Reklama

Reklama

O zvířatech a lidech

(seriál)
  • Německo Tierklinik am Rande der Stadt, Die (více)
Rodinný / Drama
Česko / Německo, 1994, 10 h 47 min (Minutáž: 49–50 min)

Režie:

Hynek Bočan

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Valérie Zawadská, Helena Růžičková, Taťjana Medvecká, Naďa Konvalinková, Jiřina Bohdalová, Pavel Zedníček, Oldřich Vízner (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál o zvířecích pacientech a lidech kolem nich vznikl v koprodukci České televize s německou firmou Gold film Phorzheim v roce 1994. Podle scénáře J. Melíška a O. Zelenky vznikl pod taktovkou režiséra H. Bočana a za přítomnosti mnoha populárních českých herců seriál, který se svým tématem řadí k nadčasovým, jak potvrzuje i vyrovnaný divácký zájem za všechna tři nepremiérová uvedení. Z hereckých osobností seriálu jmenujme Ivanu Chýlkovou v roli Olgy, Karla Heřmánka jako Hrubeše a Jiřinu Bohdalovou, Vlastimila Brodského, Petra Nárožného, Jana Hartla a Jana Potměšila v rolích veterinářů. Sestavu doplňují ošetřovatel Hanzel (Josef Somr), dvě sestry (Lucie Zedníčková a Naďa Konvalinková) a mnoho dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

kingik 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně unylý seriál o radostech a strastech v jedné zoo, ve které nějak často churaví její zvířecí exempláře. Spojení zvířátek a lidí nenadchne už jen tím, jak je režie bídně pojata a nedokáže se vytasit s něčím, co by vytrhlo diváka z letargie. Slabé jsou i jednotlivé zápletky a jejich propojení, nevytrhnou to ani herci, kteří se mezi tím vším až moc ztrácejí. Pokud si tedy chcete prohlédnout cizokrajná zvířata, tak raději doporučuji návštěvu zoologické zahrady, než se podívat na seriál, který nebaví. Za ta zvířata, se kterými se nikdy netočí snadno, je hvězdička jako bonus. A nevyužité silné herecké obsazení zamrzí. 20% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, v jistém ohledu jde o stejný kousek jako byli svého času těžce koprodukční formeláci Ferda s Ferdou, a to je třeba vzít v potaz. Pak je ovšem také třeba vzít v potaz "kvalitu" české seriálové tvorby, dobře odvedenou práci hlavních představitelů, zajímavé scénáře jednotlivých dílů a dokonce i jakýsi ústřední příběh, no a v neposlední řadě i u mě osobně velmi oblíbenou hudbu Petra Hapky. A s těmihle argumenty v zádech prostě nemůžu jít pod 60%. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se Ivana Chýlková uchází o místo veterinářky na klinice, přijde do čekárny, v náručí plyšového medvěda a čeká. Vyleze doktor s dotazem: "A vy jste tu s čím?" Chýlková: "Přestal mi bručet medvěd, tak jsem ho přinesla." Tak tohle je jediný moment, který se mi bezmála po dvaceti letech z tohohle díla vybaví. Což je na třináctidílný seriál trochu málo. Svým způsobem je mi líto dobrých herců, kteří věnovali tolik času seriálu, na který se tak brzo zapomene. Nemluvě o tom, že jako vždy u německé koprodukce jsem trpěl nad vizáží a výkony německých herců. Vzpomeňme třeba na Cirkus Humberto nebo Náhrdelník. Člověk má až dojem, že financující německá strana vždycky do českého seriálu bůhvíproč poslala ty nejhnusnější kreatury:-) ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru je toto najlepší porevolučný seriál. Je to ešte natočené osemdesiatkovým spôsobom, čiže scenár je o nejakej zaujímavej profesii a herci podávajú nadštandardné výkony. K tomu sa ešte pridávajú ich zvierací kolegovia, ktorí sú užasní, a aj kvôli nim je to u mňa jednoznačne na plný počet. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Museli nám s tím pomoct Němci. Nedovedu si tedy představit, jak by seriál vypadal, kdyby si ho na starost vzali jenom Češi. Možná líp (malá šance). Spíš by to ale bylo ještě unuděnější, hůř napsané i zahrané a zrežírované. První polovina devadesátek byla u nás ve znamení produkce hrůzných sraček. Tahle je ještě jedna z těch lepších. 30% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě Sázka (1994) odůvodňuje MVDr. Seslík (Jan Hartl) svůj pozdní příchod do televize tím, že nemohl zaparkovat a musel objíždět dokola kolem studia. V epizodě Výpověď (1994) však při ucházení se o místo v Německu upozorňuje, že nemůže fungovat jako řidič, neboť neumí řídit. (cundak)
  • Veterinární klinika se nachází na zámku Vrchotovy Janovice. Natáčelo se v Zoo Praha, Chomutov, Ústí n.L., Dvůr Králové n.L. Devátý a dvanáctý díl se točil v německém Stuttgartu. (M.B)

Reklama

Reklama