Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jirka Kornů sice nikdy nepatřil mezi moje největší oblíbence, ale je fakt, že umí a to nejen stepovat a zpívat, ale i hrát. S rolí Hloupého Honzy se popasoval věru statečně a hlavně dobře. Tuto pohádku považuji dnes už za klasiku, kterou jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – a to nejen díky výborné „bábě Tutovce“ Valerii Kaplanové – ze které šel až strach, ale i díky množství vtipných situací (odstranění kamenů z cesty, přeskakování vody na halapartnách, atd…). No a princezna Jorga Kotrbová si těch pětadvacet na prdel opravdu zasloužila… ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Píchám do vosího hnízda, nebát se skoro bych dala odpad. Jedna z nejhorších pohádek, co znám. Korn je otřesný, Konvalinková naivní ještě více než v Adéle, popěvky nesnáším. Nejhorší, co jsem od zemana viděla. Kopřivku mám už jen z názvu a pokud by mne někdo chtěl mučit, po pár větách a záběrech bych vyklopila úplně vše. Jinak jsme normální, věřte. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Hodně tmavá a nesympatická pohádka s Kornem v hlavní roli. Celý je to takový nasáklý bůhví čim, zřejmě atmosférou, která mi vůbec nesedla. Vždycky, když se na to dívám, připadám si, že sedím na nějém hodně vlhkém a smrdutém místě. Těžko říct proč. No, filmu to moc neprospívá, stejně tak jako nezvládnutá a amatérsky ztvárněná Smrtka a hnusná princezna. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já pana Korna nemusím, a jako herce už vůbec ne. V této pohádce není výjimka. Ale jsou zde jiní, jako perfektní pan Nárožný a pan Kemr. Taktéž to má dobrý scénář, nebojící se legrácek a vtípků. I režie je svěží, herci mají kvalitní vedení a je to znát. Nelíbila se mi postava Honzy, jednou blbý jak tři dni starý pes a pak zas chvíli mazaný jak liška. No, je to pohádka, tak co. Ne, že bych si ji pouštěl každý rok, ale občas rád znovu mrknu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z tradičních československých pohádek, která šla v mládí mimo mě. Obecně mi motiv „našeho“ hloupého Honzy v pohádkách přijde jako jeden z nejpitomějších. Když k tomu připočtu to, že se mi zpěvák Jiří Korn jako Honza do vkusu vůbec netrefil, na slabé hodnocení je zaděláno. Navíc si z ní nedokáži vybavit ani jednu povedenou scénu, žádný dobrý vtip, ani sympatickou postavu. Když už bych se měl na podobnou pohádku dívat, zvolím si Šíleně smutnou princeznu, která sice taky nepatří k mým oblíbeným, ale je lepší než Honza málem králem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě. (San Miguel)

Reklama

Reklama