Reklama

Reklama

Boží mlýny

(seriál)
  • Slovensko Božie mlyny
Česko, 2021, 5 h 33 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Matěj Kroupa

Hrají:

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková, Robert Nebřenský, Jiří Lábus, Josef Prouza, Petr Prokop, Matěj Ruppert, Jiří Maryško, Jiří Bábek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál v režii Jana Hřebejka kombinuje thriller s tradicí české kriminální komedie. Váhy v rukou Spravedlnosti jsou někdy natolik zatíženy korupcí, že viník odejde od soudu bez trestu. Děj scenáristů Janka Kroupy a Jana Drbohlava přivádí na scénu partu mstitelů, kteří postrčí kola pomyslných božích mlýnů dopředu. Vždyť jak se zpívá ve známém spirituálu: „Chtěl bych aspoň na chvíli být mlynářem!“ Pokud nejde usvědčit vrahy, podvodníky a násilníky z činu, který spáchali, co jim nastražit past? Nachytat je na jiné jejich slabosti: na jejich pocit nadřazenosti, beztrestnosti, nepostižitelnosti, na jejich chamtivost a ochotu zkoušet stejné špinavé triky zas a znovu. Kriminální zápletky jsou kořeněny humorem a nadsázkou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (5)

Boží mlýny (2021) 

Viděla jsem první čtyři díly a kroutily se mi u nich prsty na nohou, postupně víc a víc. Asijskou růži už jsem nedala a bylo to asi dobře, protože i můj protějšek, který byl k seriálu od počátku vstřícný a shovívavý po zhlédnutí posledního dílu zklamaně pravil, že toto bylo teda opravdu slabší. Seriál je opravdu nepodařený počin, kde humor se zaměňuje s tupostí anebo tupost s humorem, těžko říct. Každopádně je to spíš k pláči než ke smíchu. ()

Provaz (2021) (E01) 

Proč jen mi to nejvíc ze všeho připomínalo crazy komedii, která se moc nepovedla? A tak ,..., ,v záhlaví je Krimi/Komedie, tak to možná fakt měla být crazy komedie a příště se povede víc? ()

Spící lodě (2021) (E02) 

Jestliže Provaz za moc nestál, tak Spící lodě už nastavily ručičku kompasu směrem k odpadu. Ještě v něm nejsou, plují pomalu, ale zatím jistě. Byť tu totiž vnímám pokus o parodii, ve finále působí celý příběh Zorra mstitele spíš jako smutná fraška. ()

Splacený dluh (2021) (E03) 

To je tak naivní jak prvorepublikový film. Jen ta roztomilost chybí. ()

Sekta (2021) (E04) 

Slezáčkův guru Jára má charisma, co mají za přednost Hřebejkovy Boží mlýny, na to jsem zatím nepřišla. Logika a humor to ale není. ()

Reklama

Reklama