Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle mladá dáma se samopalem je svobodná?" Já mám Slídily rád. Jsou zábavní, napínaví a umějí skvěle překonávat elektronický zabezpečení. Jen k jejich hackování hraje příšerně nervní hudba, na kterou jsem alergickej, ale kdyby k tomu hrálo něco méně "dramatickýho", tak bych s pátou hvězdou neváhal. A teď si jdu zavázat oči a zkusit řídit poslepu dodávku, protože slepej Whistler za volantem byl hodně inspirativní. Ale mám trošku problém s Wernerovým poučením o tom, že nejlepší dieta je to, co najdu na dně opičí klece. To asi řízek s hranolkama nebude, takže tomu nevěřím. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Robert Redford hraje vtipného sympaťáka, který se pod tíhou černé minulosti zaplétá do velmi tajemného a nepochybně špinavého kšeftu. Zdatně mu sekundují jeho kolegové, včetně milé a šarmantní Mary McDonnel nebo skvělého Sydney Poitiera. V závěru se ale film zvrhne v něco tak nereálného a směšného, že jsem hodně rozmýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Ben Kingsley je výborný herec, ale scénárista k němu mohl být shovívavější… Už jen z respektu by si to zasloužil. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako pohodová nenáročná podívaná avšak chybí jí větší šmrnc a hlavně vyžaduje od diváka velkou pozornost. Opravdu stačí chvilka nepozornosti a divák se může snadno ztratit. Celkově mi ve filmu chyběla větší pohoda a nějaká ta "akce" nebo překvapení a i když je film plný vynikajícíh herců všichni kromě Redforda dostávají překvapivě málo prostoru. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Redforda mam rad, ale totok bola fakt chobotina.. Ja rozumiem, ze sa divakovi neda naservirovat desifrovanie dat naplno, ale kukat na obrazovku, jak sa pismenka cez telefon menia na plany tajnych komplexov v grafike, tak to je fakt moc.. Proste cele je to hrozne slabomyselne a beznapadite; takto by som to vymyslel a natocil asi aj ja :). 1*, ze mam toho tipka rad. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ filmu miluju! Skvělý příběh se spoustou překvapivých odhalení udržuje diváka po celou stopáž v určitém napětí, které je výborně prokládáno nejrůznějšími vtípky a fórky(především závěrečná scéna je pro mě naprosto smrtelnou záležitostí). Film není dokonalý, ale určitě neodmítnu jeho sledování ani příště. A to třeba po sté... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama