nezaujímavý a vágny, že pripomíma viac rozmar znudeného páriku z horných desaťtisíc. A tá ohromná stopáž. ()

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama